به گزارش پلاتو هنر، بهاره کمائی، مدرس و نوازنده پیانو، در عرصه موسیقی کلاسیک ایران شناخته شدهاست. این نوازنده به واسطه خانواده خود و آشنایی با فضای موسیقی کلاسیک در 7 سالگی، علاقهاش به پیانو شکوفا شد و آموزش پیانو را نزد مهران روحانی آغاز کرد، همچنین هارمونی و علوم تئوری موسیقی را نزد او فرا گرفت. بهاره کمائی پیانو را به صورت تخصصی توسط هاینوش ماکاریان آموزش دید.
این نوازنده به واسطه شنیدن موسیقی کلاسیک همچون سمفونیهای بتهوون، از کودکی ارتباط تنگاتنگی با این نوع سبک موسیقی داشته است.
اکنون بهاره کمائی با اجرای آثاری از آهنگسازان مطرح کلاسیک دنیا همچون باخ، شوبرت، فرانتس لیست، مندلسون و شوپن، 2 خرداد 1404 میزبان مخاطبان در تالار وحدت خواهد بود.
برگزاری کنسرت های متعدد در داخل و خارج از کشور از جمله اجرای آثار کلاسیک و معاصر ایرانی و یونانی همراه جولا زوگرافو مدرس کنسرواتوار آتن در یونان، اجرای کنسرتو پیانو ۱ بتهوون به همراه ارکستر سمفونیک تهران، اجرای آثار برجسته دوپیانو با همراهی صفا شهیدی و … از جمله فعالیتهای هنری اوست.
به بهانه اجرای رسیتال پیانو تکنوازی بهاره کمائی در تالار وحدت، با این نوازنده کلاسیک گفتوگویی داشتهایم که در ادامه میخوانید.

جزییات اجرای رسیتال پیانو تکنوازی
بهاره کمائی در راستای برگزاری این کنسرت توضیح داد: قطعات کلاسیک آثار بزرگان این سبک موسیقی به صورت تکنوازی در این اجرا نواخته میشوند. البته من سال های گذشته به صورت مرتب تقریبا سالی یک بار اجرا داشتم اما با توجه به شیوع ویروس کرونا در جهان و موضوعات دیگر از سال 1398 به بعد موفق به برگزاری کنسرت جدید نشدم، به همین دلیل این اجرای رسیتال پیانو به خرداد 1404 به تعویق افتاد.
او ادامه داد: قطعات کنسرتو ایتالین باخ، امپرومتوهای شوبرت، موسیقی بدون کلام مندلسون، Unsospiro اثر فرانتس لیست، گراند پلونز بریلیانت فردریک شوپن و… در اجرای رسیتال پیانو تکنوازی خرداد ماه نواخته میشوند.
بهاره کمائی درباره چیدمان و انتخاب قطعات اجرایی تصریح کرد: از آنجایی که معمولا مخاطبان ایرانی با موسیقی کلاسیک آشنایی ندارند، به همین دلیل از قطعات موسیقی منتخبی استفاده میکنم تا همان قدری که من میتوانم با قطعات به صورت روحی و عاطفی ارتباط برقرار کنم، برای مخاطبان هم قابل درک باشد.
به ویژه در انتخاب رپرتوار اجرای تکنوازی، باید چیدمان قطعات را از نظر شنیداری طبق سلیقه عموم مخاطبان در نظر بگیریم.

تفاوت ذائقه شنیداری موسیقی کلاسیک ایران و اروپا
این نوازنده پیانو عنوان کرد: اصولاً ارائه و اجرای موسیقی کلاسیک ایران به دلیل ذائقه شنیداری متفاوت نسبت به اروپا و آمریکا دشوارتر است. به تبع آن اجرای تکنوازی نسبت به اجرای ارکستر دشوارتر میشود. به این خاطر که اجرای ارکستر به جلوه های بصری و هیجان یک کنسرت از نظر حجم صدایی میافزاید. از طرفی دیگر سولونوازی تخصصیتر پیش میرود و باید مخاطبان نسبت به این سبک موسیقی پیشزمینه و آشنایی داشته باشند تا بتوانند از تمامی لحظات کنسرت لذت ببرند.
او افزود: طی سالیانی که روی صحنه اجرا داشتم، همیشه سعی کردم در علاقهمندی و درک مردم به موسیقی کلاسیک نقشی داشته باشم و قطعات اجرایی را به گونهای انتخاب کردم که برای مخاطبان مفرح باشد.
بهاره کمائی گفت: برای نواختن یک قطعه موسیقی در تلاش هستم علاوه بر توجه به نظر آهنگساز، برداشت و تفسیر خود را از اثر موسیقی به مخاطب ارائه دهم.
کمائی درباره محدودیت و چالشهایی که تاکنون به عنوان نوازنده زن در عرصه موسیقی داشته است، اظهار کرد: چالشهای متعددی را در این مسیر تجربه کردم از جمله محدودیتهای اخذ مجوز برای کنسرت، تهیه تیزر و پوستر برای تبلیغات که نمیتوانم در تصویر و ویدئوی تبلیغات به عنوان یک نوازنده خانم حضور داشته باشم اما به هر حال این صحنه را نمیتوان ترک کرد و باید ادامه داد.

فضای موسیقی کلاسیک ایران برای زنان نسبت به گذشته چه تغییراتی داشته است؟!
بهاره کمائی در پایان گفت: معضلات و محدودیت های برگزاری موسیقی کلاسیک در ایران به ویژه برای خانم ها از گذشته تا به امروز بوده است و تغییرات چندانی در راستای بهبود شرایط نداشتیم. با این وجود این مسیر انتخاب ما بوده است، باید موسیقی کلاسیک را در جامعه ایران زنده نگه داریم و نگذاریم که موسیقی ایران به یک موسیقی مردانه تبدیل شود. امیدوارم که نسل جوان موسیقی این معضلات را به جان بخرند و راه موسیقی کلاسیک زنان را در موسیقی کلاسیک ادامه دهند.
رسیتال پیانو بهاره کمایی از ساعت ۲۱:۳۰ جمعه 2 خرداد ماه در تالار وحدت برگزار میشود و بلیت آن در سایت ایران کنسرت در دسترس علاقهمندان است.

بیشتر بخوانید: