به گزارش پلاتو هنر، نمایشگاه گروهی «صفر به توان صفر» به کیوریتوری مژده حسنی تا ۱۰ دی در گالری نیان برپا خواهد بود.
مژده حسنی، کیوریتور این نمایشگاه درباره این نمایشگاه در گفتوگو با خبرنگار پلاتو هنر گفت: تم اصلی این نمایشگاه براساس تفکر و بمب اطلاعاتی موجود در دنیای معاصر و انسان پساپستمدرن میباشد. انسان معاصری محصور شده در کثرت و هرروز در مواجه با حجم زیادی از اشیای رنگارنگ که به دنبال خلق معنا و سرگشته و یا گم گشته از من طلایی خویش، از خود به دنبال خود میگردد.
او در رابطه با نام این نمایشگاه گفت: نام نمایشگاه با عنوان «صفر به توان صفر» که جواب آن همان صفر میشود نیز از همین جا نشات میگیرد که میتوان گفت در واقع جوابی جز ابهام ندارد.
حسنی در ادامه افزود: در مواجه با این آثار مخاطب با ابهامی رو به رو میشود که در لحظه، هم خلق معنا میکند و هم دچار معنا گریزی میشود. این دقیقا رو به رو شدن انسان پساپستمدرن با مفاهیم گوناگون در دنیای امروز است و البته تمام اینها به درون و تفکر و نگرش هر شخص بستگی دارد. میتوان در اینجا برای ادای مطلب از شعر مولانا استفاده کرد: بشنو از نی چون حکایت میکند… در اصل سوال اصلی این است که هر کدام از ما دقیقا در کجای این دنیای رنگارنگ ایستادهایم؟
حسنی درباره همکاری خود با هنرمندان این نمایشگاه گفت: هنرمندانی که در این نمایشگاه حضور دارند را از سالها پیش میشناسم و در جریان روند آثار و قلمشان قرار داشتم ضمن اینکه تمامی آنها از هنر آموختگان سیامک عزمی بودند و تحت سیطره اموزشی ایشان با قلمی توانا قرار داشتند. از این رو تصمیم گرفتم تمامی آثار آنها را در یک جهت قرار داده و به نمایش بگذارم.
مژده حسنی با بیان گستردگی چالشهای موجود در کیوریتوری ادامه داد: به هیچ عنوان امکان این وجود ندارد که بتوان چالشهای کیوریتوری را در چند سطر مختصر گنجاند. اما واضحترین چالش برای من نگرشهای متفاوت و القای درستی آن نگرشها و اصرار بر درستی آن در چهارچوبهایی است که در جامعه هنری گذاشته شده و به نظر من معنای اصلی هنر در تفکرهای روشنگرانه به اصلاح مدرنیته گم شده است. کیوریتورها در سالهای اخیر نقش پررنگی در خلق اثار هنرمندان و بهبود روند اجرا و چگونگی نمایش آثار داشتهاند.
او ادامه داد: چیدمان اثار با توجه به داستان روایتگونه از آثار علیرضا موسوی که خلقت جهان هستی و زایش را در شاخههای گوزن نر در تابلویش به نمایش درآورده شروع و با اثار خانم نسرین حسنی در طبقه بالای گالری نیان که فیگوری با پسزمینه رنگ بنفش با چشمهایی پراز ابهام و زایشی نافرجام به پایان میرسد.
این هنرمنده از بازخورد این نمایشگاه میگوید: باز خورد بازدیدکنندگان بازخوردی مثبت بود که با نگاهی جستجوگرانه و پر از ابهام به دنبال معنا و روایت داستان در تابلوها بودند و دقیقا توقع و هدف من نیز همین واکنش بوده است.
مژده حسنی در پایان افزود: وجه تمایز این نمایشگاه از نظر من جسارت در تنوع و چیدمان رنگها در تابلوهاست، که در کنار هم با وجود تنوع بالای رنگی که توسط هنرمندهای مختلف خلق شده است، سمفونی رنگی زیبا به راه انداخته که میتواند برای چند ثانیه مخاطب را در درون آواهای رنگی بکشاند و محصور کند و این، همان جادوی رنگهاست.
در این نمایشگاه سما انوشهر، نسرین حسنی، الهه مظاهری و علیرضا موسوی آثار خود را در معرض تماشا میگذارند.
در بیانیه این نمایشگاه به قلم عباس مصفا آمده است: «دنیای فارغ از معنی در دنیای پستپستمدرن، ماهیت اشیاء را در حد بازیچهای در دست کودکی بازیگوش به هرسو میکشناد. هنر و هنرمند در معنای انسان با فضیلت در این وادی، دق الباب میکند عالم مهنا را، تا بیابد کلامی را که خلق کند به نگاه بدیع خویش هر آنچه را که نادیدنیست.
صفر سفری است از بودن به شدن. از تهیتی که خلق معنا میکند در عالم واقع. واقعیتی که حقیقتی را در کنه خود مستتر دارد که پریرو تاب مستوری ندارد. واژه به فرم تبدیل میشود در صفر به توان صفر و هنرمندان کوشیدهاند بشنوند از نی تا هویتی تازه خلق کنند معنا را، در اندیشه دنیای پساپست مدرن. و به قول مولانا: هین سخنی تازه بگو تا دو جهان تازه شود/وارهد از حد جهان بیحد و اندازه شود»
علاقهمندان برای تماشای آثار این نمایشگاه میتوانند تا تاریخ 10 دی همه روزه به جز روزهای شنبه از ساعت 14 تا 19 به گالری نیان واقع در میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان تور، خیابان وفایی ورمرزآبادی، بنبست ابهری، پلاک ۵ مراجعه کنند.