به گزارش پلاتوهنر، نشست رسانهای بیست و نهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان صبح امروز مورخ 6 آبان ماه در تالارهنر برگزار شد. در این نشست حمید نیلی مدیر اداره کل هنرهای نمایشی، امیر مشهدی عباس دبیر جشنواره، سید مسعود حسینی شهردار استان همدان، مسعود ویژه مدیرکل اداره ارشاد استان همدان، علیرضا سعیدی مدیر روابط عمومی جشنواره و اصحاب رسانه حضور داشتند.
حمید نیلی مدیر اداره کل هنرهای نمایشی در ابتدای این برنامه ضمن خوشآمدگویی عنوان کرد: یاد و خاطره شهدای مقاومت و امنیت ایران اسلامی را باید زنده نگه داریم. جشنواره بیست و نهم به ایستگاه نهایی خود نزدیک میشود، از اقای صوفی و دکتر حاجی بابایی تشکر میکنم که اگر نبودند امروز شاهد برگزاری این جشنواره نبودیم.
او ادامه داد: تئاتر کودک ابزاری برای آموزش و پرورش است، از اوایل حضورم در این عرصه نمایش، جشنوارههای مختلفی در شرف وقوع بود. خوشبختانه اداره کل هنرهای نمایشی پس از شهادت ناگوار رییس جمهور، دچار وقفه در کار نشد. خوشحالیم که اقای مشهدی عباس نیز با وجود تمام مشکلات برای بیست و نهمین دوره این جشنواره قبول زحمت کردند.
نیلی خاطر نشان کرد: نکته حائز اهمیت بعدی حضور نهاد شهرداری است که قطعا منجر به بهتر برگزار شدن جشنواره میشود. با کمکهایی که از سمت شهرداری گرفتیم به کارهای جشنواره سرعت بخشیده شد و به ساماندهی رسیدیم.
سپس سید مسعود حسینی شهردار استان همدان با اشاره به تاریخچه تئاتر در استان همدان گفت: همدان به نمادهایش شناخته میشود، شهری که قدمتی 3 هزار ساله دارد و پایه تاریخ و تمدن است.
مسعود وِیژه مدیر اداره کل ارشاد استان همدان نیز با اشاره تاریخچه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان عنوان کرد: وقتی مطرح میشود که همدان یکی از خاستگاههای هنر نمایش در سراسر ایران است، مستندات تاریخی را مد نظر داریم. برخی از اسناد کشور را که بررسی میکنیم با مستنداتی از آثار نمایشی از چند صد سال قبل در این استان روبهرو میشویم. اولین دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در سال 1370 با عنوان «امید» در همدان آغاز به کار کرد و امروز به بیست و نهمین دوره آن رسیدیم.
او ادامه داد: برخی از جشنوارهها که برگزار میشوند فقط بخشی از مردم را درگیر میکنند. اما در جشنواره کودک و نوجوان تمام خانوادهها درگیر هستند و شور و نشاط جریان دارد. در سال گذشته بیش از ۱۰۰ هزار نفر حضور داشتند و تلاش دبیرخانه این بود که جشنواره فقط معطوف به جشنواره نباشد. همچنین برای این دوره دو خودروی سیار در نظر گرفته شده که قرار است به روستاها و شهرستانهای اطراف برود. در کنار برنامههایی که تدارک دیده شده از طریق شبکه پویا و امید نیز برنامههای این دوره پوشش داده خواهند شد.
امیر مشهدی عباس در بخش پرسش و پاسخ این نشست، عنوان کرد: شعار جشنواره تئاتر کودک و نوجوان امسال «تئاتر گفتگوی بدون مرز» است، زیرا اگر انسان بلد بود چگونه بدون مرز صحبت کند هیچ جنگی رخ نمیداد.
او ادامه داد: باتوجه به آمار گروههای حاضر از استانهای مختلف، کمک هزینه ما 35 درصد ارتقا یافته است. همچنین میانگین حمایت از گروهها ۵۵ میلیون تومان شده است. جوایز هم تقریبا نسبت به سال قبل سی درصد افزایش داشت و به تعداد جوایز هم اضافه شده. خیلی تمایل داشتم جشنواره امسال غیر رقابتی باشد اما شرایط آن مهیا نشد.
قابل ذکر است، بیست و نهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به دبیری امیر مشهدعباس از 11 تا 17 آبان در استان همدان برگزار میشود.
در مورد جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بیشتر بخوانید:
نمایشهای راه یافته به «مسابقه تئاتر کودک» جشنواره تئاتر کودک مشخص شدند
معرفی آثار بخش دوم مسابقه نمایشنامهنویسی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان