دبیر جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی:

نمایش عروسکی می‌تواند غذای روح ما باشد

امیر سلطان‌احمدی، دبیر بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، در گفتگو با پلاتوهنر با اشاره به میزان اهمیت نمایش عروسکی گفت: نمایش عروسکی می‌تواند غذای روح ما باشد. همیشه به خطرات جسمانی فکر می‌کنیم، مثلا اگر هوا سرد باشد یا آلودگی هوا ریه‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. اما کمتر به این نکته توجه می‌کنیم که بسیاری از بیماری‌ها از روان و ذهن آغاز می‌شوند و می‌توانند به جسم آسیب برسانند.

نمایش عروسکی
نمایش عروسکی

ایران بیش از هر زمانی به کارناوال‌های شادی نیاز دارد

او ادامه داد: به نظرم ایران بیش از هر زمانی به چنین کارناوال‌های شادی نیاز دارد. متاسفانه دنیای مجازی و سینمای خانگی ما را عادت داده‌اند که همه چیز را در خانه انجام دهیم، ولی گاهی باید بیرون بیاییم و تجربه‌های جدیدی را در فضاهای اجتماعی داشته باشیم.

او افزود: البته امسال شرایط متفاوت بود. جشنواره به دلیل مسائل مختلفی به آذرماه منتقل شد، در حالی که معمولاً این جشنواره در ماه‌های شهریور یا مهر برگزار می‌شد. با این حال، جای خوشحالی است که مدیر اداره کل هنرهای نمایشی حمید نیلی و جانشین او اتابک نادری، با حمایت‌های خود تلاش کردند جشنواره امسال با نظم و کیفیت برپا شود.

سلطان‌احمدی در ادامه صحبت‌های خود، به تجربه‌اش در جشنواره‌های مختلف اشاره کرد و گفت: من هم مانند بسیاری دیگر از هنرمندان سالها در این جشنواره‌ حضور داشتم و همواره احساس می‌کردم که باید به عنوان یک هنرمند این بار را بر دوش بکشم و از تجربیات و آموزه‌های خود بهره ببرم. از روز اولی که به عنوان دبیر جشنواره انتخاب شدم، همواره با پیشکسوتان و اعضای ستاد مشورت کرده‌ام و سعی کردیم همه چیز به صورت شورایی پیش برود.

بخش 100 ثانیه‌ای جشنواره عروسکی فرصتی برای معرفی استعدادهای جدید

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ابتکارات جدید در جشنواره گفت: یکی از بخش‌هایی که امسال به جشنواره اضافه کردیم، بخش ۱۰۰ ثانیه‌ای بود. این بخش به دلیل نیاز روز جامعه عروسکی ایجاد شد تا هم جوانان فرصت بیشتری برای رشد و معرفی استعدادهای خود داشته باشند، و هم به آن‌ها انگیزه بدهیم که در دنیای دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی، محتوای عروسکی را به شکل کوتاه و جذاب عرضه کنند.

سلطان‌احمدی همچنین به حضور جوانان در این جشنواره اشاره کرد و گفت: زمانی که جوان‌تر بودم، رقابت با پیشکسوتان برایم سخت بود و گاهی به جشنواره‌ها راه پیدا نمی‌کردیم. به همین دلیل احساس کردم که جشنواره نیاز به یک تغییر دارد و باید فضایی برای جوانان ایجاد شود. از این رو بخش ۱۰۰ ثانیه‌ای را به جشنواره اضافه کردیم تا جوانان بتوانند در این فضا خود را نشان دهند.

در پایان، او با اشاره به دوره‌های بعدی جشنواره و اینکه آیا بخش ۱۰۰ ثانیه‌ای در سال‌های آینده ادامه خواهد داشت، گفت: واقعا امیدوارم که این بخش توسط دبیر بعدی جشنواره ادامه یابد. زمانی که هنرمندی از جامعه عروسکی به عنوان دبیر جشنواره انتخاب می‌شود، به خاطر شناخت خوبی که از هم داریم، می‌توانیم به راحتی مسیر را ادامه دهیم و کیفیت جشنواره را حفظ کنیم. من امیدوارم که این بخش همچنان ادامه پیدا کند و به شکلی کامل‌تر اجرا شود.

درمورد جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی بیشتر بخوانید:

هیات داوران جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی معرفی شد

معرفی آثار بخش ۱۰۰ ثانیه‌ای جشنواره نمایش عروسکی

https://didhonar.ir/?p=77829

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 17 =