به گزارش پلاتو هنر، ارکستر میترا به رهبری محمدرضا صفوی 21 دی ساعت 21:30 در تالار وحدت روی صحنه میرود.
آثاری از شوستاکوویچ، کورساکف، گریک، سن سان و راخمانینف در کنسرت پیش رو روی صحنه اجرا خواهد شد. در این کنسرت علی ضرابی به عنوان سولیست ترومپت، شکیبا خسروی کنسرت مایسر و کاوه کشکولی مدیر اجرایی حضور خواهند داشت.
استمرار در برگزاری کنسرت مهمترین نکته یک ارکستر است…
این رهبر ارکستر ادامه داد: پیش از تشکیل ارکستر میترا در همه این سالها ضعفهای ارکسترهای دیگر را نسبت به سایر کشورها بررسی کردم و تا حد امکان در تلاش بودم ضعفهایی که وجود دارد را پوشش بدهم. یکی از مهمترین معضلات ارکسترهای داخل ایران این است که یک ارکستر به صورت مستمر کنسرت برگزار نمیکند و اعضای گروهش ثابت در همه اجراها حضور ندارند. آمادگی ذهنی و جسمانی نوازندگان یک کنسرت، نکتهی دیگری است که در ارکسترهای ایران باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.
او افزود: معتقدم بخشی از پیشرفت یک گروه موسیقی در صحنه اتفاق میافتاد، به همین خاطر هم با توجه به تمام شرایط برگزاری یک کنسرت در ایران و فقدان حمایتگر مالی برای ارکسترهای خصوصی، ارکستر میترا تا به امروز سعی داشته است هر 40 روز یک بار به صحنه برود. گمان میکنم ارکستر میترا تنها ارکستری است که با هزینه خصوصی در سال گذشته 9 اجرا داشته است.
پس از اجرای 21 دی ماه در تالار وحدت، ۳ بهمن در رشت و ۹ و ۱۰ اسفند در تالار وحدت روی صحنه میرود.
صفوی اظهار کرد: یکی دیگر از ایدههای من در برگزاری کنسرت، اجرای آثار آهنگسازان ایرانی است که مهجور ماندهاند. در همین راستا سعی دارم انتخابم از میان این آثار گزینشی نباشد و آثار آهنگسازان نسل جوان هم در کنسرتهایمان اجرا شود.
این آهنگساز ادامه داد: در انتخاب قطعات اجرایی با در نظر گرفتن محدودیت زمانی، سازبندی و مشورت با آهنگسازان و نوازندگان تعیین میکنیم در راستای مسیر پیشرفت ارکستر چه قطعاتی قابلیت اجرا دارند.
محمدرضا صفوی درباره تاثیر تفسیر رهبر ارکستر از قطعات اجرایی گفت: تفسیر و ایدههای ذهنی مرتبط به رهبر ارکستر است که نباید با جزییات تمام به گروه بازگو کند. یک رهبر ارکستر در فواصل زمانی مختلف ممکن است از یک قطعه موسیقی برداشتهای متفاوتی داشته باشد.
او ادامه داد: با وجود اینکه تفسیر ذهنی من به نوازنده میتواند کمک کند اما ممکن است گمراهی نوازنده را به همراه داشته باشد. چون هر انسانی برای هر قطعه موسیقی یک برداشت ذهنی متفاوت دارد. در نهایت من با سادهترین زبان صدای مورد نظرم را از ارکستر میخواهم و یک اجرای موسیقی با نتیجه مطلوب برای من اهمیت دارد.
محمدرضا صفوی در پایان گفت: چالش مالی بزرگترین چالش ارکستر در برگزاری کنسرت است. فقدان یک متولی مالی و عدم حمایت شرکتهای بزرگ از موسیقی کلاسیک و ارکسترها همیشه برای ما چالشبرانگیز است. به این خاطر که اسپانسرها به این موضوع آگاه نیستند که برگزاری کنسرتها میتواند برای آنها هم سود مالی داشته باشد. در این زمینه رسانهها میتوانند به وسیله مذاکره با اسپانسرها قدمی مثبت داشته باشند. از طرفی دریافت مجوز برای هر کنسرت پروسه زمانبری است، ما برای هر اجرا باید برای کنسرت، سالن اجرا، نفرات گروه و قطعات اجرایی مجوزهای لازم را تهیه کنیم که میتواند در برگزاری و برنامهریزی پیوسته کنسرتها تاثیر بگذارد.
اعضای ارکستر میترا:
شکیبا خسروی، سامان دلدار، فرناز داروبی، مهدی عزیزنیا، مبین چروی، آناهیتا اتحاد، حسامالدین احمدی، ماهان شیشهچی، آرش حامد، آذین اجلی، کژال خوارزمی، فائزه قلیزاده، فایقه قلیزاد، نوگل نظر، زهرا کریمی، مهراد شیرینفرد، کیوان دباغی، امیرحسین منصوری، علی یزدی، رامتین شیسیان، دریا کشاورزی، رامین ابراهیمی، علیاصغر حقیقی، امیرپارسا افشار، پروانه انارکی، محمدرضا جبار، علی ضرابی.
بیشتر بخوانید: