رویداد «چشم و چراغ» با شعار «در لالهزار برای لالهزار»، در تاریخ 2 خرداد 1404 ساعت 15 تا 20 در مجموعه فرهنگی اتحادیه با حضور هنرمندان حوزههای نقاشی، عکاسی و آثار هنرجویان هنرستان هنرهای زیبا به منظوور معرفی این هنرمندان و رونق بخشیدن به حیطه هنرهای تجسمی برگزار خواهد شد.
نقاشانی که آثارشان به کریتوری امیر شلوانی به نمایش گذاشته خواهد شد به شرح زیر خواهد بود:
شیدا آذری، محسن احتشامی، ثمیلا امیرابراهیمی، فریما تابعی، غزاله توکل مند، محسن حسینمردی، امیر شلمانی، کسرا شریفی، شایا شهرستانی، ترانه صادقیان، مانی غلامی، هدا کدخدا، شیدا گرجی دوز، کامبیز موسوی اقدم، مهتاب نعمت الهی و هوشنگ هاتفی
عکاسان این رویداد که آثارشان به کریتوری کیوان موسوی اقدام است:
کیارش تمدن، ماهور زهرایی، سوگول غزنوی، محمود محرومی و کیوان موسوی اقدم.
هنرجویان هنرستان هنر زیبا به کریتوری شیدا گرجیدوز نیز به شرح زیر میباشد:
غزال حاتمی، مهتا شاهپورزاده، خورشید شیرواندهی، آیلین قلی زاده، یلدا محبی، سحر مهدی پور، نگار ظروفچی
در بیانیه این نمایشگاه چنین آمده است:
اگر بتوانید لختی در خیابان به بند کشیده با کابلها و چراغها و گاریها و موتورها بایستاید و چشم ها را ببندید، و از میانه هیاهوی روزانه تجارتخانهها به سکوت خیابان سرخورده و ماتم گرفته گوش فرا دهید، خواهید توانست از کرانه دود و ترافیک و فریاد قدم فرا نهاده و به مرکز فرهنگ تجدد تهران قدم گذارید: گویی پرده تئاتر کنار میرود و شما به ضیافت کافهها و سینماها و هتلها و عمارتها دعوت میشوید.
مشاهیر شهر چون ارواحی سرگردان از کوچههای مملو از انبارهای بیانتهای سیمها و لامپها بیرون آمده و روایت جشنها و تجمعات و جلسات فرهنگی شان را با شما به اشتراک میگذارند. از جوانه زدن فرهنگ تجدد ایرانی در خیابانی بلند سخن میگویند، از نگاشته شدن فرمان مشروطه توسط پیرنیا تا اوج گرفتن صدای ماه بر زمین، از آنونس تئاتر نوشین تا جمعهای روشنفکری گراند هتل، از پیادهروی با لباسهای اتو خورده تا کالسکههای مجلل که در خیابانی سنگ فرش از جلوی چشمها رژه میرفتند، از مارکوف و معماری آرت دکو تا سینماهای غولپیکر، از نور تا خیال.
با تنه ارابه حامل کالا به زمان حال پرتاب میشوید و با خیابانی مواجه می شوید که از همه آن قصهها و افسانهها، تنها تولید روشناییاش به جای مانده است. گویی در زمان به عقب میرود این خیابان و ”زار” که زمانی پسوند مکان بر ”لاله” بود به معنای انبوهی، اکنون به معنای دگرش رسیده است و در حال زاری بر لاله نشکفته خیابانی است که از بد حادثه رشد و پیشرفتش متوقف شده است.
گروه هنری گردون بر آن شد این بار نوری بتاباند به بد و خوب لاله زار آن جور که خود را برایمان آشکار کرده تا فرجی باشد. فرجی که آرام آرام اتفاق بیفتد پس از این شدتی که هست. پس در خیابان ایستادیم و نگریستیم توامان با درد و امید و حسرت و شگفتی بر سرمایه ی شهر که هر وجبش می تواند خاطره انگیز و زیبا و در آمد زا باشد ِ اما هنر شاید آن باشد که چشم بسته ایستاد و رویا بافت و امید بست به آیندهای که دوباره لالههای شهر میتابند و خون فرهنگ بر رگان خشک خیابان بلازده بازگشته است. شما نیز دعوتید به ضیافت هنر: نگریستن و بافتن و تاباندن و ”ایستادن”.
طراحی پوستر این رویداد از محسن احتشامی میباشد.
علاقهمندان به بازدید از این نمایشگاه میتوانند هر روز از ساعت 11 تا 19 به مجموعه فرحنگی اتحادیه در نشانی تهران، خیابان لاله پزار جنوبی، کوچه اتحادیه، خانه اتحادیه طهران مراجعه بکنند.