پلاتوهنر

میزبانی خانه‌-موزه «عین‌الدوله» از نمایشگاه گروهی «عمارت»

به گزارش پلاتو هنر، نمایشگاه گروهی تجسمی «عمارت»، روز جمعه دوم شهریور، ساعت ۱۶ در خانه‌-موزه تاریخی «عین‌الدوله» افتتاح شد.

موضوع این نمایشگاه آزاد و در سبک‌های رنگ روغن، اکرلیک، طراحی فرش، کلاژ وعکاسی است.

لیلا زمانی برگزار کننده اصلی نمایشگاه «عمارت» و مریم سیّاح کیوریتوری آن را بر عهده دارند.

در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «در گذر زمان به تاریخ سلام می‌دهم، دستانش را از دل تاریخ می‌فشارم، چنان‌که او خواست با من ارتباط برقرار کند.»

در نمایشگاه «عمارت» ۵۰ اثر از ۴۲ هنرمند روی دیوار رفته است.

هنرمندانی که در نمایشگاه گروهی «عمارت» شرکت دارند، عبارتند از صبرینه توپچی، مریم اشرفی، رها اول، محیا یوسفی، زینب بزرگی، مهران لطفعلی، خسرو شاه‌رکنی، عاطفه یگانه، ندا اعظمی، الهه عبدالله‌زاده، مهتاب علیون، فاطمه طاهری‌نژاد، روژین احمدی، زهره فتحی، رضوانه محسنی، ساناز بازاریان، نعیمه خدابخش‌اقدم، میثم رجائی‌زاده، شادی آخوندی، الهام دهقان، زهرا علی‌زاده، خدیجه برغمدی، نیلوفر اعتماد، عقیق کیوانی، رقیه میرزایی، محمد خزایی، بهاره جعفری، رضا حافظ قرآن، فرناز چهاردولی، مروارید رضوانی، پرستو پازوکی، شکوه قاسمی، شادی طاسباز، پروانه احمدی‌نژاد، سارا غزالی، فهیمه یوسفی، سمیه شمعونی، سمیه کیانی، انوار حسینی، پروین فرهادزاده، راهله سرپرست.

از دیگر عواملِ همراه در این نمایشگاه عبارتند از: کامیار جعفری‌مرام:طراح پوستر و طناز عزیزی: عکاس.

همزمان با آغاز به کار نمایشگاه «عمارت»، پرفورمنس ـ تئاتر «عمارت» به نویسندگی و کارگردانی لیلا زمانی در فضای گالری اجرا شد.

البرز آصفی و صفورا باقری در این پرفورمنس-تئاتر به ایفای نقش پرداختند.

موضوع این تک اجرا درباره همسر عین‌الدوله (صدراعظم مظفرالدین‌شاه) است که دختر یک رعیت را به همسری می‌گیرد، اما او را به نام «انیس‌الدوله» دخترِ گم‌نام مظفرالدین‌شاه معرفی می‌کند.

لیلا زمانی، کارگردان این پرفورمنس-تئاتر می‌گوید: «بخشی از اجرای عمارت، بر اساس تخیلات او و بخشی دیگر بر مبنای مستندات تاریخی و متناسب با فضای خانه‌-موزه تاریخی عین‌الدوله نوشته شده است. این اجرا ضمن داشتن حرکات فرم و خط داستانی، یک نمایش محیطی است.»

او ادامه می‌دهد: «در این نمایش تاکید بسیاری به برخی از جزئیات، زندگی و احوالِ زنانِ قاجار همچون استفاده از پوشیه برای زنان و اشاره به این نکته که زنان رعیت در آن مقطع اغلب به پشم‌ریسی مشغول بوده‌اند و اجازه خروج از منزل نداشتند، شده است.‌»

علاقه‌مندان به هنرهای تجسمی می‌توانند تا روز چهارشنبه ۷ شهریورماه، هر روز از ساعت ۱۱ تا ۲۱ در خانه‌-موزه تاریخی «عین‌الدوله» به نشانی خیابان پاسداران، خیابان شهید کاظم موسوی، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان جمالی، پلاک ۱۷ مراجعه کرده و از آثار این نمایشگاه گروهی دیدن کنند.

https://didhonar.ir/?p=63269