بازتاب جنبه‌های انسانی شهید صیاد شیرازی برایم چالش‌برانگیز بود

به گزارش پلاتو هنر، فیلم سینمایی «صیاد» به کارگردانی جواد افشار، تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی و نویسندگی حسین تراب‌نژاد، به عنوان فیلم افتتاحیه در جشنواره چهل و سومین فیلم فجر اکران شد.

«صیاد»؛ برشی از زندگی شهید صیاد شیرازی

پیش‌تر قرار بود داستان زندگی این شهید سعید، در قالب یک سریال تلویزیونی تولید شود اما به دلیل خارج شدن از اولویت‌های تولید در رسانه ملی، گروه سازنده تصمیم گرفتند اثری سینمایی ساخته شود.

علی سرابی، هومن برق‌نورد، مارال بنی‌آدم، نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی، ایوب آقاخانی، خیام وقار کاشانی، حامد شیخی، رز رضوی و … بازیگران فیلم هستند.

مارال بنی آدم به عنوان راوی فیلم و بازیگر نقش همسر سپهبد علی صیاد شیرازی در فیلم سینمایی «صیاد» به جشنواره فیلم فجر می‌آید.

مارال بنی آدم همسر علی سرابی بازیگر نقش اصلی فیلم «صیاد» است که در این فیلم به عنوان زوج واقعی توانسته‌اند رابطه خانوادگی ملموس‌تری را به تصویر بکشند. او به غیر از بازی در این نقش، راوی فیلم نیز خواهد بود. روایتی که بر اساس دست نوشته شهید طراحی و اجرا شده است.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: «مدتی است این سوال رهایم نمی‌کند، چرا گلوله‌ها از کنارم می‌گذرند و نادیده ام می گیرند!؟»

به بهانه نمایش این فیلم سینمایی با علی سرابی بازیگر نقش شهید صیاد شیرازی گفتگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

 

شهید صیاد شیرازی
شهید صیاد شیرازی

علی سرابی درباره نقش خود به عنوان این شخصیت در فیلم سینمایی «صیاد» گفت: پیش از انتخاب این نقش بسیار کم با شخصیت شهید صیاد شیرازی که یک شخصیت عالی رتبه نظامی بودند آشنایی داشتم اما مطمن بودم ایفای نقش یک شخصیت ملی برای هربازیگری جذاب خواهد بود.

چالش‌های نقش شهید صیاد شیرازی

این بازیگر درباره چالش‌های این نقش عنوان کرد: برای یک بازیگر مختصات هر نقشی، چالش هایی وجود دارد. مختصات مربوط به این نقش شامل فیزیک، ظاهر، حرکات، اصوات، لحن، آکسان‌ها و نوع گویش و انتخاب کلمات چالش‌های من برای ایفای نقش شخصیت شهید صیاد شیرازی به شمار می‌آمد. برای ایفای این نقش حدود ۱۵ کیلو کاهش وزن داشتم. در کنار کاهش وزن ورزش و تمرین روزانه و فشرده برای حفظ و افزایش قوای جسمانی انجام می‌دادم، برای نوع گویش و حرف زدن هم چالش های بسیاری داشتم.

او ادامه داد: بزرگ ترین چالشی که برای این نقش باهاش مواجه شدم این بود، هر روزی که برای این نقش تحقیق می‌کردم، به ابن باور می‌رسیدم نزدیک شدن به شخصیت صیاد کار پیچیده است، به این خاطر که این شخصیت در همه جنبه های انسانی شجاعت هوش، ذکاوت، علوم نظامی، روابط خانوادگی، دین‌داری، صبوری، معرفت، شرافت و… سلامت بوده اند و فراگیری این صفات کار دشواری است.

سرابی افزود: برای مسائل نظامی، تیراندازی را به صورت آزاد به مدت ۴ ماه مرتب و پیوسته آموزش دیدم، بزرگوارانی هم از ارتش آمدند و در راستای آموزش های نظامی به من کمک کردند.

