نمایش «تنها اتاق آیات زخم مرا میخواند» نوشته لیلا احمدوند و کارگردانی محمد خالقی، دوشنبه 21 آبان در بخش ایثار جشنواره تئاتر استان تهران روی صحنه رفت.
محمد خالقی دارای مدرک لیسانس علوم انسانی. اولین دوره بازیگریاش را درموسسه آناهیتا گذراند و سال ۷۶ در نمایش «چیزی شبیه زندگی» به کارگردانی زندهیاد حسین پناهی در سالن اصلی تئاتر شهر در بازی کرد و پس از آن به کارگردانی روی آورد و امسال با کارگردانی نمایش «تنها اتاق آیات زخم مرا میخواند» در بخش ایثار جشنواره تئاتر تهران حضور دارد.
کارگردان نمایش «تنها اتاق آیات زخم مرا میخواند» در گفتگو با پلاتوهنر گفت: این اثر نوشته لیلا احمدوند، روایتگر مادری و دختری است که در تنهایی زندگی میکنند، چرا که مرد خانواده در یکی از عملیاتهای دفاع مقدس شهید شده است. شهادت مرد خانواده باعث تنهایی و تأثیرات عمیق بر کاراکترهای این داستان شده؛ دختری که هر چیزی او را به یاد پدرش میاندازد و سعی دارد یاد او را زنده نگه دارد و مادری که به خاطر رنج و تنهایی، تمایل دارد گذشته را فراموش کند. در این نمایش، کشمکش خانوادگی و تمایز دو نسل در مواجهه با واقعیتها به تصویر کشیده میشود.
خالقی درباره به دلیل انتخاب این نمایشنامه برای اجرا گفت: شهدای ما هنرمندانی بودند که جانشان را فدای این کشور عزیز کردند تا امنیت ما حفظ شود. شهیدان نفس خود را فدا کردند تا ما دچار رکود نشویم؛ آنها قامت راست کردند تا ما قامت خم نکنیم، به خاک افتادند تا ما سرافراز بمانیم. این قهرمانان با جسم و جانشان، درد، سرما و خستگی را احساس کردند، ولی با روح بزرگ و ایمان قوی، هستی خود را در طبق اخلاص گذاشتند.
لزوم بخش ایثار در جشنوارههای فرهنگی و هنری
او بخش ایثار را در آشنایی نسل جدید با آرمانهای شهیدان بسیار موثر دانست و افزود: به طور کلی تئاتر، چه در زمینه ایثار و چه در زمینه موضوعات اجتماعی و در همه سبکها، مقدس است و لازم است نگاه ما به آن عوض شود.
بیشتر بخوانید:
گزارش تصویری نمایش «رویا» در جشنواره تئاتر استان تهران