گزارش روز سوم جشنواره فیلم کوتاه تهران

به گزارش پلاتو هنر، امروز شنبه ۲۹ مهرماه سومین روز از چهلمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به پایان رسید و مانند روزهای گذشته نیز پردیس سینمایی ملت میزبان تعداد قابل توجه علاقه‌مندان سینمای کوتاه بود.

در سومین روز پردیس سینمایی ملت میزبان مسئولان و هنرمندانی بود که ازجمله آن ها می توان به محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، هاشم میرزاخانی، مهدی فردقادری، محمد حمزه ای، عادل تبریزی، علی یاسینی خواننده پاپ کشور، مریم بحرالعلومی و… اشاره کرد.

امروز نیز در اکثر سانس ها، سالن های سینما مملو از تماشاگران بودند.

در روز سوم نیز سالن شماره یک و دو به اکران فیلم‌های داستانی راه‌یافته به بخش مسابقه سینمای ایران اختصاص داده شد.

در سانس اول و از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ فیلم‌های «پسرخورشید» به کارگردانی راد پورجبار، «بی‌هوا» به کارگردانی رویا پارسا، «آلفا» به کارگردانی مسعود محمدی تاکامی و مهیار صیفوری، «خوانا بنویسید»‌به کارگردانی مرتضی علیزاده و «کمپانی» به کارگردانی ایل‌ناز خیرخواه در سالن شماره یک روی پرده رفت.

در سانس دوم سالن شماره یک از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ فیلم‌های کوتاه «تاخاریها» به کارگردانی محمد آریانیک، «گربه ماهی»‌ به کارگردانی امیرحسین مهماندوست، «رویای نیمه‌جان» به کارگردانی آرمین اعتمادی، «مورچه» به کارگردانی فرهاد شنتیایی و «استیک» به کارگردانی کیارش دادگر روی پرده رفت.

اکران فیلم‌های داستانی بخش مسابقه ملی در سانس سوم سالن شماره یک، از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰ با اکران «آدلاید» ساخته فرهاد غریبی، «ضلعی برای خروج» ساخته احسان همتی، «یوفو» ساخته سیدحمید حسینی و سیدمهدی حسینی، «ناظر» ساخته ابوالفضل عزیزی و «داستان یک شب دزدی» ساخته مهدی هادی‌زاده دنبال شد و در سانس پایانی سالن شماره یک در روز دوم جشنواره هم از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۲ فیلم‌های کوتاه «کوچ» به کارگردانی امید یوسفی، «روزی روزگاری سینما» به کارگردانی علیرضا شمالی، «قوتار» به کارگردانی علی علیزاده، «تکان» به کارگردانی شاهین حق‌شعار و «جاذبه غیرنیوتونی» به کارگردانی علیرضا صادقی روی پرده رفتند.

در سالن شماره دو و در سانس اول از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ فیلم‌های کوتاه داستانی «نابومی» به کارگردانی سعید قندهاری، «آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود» به کارگردانی مهدیه محمدی، «خودکشی به سبک نیچه» به کارگردانی پیام کردستانی، «ترموستات» به کارگردانی روزبه اخوان و «بعد از نیمه شب» به کارگردانی محمد باقری اکران شدند.

در دومین سانس این سالن، از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ فیلم‌های کوتاه «شیهه دور» ساخته صمد قربان‌زاده، «زاک» ساخته علی خسروی، «همه چیز به نظر آقای کاف بستگی دارد» به کارگردانی حسن حکمت‌روشن، «اکو» به کارگردانی یوسف شفیق، «برادران آبتنی» به کارگردانی سروش البخشی نائینی و «نیمکت» به کارگردانی بهروز شمشیری روی پرده رفتند.

سالن شماره دو در سانس سوم از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰ میزبان اکران فیلم‌های کوتاه «لاری» به کارگردانی میثم مرادی، «دنیا منم فوعه» به کارگردانی مصطفی آقامحمدلو، «کرم‌چاله» به کارگردانی سیداحسان طالقانی اصفهانی، «سردست» به کارگردانی فاطمه سادات جوادی، «اوروبروس» به کارگردانی فرهنگ عمرانی و «صونا» به کارگردانی زهرا ترکمانلو بود. در آخرین سانس نمایش فیلم‌های داستانی در روز دوم جشنواره چهلم هم از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۲ فیلم‌های کوتاه «داستان اسباب بازی» ساخته علیرضا استوار، «سربسته» ساخته یاسر خیر، «دد چوپان» ساخته سهیلا پورمحمدی، «اذان صبح به افق یزد» ساخته زهره صباغیان و «زنان لجمن» ساخته زیور حجتی در سالن شماره دو اکران شد.

سالن شماره ۹ پردیس سینمایی ملت در روز دوم جشنواره چهلم هم به اکران فیلم‌های راه‌یافته به بخش بین‌الملل اختصاص پیدا کرد و در سانس اول و از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ فیلم‌های مستند «میراث باد» و فیلم‌های داستانی «قوتار»، «آلفا»، «یوفو»، «همه چیز به نظر آقای کاف بستگی دارد» و «ترموستات» روی پرده رفتند. در دومین سانس اکران در سالن شماره ۹ از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ فیلم‌های کوتاه داستانی «نگهبانان»، پویانمایی «سوزی در باغچه»، مستند «قطب جنوب»، داستانی «اشباحی وجود ندارد»، تجربی «نور مابین» و داستانی «عزیزم» از آثار بخش بین‌الملل اکران شدند.

در سانس سوم و از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰ هم فیلم‌های کوتاه داستانی «از قصد»، مستند «برلین کوچولو»، داستانی «تکثیر»، تجربی «کفاش بهشت»، داستانی «مامان»، پویانمایی «از طرف ما» و داستانی «سرگشتگی» اکران شدند و از ساعت ۲۰:۳۰ الی ۲۲ و در آخرین سانس نمایش فیلم‌های بخش بین‌الملل در روز دوم جشنواره چهلم، فیلم‌های کوتاه داستای «اهرام»، داستانی «فراموش‌شده»، پویانمایی «تابش»، تجربی «جریان»، پویانمایی «دون خاویر» و داستانی «لطفا پشت خط بمانید» به نمایش درآمدند.

در روز سوم جشنواره چهلم، آثار پویانمایی در سانس چهارم از اکران‌های سالن شماره ۱۰ روی پرده رفتند. در این سانس از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۲ فیلم‌های پویانمایی «تبر» ساخته اسماعیل جباری، «حفره‌ بعدی» ساخته فاطمه احمدی، «پیانو» ساخته مرجان کشانی و شهاب شمسی، «جنگ و رنگ» ساخته عدنان زندی، «دژکاک» ساخته آزاد معروفی، «متورم» ساخته زهرا خورشیدی و «دنیای خاکستری خاکستری» ساخته سیدمحسن پورمحسنی شکیب، به نمایش گذاشته شدند.

سانس اول و سوم اکران فیلم‌ها در سالن شماره ۱۰ در روز سوم جشنواره به اکران فیلم‌های کوتاه مستند ایرانی اختصاص پیدا کرد. در سانس اول از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ مستندهای کوتاه «مانلی» ساخته جابر قربانی، «میراث باد» ساخته نسیم سهیلی و «دیواره‌های مرز» ساخته فاطمه مرزبانی روی پرده رفتند.

در ادامه اکران مستندهای کوتاه مسابقه سینمای ایران در سومین سانس سالن شماره ۱۰ از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰ سه مستند کوتاه «دفک»‌ به کارگردانی بهنام بیرم‌وند، «رویای یک اسب» به کارگردانی مرجان خسروی و «فیدوس» به کارگردانی ایمان مصطفائی به نمایش گذاشته شد.

دومین سانس از اکران‌های سالن شماره ۱۰ در روز سوم جشنواره به اکران فیلم‌های کوتاه تجربی اختصاص دارد که در این سانس از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ فیلم‌های «من» به کارگردانی مهیار ریاحی و فرید فرزانه، «متفورمین» به کارگردانی فرنام مرادی‌نژاد، «گوشزد» به کارگردانی مهدی کشتکار، «لطفا خمیازه نکشید» به کارگردانی مازیار کاظمی و محمدرضا کاظمی، «عبور» به کارگردانی حمیدرضا نوروزی، «حجم تراکم» به کارگردانی رضا دانش‌پژوه، «یوکای» به کارگردانی سهراب کریمی و سعید رمضانیان و «تغییرپذیر» به کارگردانی محمدرضا بابادی روی پرده رفتند.

در روز سوم جشنواره و در قالب ۳ سانس در سالن‌ شماره ۸ آثار مربوط به بخش اکران‌های جنبی به نمایش گذاشته شدند. سالن شماره ۸ پردیس «ملت» از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ در قالب اکران جنبی فیلم‌های بخش «کتاب و سینما» میزبان اکران فیلم‌های «قوتار» به کارگردانی علی علیزاده، «دنیا منم فوعه» به کارگردانی مصطفی آقامحمدلو، «خودکشی به سبک نیچه» به کارگردانی پیام کردستانی، «صوراحیل» به کارگردانی اسماعیل عظیمی و «ناسوخ» به کارگردانی اصغر عباسی بود.

در سانس دوم این سالن هم از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ از میان فیلم‌های بخش «کتاب و سینما» فیلم‌های کوتاه «کینوپیو» ساخته فرزانه قائمی‌زاده، «فیل سفید» ساخته مهدی برجیان، «نام، نام‌خانوادگی» ساخته نازنین چیت‌ساز، «شرایط» ساخته سیدجواد حسینی و «روزی روزگاری سینما» ساخته علیرضا شمالی روی پرده رفتند.

سومین سانس از برنامه‌های سالن شماره هشت هم به برگزاری آیین «شب کتاب و سینما» اختصاص داشت که این برنامه از ساعت ۱۸:۳۰ آغاز شد.

در چهارمین سانس از اکران‌های سالن شماره ۸ و در قالب اکران‌های جنبی بخش «بر بال خاطرات» از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۲ فیلم‌های «خانه سفید است» به کارگردانی طیبه فلکیان، «سینما سگ» به کارگردانی شاهد احمدلو، «این یک سونی است» به کارگردانی سامان سالور، «مردها گریه نمی‌کنند» به کارگردانی پیمان نهان قدرتی و «تو هنوز اینجایی» به کارگردانی کتایون پرمر و محمد روح‌بخش اکران شدند.

همچنین نشست‌های تخصصی روز سوم جشنواره نیز از ساعت ۱۰ تا ۱۱ با نمایش فیلم‌های کوتاه ژانر مبتنی بر اردوی فیلمسازی اردبیل و آثاری مرتبط با ژانرهای پلیسی-معمایی، ملودرام و کمدی، گفت وگو درباره فیلم‌های کوتاه ژانر با کارشناسی حسن حسینی و حضور سعید نجاتی، هادی مقدم دوست، عطا مجابی از ساعت ۱۱ تا ۱۳، گفت وگوی کارگردان با بازیگر با حضور رضا کیانیان از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ و گفت وگوی کارگردان با تدوینگر با حضور میثم مولایی پیگیری شد.

در آخرین نشست این روز از جشنواره نیز از ساعت ۱۹ تا ۲۱ در سالن ۱۲ پردیس سینمایی ملت روسای جشنواره‌های اسکارکوالیفاید؛ مانوئل آوالانس، میمی برادی، یورگوس زوئیس پنل پرسش و پاسخ‌ داشتند.

آیین اختتامیه بخش ویژه کتاب و سینما چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران نیز در سومین شب برگزاری این رویداد برگزار شد.

فیلم‌های«خوانا بنویسید»، «صوراحیل»، «فیل سفید»،«قو»،«کینوپیو»،«نام نام خانوادگی» شش اثر نامزد دریافت جایزه در بخش مسابقه کتاب و سینما شدند.

برگزیده اول در روز اختتامیه جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران اعلام خواهد شد و در سومین روز جشنواره برگزیدگان دوم و سوم این بخش معرفی شدند. بدین ترتیب دیپلم افتخار و جایزه سوم بهترین فیلم اقتباسی اهدا شد به اسماعیل عظیمی برای فیلم «صوراحیل». دیپلم افتخار نفر دوم بهترین فیلم اقتباسی در بخش مسابقه کتاب و سینما اهدا شد به نازنین چیت ساز برای فیلم «نام نام خانوادگی».

جایزه فیلمنامه اقتباسی در هفته کتاب نیز به طور مشترک از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران و انجمن سینمای جوانان ایران به رتبه اول تعلق خواهد گرفت.

همچنین اسامی فیلم‌های برتر از نظر مخاطبان در روز نخست جشنواره طی نشستی اعلام شد.

عناوین ۱۰ فیلم برتر در روز اول به ترتیب حروف الفبا اعلام به شرح زیر است:

‎۱. «اذان صبح به افق یزد» به کارگردانی زهره صباغیان

‎۲. «تاکسیدرمیست» به کارگردانی سوسن سلامت و بهزاد علوی

‎۳. «جاذبه غیر نیوتونی» ساخته علیرضا صادقی

‎۴. «داستان اسباب بازی» ساخته علیرضا استوار

‎۵. «زمرد» ساخته مجتبی اسماعیل‌زاده

‎۶. «سربسته» ساخته یاسر خیر

‎۷. «شریف» ساخته محمد علیزاده‌فرد

‎۸. «کوچ» ساخته امید یوسفی

‎۹. «مدیر مدرسه» ساخته میکاییل دیانی

‎۱۰. «مورچه» ساخته فرهاد شنتیایی

 

بیشتر بخوانید:

فیلمسازان اگر جشنواره را متعلق به خودشان بدانند، استقبال می‌کنند

https://didhonar.ir/?p=33668