شهید صیاد شیرازی
شهید صیاد شیرازی

اعتراض از جنس احترام نظامی

این بازیگر گفت: برای نزدیک شدن به شخصیت شهید صیاد شیرازی با خانواده این شهید بسیار کم در ارتباط بودم اما خداروشکر و خوشبختانه از نتیجه اثر رضایت کافی داشتند.

علی سرابی عنوان کرد: سکانس های جنگی به دلیل شرایط آب و هوایی و جغرافیایی برایم بسیار سخت بود و من هم باید استایل و وزنم را در مدت فیلمبرداری ثابت نگه می‌داشتم اما سخت ترین سکانس لحظه ای بود که مقابل رئیس جمهور می‌ایستم و خطابه ای را به ایشان منتقل می‌کنم‌. آن لحظه انتقال احساساتم در جنس اعتراضی که داشتم بسیار برایم دشوار بود. چرا که به عنوان یک شخصیت نظامی، مطیع و فرمان‌بر با وجود عصبانیت، ادب و احترام های نظامی رو باید رعایت می‌کردم که این موضوع برایم چالش برانگیز بود.

شهید صیاد شیرازی

این بازیگر اظهار کرد: در طول فیلمبرداری بارها تحت تاثیر شخصیت شهید صیاد شیرازی قرار گرفتم. به صورت کلی در بازیگری به تکنیکال معتقد هستم اما در این فیلم بارها اتفاقات عجیب برایم پیش آمد که احساساتم درگیر شد.

سینمای ایران چقدر به روایت قهرمان های ملی نیاز دارد؟

علی سرابی تصریح کرد: به قدری قهرمان ملی بسیاری در اعماق تاریخ و دوران معاصر وجود دارند که سینمای ما در روایت داستان‌ این شخصیت ها کوتاهی کرده است. تعجب می کنم سینمای ایران تا به امروز چرا درباره شهید صیاد شیرازی فیلمی نساخته است. فیلم سینمایی «صیاد» تنها برهه‌ای از زندگی این شهید را به تصویر می‌کشد، در صورتی که امکان‌پذیر است ادامه این روایت ساخته شود و برای نسل‌های جدید آموزنده باشد که آگاه شوند از گذشته تا به امروز چه مردان و دلاورانی داشتیم که برای کشورمان جان فشانی کردند.

علی سرابی در پایان گفت: برای ایفای شخصیت شهید صیاد شیرازی در حد توان تلاش کردم چهره نزدیک به این شخصیت را به تصویر بکشم، به این سبک نقش ها نمی‌شود آورده‌ای اضافه و یا کم کرد و حتی آن را تغییر داد. آن چیزی که مخاطب در این اثر سینمایی می‌بیند، بازتابی از بخشی از زندگی این شهید سپهبد است.

صیاد
صیاد

سایر عوامل این فیلم سینمایی عبارتند از مدیر فیلمبرداری: داوود محمدی، مدیر صدابرداری: فرشید احمدی، طراح چهره پردازی: شهرام خلج، طراح صحنه و لباس: محمدرضا شجاعی، صداگذار: امین شریفی، تدوین: خشایار موحدیان/ الاهه ایزدی، طراح جلوه های بصری: امیر ولی خانی، طراح جلوه های میدانی: حمید رسولیان، آهنگساز: مسعود سخاوت دوست، دستیار کارگردان و برنامه‌‌ریز: علیرضا ناصربخت، مدیرتولید: سامان شعشعه، مدیر تدارکات: سعید رضوی، عکاس: علی نیک رفتار، مدیر روابط عمومی: سروناز مظاهری، مجری طرح: موسسه فرهنگی هنری صاد.

بیشتر بخوانید:

فوتوکال و نشست خبری فیلم سینمایی «صیاد»

https://didhonar.ir/?p=83443

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =