سازهای ارکستر چکاوک برای موسیقی فاخر ملی ایران کوک می‌شود

به گزارش پلاتو هنر، تازه‌ترین کنسرت ارکستر چکاوک به رهبری رضا شایسته و خوانندگی مهرداد پیکرزاده روز دوشنبه 3 دی ساعت 21:30 در تالار وحدت تهران برگزار شد.

اجرای قطعات ماندگار در تاریخ موسیقی ایران توسط ارکستر چکاوک

به گفته رضا شایسته رهبر ارکستر چکاوک آنچه در این کنسرت برای مخاطبان اجرا شد دربرگیرنده ویژگی‌هایی است که بی‌تردید بدون کمک دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی امکان اجرای آن میسر نبود. اجراهایی که متاسفانه بسیاری از مردم ما آن را نه با آهنگسازان و ترانه‌سرایان بلکه با خوانندگانش می‌شناسند. به همین جهت ما تصمیم گرفتیم در این کنسرت به اجرای قطعات ماندگاری در تاریخ موسیقی کشورمان بپردازیم که فکر می‌کنم هشتاد درصد آن‌ها تاکنون در ایران اجرا نشده‌اند. اجراهای ماندگاری که ترانه‌سرایان و آهنگسازان نقش بسیار موثری برای ماندگاری‌اش داشتند.

در این کنسرت علاوه براستفاده از سازهای ارکسترال و سازهای ایرانی، سازهای الکترونیک هم به مجموعه سازها اضافه شده است که می تواند در نوع خود اتفاق جالب توجهی باشد.

هشتاددرصد این آثار پس از پیروزی انقلاب اسلامی اجرا نشده‌اند و می‌توان گفت که برای اولین بار است در این قالب پیش روی مخاطبان قرار می گیرد. البته برای اخذ مجوز تعدادی از آهنگ‌ها از سوی صاحبان آثار مشکلاتی وجود داشته است که خانواده‌های این عزیزان اجازه استفاده نمی‌دادند.

ارکستر چکاوک
ارکستر چکاوک

موسیقی سنتی ایرانی رو به زوال است…

به بهانه اجرای این کنسرت با رضا شایسته رهبر ارکستر «چکاوک» گفتگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

رضا شایسته درباره ارکستر گفت: ارکستر چکاوک 26 ساله شده است و به صورت خصوصی اجراهای خود را روی صحنه می‌برد. من به عنوان سرپرست این ارکستر باید بگویم که تمایل دارم اجراهای مرتب و پیوسته در طول برگزار کنم اما در حقیقت بدون حمایت، اداره و روی صحنه بردن ارکسترهای بزرگ بسیار دشوار است. چراکه اسپانسرها هم معمولا به سمت خواننده‌های شناخته شده گرایش پیدا می‌کنند و کمتر پیش می‌آید به سمت ارکسترها بروند.

این رهبر ارکستر عنوان کرد: هدف من در ارکستر چکاوک اجرای آثار فاخر ملی ایران است که تاکنون کمتر شنیده شده‌اند. اعتقاد دارم گنجینه موسیقی پرمحتوایی برای تمامی نسل‌ها قابل شنیدن است اما نسل جوان به سمت موسیقی‌های هنجارشکن رفتند، شاید به این خاطر است که آنطور که باید و شاید شناختی نسبت به موسیقی فاخر ما ندارند و آثار فاخر موسیقی را در تلویزیون و کنسرت‌ها نشنیده‌اند، در صورتی که با وجود آشنایی با آثار فاخر ملی به سمت موسیقی ارزشمند خواهند رفت.

شایسته درباره چالش‌های برگزاری کنسرت عنوان کرد: بزرگ‌ترین چالش برای برگزاری یک کنسرت موضوع اقتصادی است. اگر اجراها و گروه‌های موسیقی باتجربه و بزرگ توسط سالن‌‌های اجرایی، سازمان‌های ذی ربط مانند تبلیغات محیطی گسترده توسط شهرداری حمایت شوند، عمده‌ای از مشکلات مالی برای برگزاری کنسرت رفع می‌شود.

رضا شایسته در پایان تصریح کرد: موسیقی اصیل ایرانی در سال‌های اخیر با عملکرد نادرست و ضعیف رو به زوال رفته است، مدت‌ها است موسیقی فاخر سنتی ایرانی توسط تلویزیون و صداوسیما به گوش مردم نرسیده است. به همین خاطر هم شاخصه‌های موسیقی به سمت موسیقی پاپ و تلفیقی گرایش بیشتری پیدا کرده است و بسیاری برای جذب مخاطب به سمت کنسرت نمایش می‌روند که مخاطب را به بهانه چهره‌های تئاتر و موسیقی‌های تلفیقی جذب کنند.

دانیال جورابچی، آرمین قضاتی، موژان میرزایی، نفیسه محمودی، مرضیه مزینانی، ملیکا زاده محمد، مصطفی حیات غیبی، بهادر پیروی، مجید خردجو، علیرضا حبیب الهی، ساسان حنیفی، احمد کوماسی و مرصاد صفوی تهرانی نوازندگان ویولن، داریوش حجازی، امیر حسین طایی، محمد علی غریبی نوازندگان ویولا، کیانمهر کشاورز، علی آقاجانی، باران زرگریان، امین چراغیان و زهرا کتابی نوازندگان ویولنسل، سیامک صانعی نوازنده کنترباس، محمد حسین غریبی نوازنده پیانو، علی‌اصغر شمس‌آبادی نوازنده کلارینت، نیلوفر ابراهیمی نوازنده فلوت، مینو قاسم‌پور نوازنده قانون، آزاده امیری نوازنده تار، علی خباز نوازنده سازهای کوبه‌ای، علی کاظمی نوازنده درامز و سیروس مهاجری نوازنده گیتار، گروه نوازندگان ارکستر چکاوک را تشکیل می‌دهند.

ارکستر چکاوک
ارکستر چکاوک

بیشتر بخوانید:

 

https://didhonar.ir/?p=78650

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 16 =