به گزارش پلاتو هنر، امین زمانخان، نوازنده ویولن و ویولای ایرانی و ارکستر موسیقی سمفونیک تهران، متولد 28 اردیبهشت 1369 است. این نوازنده از شش سالگی یادگیری گیتار کلاسیک را نزد اساتیدی چون سعید حبیبی، فرزاد دانشمند، سیمون ایوازیان و دیگران آغاز کرد و به سرعت استعداد خود را نشان داد و در مسیر موسیقی پیشرفت چشمگیری داشت.
امین زمانخان در ۱۱ سالگی در جشنواره موسیقی جوانان در بخش رقابت گیتار کلاسیک شرکت کرد و موفق به کسب مقام اول شد.
این نوازنده در سن ۱۲ سالگی وارد هنرستان موسیقی پسران تهران شد و آموزش آکادمیک موسیقی را آغاز کرد. او آلتو ویلن (ویولا) را به عنوان ساز تخصصی خود انتخاب کرد و با بالاترین نمره در رشتهاش فارغالتحصیل شد. در طول دوران تحصیل، امین زمانخان نواختن ویلن و ویولا را نزد استادانی همچون مرجان قنبریمهر، ستاره بهشتی، سیاوش ظهیرالدینی، والودیا تارخانیان، پویا خوشآهنگ، میثم مروستی فرا گرفت و از دانش این اساتید بهرهمند شد.

یکی از دلایلی که این نوازنده ساز ویولن را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد، این بود که آن موقع گیتار کلاسیک به صورت تخصصی آموزش داده نمیشد و هنگام ورود به هنرستان موسیقی به دلیل مکانیک بدنی، جثه و مدل انگشتان دست، توسط مرجان قنبریمهر نوازندگی ساز آلتو به او پیشنهاد شد.
امین زمانخان در دوران تحصیل خود در هنرستان موسیقی، به عنوان نوازنده اصلی ویولا با ارکسترهای مختلفی همکاری داشت که از میان آنها میتوان به ارکستر فیلارمونیک ایران، ارکستر هنرستان موسیقی، استاد جاوید مجلسی، استاد حسین پشکار و آرش گوران اشاره کرد.
او وارد دانشگاه موسیقی تهران شد و تحصیلات خود را در رشته موسیقی و نوازندگی ویولا ادامه داد و با نمرات عالی در مقطع کارشناسی فارغالتحصیل شد. همچنین با شرکت در آزمون ارکستر سمفونیک تهران در سال ۲۰۰۶ و کسب نمره عالی، به عنوان بهترین سطح نوازنده در نخستین و قدیمیترین ارکستر ایران پذیرفته شد.
او از سال ۱۳۸۶، فعالیت حرفهای خود را به عنوان نوازنده ویولا در ارکستر موسیقی سمفونیک تهران آغاز کرد و در اجراهای متعددی در داخل ایران و همچنین در کشورهای سوئیس، فرانسه، ایتالیا، بلژیک، هلند، روسیه، چین و… حضور داشته است.

به بهانه حضور موفق این نوازنده در ارکستر موسیقی سمفونیک تهران با او گفتگوی کوتاهی داشتیم که در ادامه میخوانید:
سازهای زهی بدنه موسیقی سمفونیک محسوب میشود…
زمانخان درباره چالشهای ویولننوازی عنوان کرد: ویولن از نظر تکنیک نوازندگی، سختترین ساز دنیا به حساب میآید. ساز ویولا هم به دلیل مکانیک و وزنی که دارد، در بخش های ارکستر از ویولن دشوارتر ظاهر میشود. ویولا یکی از اصلیترین سازها و بدنهی ارکستر موسیقی سمفونیک محسوب میشود. از دوران کودکی و آموزش همیشه آرزو داشتم وارد ارکستر سمفونیک تهران شوم. پرورش نوازنده زهی به بدنه موسیقی سمفونیک کشورمان قطعا کمک خواهد کرد.
او با توجه به شناخت سازهای اکترونیک و زهی اشاره کرد: نوازندگی سازهای الکترونیک با درصد خطای کمتری مواجه هستند و سازهای زهی تسلط و تمرکز بیشتری نیاز دارند.
راه و شیوهی گروهنوازی…
او درباره نوازندگی به صورت گروهنوازی و تکنوازی توضیح داد: در کنار تکنیک نوازندگی قطعات موسیقی، باید با نحوه گوش دادن به یکدیگر در ارکستر آشنایی داشته باشیم. شناختن سازهای بخش های دیگر ارکستر، ورود نتهای موسیقی به ارکستر، هماهنگی با دست رهبر ارکستر ازجمله مواردی است که هر نوازنده باید با آن ها آشنایی داشته باشد. سرگروه هر بخش هم باید بخش مربوطه را پشت سر خود همراه کند تا هماهنگ با رهبر ارکستر، تمامی کم و کاستی و نقص ها را بپوشاند.
هنر وسیلهای برای رهایی و آرامش روح
امین زمانخان در پایان درباره اینکه هنر و موسیقی چطور میتواند در عمق وجود آدمی تاثیر بگذارد بیان کرد: موسیقی و به صورت کلی هنر به نوعی روشی برای بیان احساسات محسوب میشود. از دیدگاه من موسیقی و ساز در سختترین شرایط قابلیت این را دارد که با مدیتیشن در سخت ترین شرایط، من را رها کند و روح من را آرامش دهد.

بیشتر بخوانید:
پیشرفت موسیقی مدرن در ایران مستلزم پایهگذاری قوی در موسیقی کلاسیک است