شنونده نغمه‌های کلاسیک باشید/ به یاد هوشنگ ابتهاج فقید

به گزارش پلاتو هنر، موسیقی کلاسیک به همراه آوازهای سنتی با ترانه‌های استادهای برجسته فقید ادبیات فارسی به جان آدمی می‌نشیند. این هفته شنونده نغمه‌های کلاسیک، آلبوم موسیقی «طلوع سایه» به آهنگسازی و تنظیم ساسان بازگیر با ترانه‌های هوشنگ ابتهاج، «روزنه‌ای به رنگ» به آهنگسازی حمید متبسم، موسیقی بی‌کلام «دژمان» اثری از نیلوفر محمدی، آلبوم موسیقی «جان صبا» در قالب اجرای آثاری از مرحوم ابوالحسن صبا، آلبوم موسیقی خراسانی «لیلی های» در قالب سومین اثر از مجموعه «آن دگر» به روایت جمشید پورعطایی باشید.

در ادامه به جزییات این آلبوم‌های موسیقی نگاهی می‌اندازیم.

«طلوع سایه» به یاد هوشنگ ابتهاج فقید

آلبوم موسیقی «طلوع سایه» به آهنگسازی و تنظیم ساسان بازگیر با صدای محمدعلی امیدی منتشر شده است. این آلبوم در سبک کلاسیک ایرانی و شامل ۸ عدد قطعه موسیقی است که ترانه‌های آن توسط هوشنگ ابتهاج (ه.ا.سایه) سروده شده است.

تصنیف «گاه سرگشته»، تک نوازی نی، قطعه «دو ضربی اصفهان (همراه با آواز)»، «آواز مرکب خوانی در اوج اصفهان و فرود به ماهور»، تصنیف «اشارات نظر»، بداهه نوازی تار، «چهارمضراب اصفهان (سه تار و تمبک)»، تصنیف «مژده» آثاری هستند که در این آلبوم با ترانه‌های هوشنگ ابتهاج به علاقه‌مندان موسیقی ایرانی ارائه شده‌اند.

مرحوم جمشید عندلیبی نوازنده شاخص عرصه نی‌نوازی به عنوان نوازنده افتخاری در این آلبوم طی زمان حیاتش حضور داشته است. این در حالی است که ساسان بازگیر نوازنده تار، سه تار و عود، میلاد بیات نوازنده کمانچه، روح الله قلی‌زاده نوازنده نی و پژمان پرنیا نوازنده تمبک و دف دیگر هنرمندان گروه اجرایی این آلبوم را تشکیل می‌دهند.

در ادامه شنونده قطعه «تک‌نوازی نی» و «تصنیف مژده» به یاد هوشنگ ابتهاج باشید:

«تصنیف مژده» با ترانه‌ی هوشنگ ابتهاج

«تک‌نوازی نی»

هوشنگ ابتهاج
هوشنگ ابتهاج

«روزنه‌ای به رنگ»؛ به آهنگسازی حمید متبسم

آلبوم «روزنه‌ای به رنگ» هم عنوان اثر دیگری با هنرمندی حمید متبسم و ناصر داورزنی است که طی روزهای گذشته منتشر شد.

این آلبوم شامل پنج تصنیف به نام‌های «روزنه‌ای به رنگ»، «روشنی، من، گل، آب»، «واحه‌ای در لحظه»، «میوه‌ تاریک» و «نشانی» روی اشعار سهراب سپهری است که به آهنگسازی حمید متبسم، خوانندگی ناصر داورزنی و نوازندگی شهرام غلامی، احسان ذبیحی‌فر، عابد خدامی، بهار مدیری، بیتا قاسمی، حامد حافظی، ساناز ستارزاده، سمیرا گلباز، سینا خشک‌بیجاری، شهروز شعاعی در دسترس علاقه مندان موسیقی ایرانی قرار گرفته است.

در ادامه شنونده قطعه «روزنه‌ای به رنگ» باشید:

موسیقی «دژمان» اثری از نیلوفر محمدی

«دژمان» هم عنوان اثر بی‌کلام دیگری با هنرمندی نیلوفر محمدی است که در قالب یک اثر تلفیقی مشتمل بر ۱۵ قطعه موسیقایی پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

«آخرین نگاه»، «بی‌نفس»، «بی‌خداحافظی»، «چشم در چشم»، «حسرت»، «دژمان»، «ستاره سیاه»، «غوغای شهر»، «فراموشی»، «قلب خاکستری»، «لحظه وداع»، «مرا به یاد بیاور»، «نیلوفرانه»، «یادآوری» و «یادگاری» قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده‌اند.

در ادامه شنونده 3 قطعه از این آلبوم موسیقی باشید:

«چشم در چشم»

«دژمان»

«فراموشی»

«جان صبا»، آثاری از ابوالحسن صبا

آلبوم موسیقی «جان صبا» در قالب اجرای آثاری از مرحوم ابوالحسن صبا موسیقیدان پیشگام کشورمان با هنرمندی یمین غفاری و فرهانه ابوترابیان به تازگی منتشر شده است.

«دو ضربی بیات ترک»، «تک نوازی سه تار»، «رنگ بیات ترک» در بخش «بیات ترک»، «کاروان»، «تک نوازی سه تار»، «چهارمضراب دشتی» در بخش «دشتی»، «بزندان»، تک نوازی سه تار، «چهارمضراب همایون» در بخش «همایون»، «چهارمضراب اصفهان»، «دو ضربی اصفهان» در بخش «اصفهان»، «زنگ شتر»، «سامانی»، «بهارمست» در بخش «سه گاه» و «چهار مضراب نوا» در بخش نوا قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده است.

یمین غفاری در توضیح این اثر موسیقایی نوشته است: «صبا یکی از بهترین راویانِ اصالت و ویژگی‌های منحصر بفردِ موسیقی کلاسیک ایران از عهد قاجار به دوره بعد از خود است. نغمه‌هایی که از میرزاعبداله، میرزاحسینقلی و دیگر هنرمندان زمان قاجار فرا گرفت، در جان پروش داد و به خوبی به نسل بعد از خود منتقل کرد.

آثار صبا بیشتر بی‌کلام در قالب‌های چهارمضراب، رنگ و ضربی است. اکنون بیشتر این آثار توسط هنرمندان برای سازهای گوناگون تنظیم و منتشر شده است. از او چند دروه ردیف برای ساز ویلن، سنتور و سه‌تار نیز به یادگار مانده است.

مجموعه‌ پیش رو اجرای آثاری از استاد بزرگ موسیقی کلاسیک ایران ابوالحسن صبا با تار و تمبک است که امیدوارم مورد نظر شما شنونده خوش ذوق موسیقی ایران قرار بگیرد.»

در ادامه شنونده تک‌نوازی سه‌تار باشید:

صدای نغمه‌های خراسان به گوش مخاطبان رسید

آلبوم موسیقی «لیلی های» در قالب سومین اثر از مجموعه «آن دگر» به روایت جمشید پورعطایی و تنظیم مرتضی یگانه راد، مجید یگانه راد و سوگند عباسی توسط نشر و پخش «جوان» به تازگی منتشر شده است.

ضبط مجموعه «آن دگر» در سال ۱۳۸۹ با آواز و آثاری از زنده یاد غلامعلی پورعطایی که آلبوم اول در سال ۱۳۹۴ با نام «آن دگر ۱» توسط نشر آوای حنانه روانه بازار شده بود، آغاز شد. آلبوم دوم هم در سال ۱۳۹۶ با عنوان «نوایی» توسط نشر و پخش جوان منتشر شد و در همان سال در پنجمین جشن سالانه «موسیقی ما» موفق شد عنوان بهترین آلبوم از نگاه کارشناسان را کسب کند و در نهایت آلبوم سوم با نام «لیلی های» این بار با حضور فرزندان غلامعلی پورعطایی ضبط و آماده انتشار شده است.

در این آلبوم جمشید پورعطایی با آواز و دوتار خراسان، هادی پورعطایی با دوتار، علی پورعطایی با دوتار و هنرمندان دیگری همچون کامبیز گنجه‌ای نوازنده تمبک، حسین خدایی‌نیا نوازنده کمانچه، حسین رضایی‌نیا نوازنده دف و همایون نصیری نوازنده سازهای کوبه‌ای به هنرنمایی پرداخته‌اند.

«آفتاب»، «دل آرام»، «شوریده»، «لیلی های»، «دوبیتی» و «گِله» شش روایتی هستند که در این آلبوم برای مخاطبان در نظر گرفته شده است.

در ادامه شنونده قطعه موسیقی «لیلی های» باشید:

بیشتر بخوانید:

با موسیقی «در حصار شب» به «درون آینه» نفوذ کنید/ آوایی که بوی چهارفصل می‌دهد

https://didhonar.ir/?p=79996

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =