هنرمندان تئاتر خیابانی با کمترین امکانات رفاهی فعالیت می‌کنند

مختار محمدی، هنرمند تئاتر از استان کردستان شهر مریوان، با نمایش «پاهای خسته من» در نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت حضور داشت. این هنرمند که موفق به کسب جایزه ویژه هیئت داوران در بخش کارگردانی شد به بررسی وضعیت تئاتر در خوزستان و ضرورت حمایت از هنرمندان تئاتر خیابانی پرداخت.

تئاتر خیابانی، سنگر مقاومت در برابر تهاجمات فرهنگی است

محمدی در گفتگو با پلاتوهنر، با اشاره به وضعیت تئاتر استان‌ها گفت: با توجه به شعار «تئاتر برای همه» که در جشنواره‌های مختلف مانند جشنواره فجر مطرح می‌شود و با در نظر گرفتن اهمیت تئاتر خیابانی به عنوان مصداق بارز این شعار، معتقدم امکانات برگزاری جشنواره‌ها در هر مکانی خوب است. تئاتر خیابانی، به خصوص در ایران، به عنوان یک سنگر مقاومت در برابر تهاجمات فرهنگی و پلشتی‌ها عمل می‌کند. هنرمندان تئاتر خیابانی، با تلاش فراوان و با کمترین امکانات رفاهی خارج از ایام جشنواره‌ها، به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

تئاتر خیابانی
تئاتر خیابانی

او ادامه داد: با این حال، در خوزستان، هنوز تئاتر برای همه به معنای واقعی کلمه محقق نشده است. پیشنهاد می‌کنم که جشنواره‌ها و اجراهای عمومی در خوزستان، به صورت مستمر و با حمایت از هنرمندان بومی، برگزار شوند. در مریوان، هنرمندان تئاتر در طول سال، صدها اجرا با موضوعات مختلف برای مردم دارند و با استقبال گسترده روبرو می‌شوند. این مدل می‌تواند الگویی برای خوزستان نیز باشد.

این کارگردان در پایان سخنانش با اشاره به موضوع تئاتر خیابانی «پاهای خسته من» که در نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت حضور دارد، عنوان کرد: این اجرا به موضوع جنگ، به خصوص جنگ اخیر و وضعیت کودکان غزه می‌پردازد. «پاهای خسته من»، به جنایات و نسل‌کشی که در غزه در حال وقوع است، پرداخته و به کم‌توجهی جامعه جهانی به این فاجعه انسانی اشاره دارد.

درمورد جشنواره تئاتر مقاومت بیشتر بخوانید:

 

https://didhonar.ir/?p=80578

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − یک =