به گزارش پلاتو هنر، نمایشگاه انفرادی سامان شادانلو (ایلخان) با عنوان «آسیمهسر» تا 15 بهمن در گالری نیان در معرض تماشا قرار دارد.
بیانیه نمایشگاه انفرادی «آسیمهسر»:
« نمایشگاه انفرادی «آسیمهسر» شامل مجسمههایی آهنی و برنزی است که به پارادوکسهای عواطف انسانی میپردازد. فیگورهایی کور، کر و سرگشته، خلسهوار در جستجوی عشقاند. مجسمههایی با بافت خشن و سطوح ناهموار، اشتیاق خاموش درونمان را به نمایش میگذارند. فرمهای سفت با جوهر فلزی، سنگینی تنهایی را تداعی میکنند درحالیکه وضعیت و حرکاتشان از آسیبپذیری و اشتیاق میگوید.
هر یک از این چهرهها نشان از بخشی از تجربه عاطفی بشریت دارند؛ جداشده اما با امید به اتصال هدایت میشوند. نابینایی و ناشنوایی آنها صرفاً جسمی نیست بلکه نماد موانع نادیدهای است که همواره بهدوش میکشند. سرگشتگی نمایان در موضع بدن و حالات چهرههایشان، سردرگمی پیمایش در دنیایی پر هرج و مرج و بیتفاوت را یادآور میشود.
آهن و برنز نهتنها نشان از پایداری انسانی، بلکه دارای ظرفیت اکسید و تبدیل شدن هستند، تبدیل و تغییری که تکامل را باعث شده و عشق را ممکن میسازند.
این مجسمهها، اگرچه به ظاهر گم شدهاند، اما در جستجوی خود زنده و امیدوارند. نقایص آنها عمدی است و زیبایی انسانیتِ ناقص را ستایش میکند؛ ازاینرو مخاطبین این نمایشگاه دعوت میشوند تا با احساسات، عدم قطعیتها و اشتیاق خود روبرو شده و این مجموعه را به عنوان گواهی از یادآوری شاعرانهی عشق و ادراک پذیرا شوند.»
این هنرمند در گفتگو با پلاتو هنر عنوان کرد: من مجسمهسازی را بهصورت خودآموخته از ۱۳-۱۴ سالگی شروع کردم. ابتدا با متریالهای مختلف کار میکردم، اما مهارت کار با دستگاه و ابزار را از پدرم که در صنعت تولید قطعات خودرو فعالیت داشت، آموختم. در ابتدا با چوب و متریالهای سادهتر مجسمهسازی کردم و در نهایت فعالیت خودم را با کار با آهن ادامه دادم.
«آسیمهسر»؛ روایتی از سرگشتگی و جستوجوی بیپایان
او درمورد مفهوم نمایشگاه انفرادی «آسیمهسر» توضیح داد: نام این نمایشگاه را با همراهی بهداد نجفی انتخاب کردیم، تا بازتابی از این مفاهیم و احساسی باشد که در آثارم جریان دارد. «آسیمهسر» برای من مفهومی عمیق دارد؛ به معنای پریشان، حیران و سرگشته. همهی این مفاهیم به نوعی نشاندهندهی گم شدن و جستوجوی بیپایان برای چیزی هستند که شاید در این دنیا وجود نداشته باشد، در واقع نوعی سرگشتگی انسان در مسیر زندگی.
ایلخان ادامه داد: تمام آثار من «آسیمهسر» هستند، شخصیتهایی که در جستوجوی عشق و عزیزانشان هستند، اما آنها را نمییابند. روند خلق آثارم نیز بر همین اساس شکل میگیرد؛ همهی آنها منتظر، سرگردان و در تلاش برای یافتن چیزی گمشده هستند.
او تصریح کرد: دوست دارم مخاطب هنگام مواجهه با آثارم در نمایشگاه انفرادی «آسیمهسر»، این پیام را دریافت کند که ما انسانها در برابر هستی، هیچ نیستیم. در واقع، ضعیفترین موجوداتیم؛ سرگشته، ناتوان، و در جستوجوی چیزی که شاید هرگز پیدا نکنیم.
این هنرمند در پایان گفت: در نهایت، دوست دارم این پیام را منتقل کنم که باید با همنوعان و تمام موجودات دیگر مهربانتر باشیم، به هم کمک کنیم، یکدیگر را حمایت کنیم و دست از تخریب و دشمنی برداریم. همهی ما تنها چند سال یا چند دهه در این دنیا مهمانیم، و چه خوب است که این را به یاد داشته باشیم و با محبت و همدلی در کنار هم زندگی کنیم.
گالری نیان در نشانی تهران، میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان تور، خیابان وفایی ورمرز آبادی، بن بست ابهری، پلاک ۵/ طبقه ۲ واقع شده و هر روز به جز شنبهها از ساعت 14 تا 19 میزبان مخاطبان است.
بیشتر بخوانید:
هنر، حرفه یا سبک زندگی؟ گفتوگویی با بهداد نجفی