به گزارش پلاتو هنر، ابوالفضل ابراهیمی، هنرمند عرصه هنرهای تجسمی، جدیدترین نمایشگاه خود را با عنوان «یک قصهی طولانی» از تاریخ هشتم تا بیستودوم تیر در گالری هما افتتاح کرده است.
ابوالفضل ابراهیمی، متولد سال 1370، فارغالتحصیل کاردانی گرافیک و کارشناسی نقاشی از دانشگاه هنر تهران و از برگزیدگان جشنواره دامونفر است که سابقه شرکت در نمایشگاههای گروهی دیگر همچون «منتخب نسل نو 13» و «رخوت زمانه» را در کارنامه هنری خود دارد.
این هنرمند اکنون با نمایشگاه انفرادی «یک قصهی طولاین» و ترکیب دو سبک مینیاتور و اکسپرسیونیسم، آثار خود را برای تماشای علاقهمندان به هنرهای تجسمی به نمایش میگذارد.
ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار پلاتو هنر درباره سبک و آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه گفت: من از زمان دانشجویی علاقه بسیاری به سبک نگارگری ایرانی و مینیاتور داشتم و در کنار چند استاد نقاشی مینیاتور نیز با شیوه سنتی اجرای این نوع آثار آشنا شدم. اساتیدی که به شکل حرفهای این سبک نقاشی را دنبال میکنند به شدت روی اجرای آثارشان حساس هستند و بعضا حتی شش ماه برای یک نقاشی در ابعاد پنج در پنج سانتیمتر نیز زمان میگذارند. از طرفی اصالت من هم به عشایر ایران باز میگردد و من از کودکی با این قبیل توناژهای رنگی و سنتی ایرانی سر و کار داشتهام و این ترکیب رنگها در آثار این نمایشگاه نیز از همین جا سرچشمه میگیرد.
او افزود: من با نظر گرفتن به شخصیتی که دارم نمیتوانستم همچون اساتید نقاشی مینیاتوری برای آثار خود زمان بگذارم. بنابراین همیشه به دنبال زبانی در نقاشی بودم که هم فرم و اصالت نقاشی مینیاتوری و رنگبندی سنتی آن حفظ شود و هم بتوانم این فضای نگارگری سنتی را با اکسپرسیونیسم انتزاعی تلفیق کنم.
این هنرمند بیان کرد: اکثرا هنرمندان تجسمی سبک، سلیقه و شوق هنریشان را از زیست زندگی خودشان الگو میگیرند. من در دوران دانشگاه نیز همیشه سعی میکردم حتی با تابوشکنی در استفاده از ابزار، یک شیوه نقاشی جدید را کشف کنم تا به کمک آن بتوانم اساس کار خودم را پیدا کنم. این تجربه در کشف متود جدید حتی از دوران کودکی نیز در زندگی من وجود داشت و در آن زمان هم نوع انتخاب لباس و سلیقه انتخاب رنگ من به فضای اکسپرسیو نزدیکتر بود. در حال حاضر هم نسل جوان ما به همین شکل علاقه بسیاری به این قبیل سبکهای مدرنتر دارند و من قصد داشتم با پرداختن به نقاشی میناتور در قالب اکسپرسیونیم جوانان امروز را با نگارگری ایرانی و نقاشی مینیاتور آشتی بدهم.
ابراهیمی با بیان اینکه تحصیلات آکادمیک میتواند بهترین و مهمترین شیوه برای هنرمندان تازه کار باشد ادامه داد: هنرمندان در ابتدا باید یک اسکلتبندی اولیه از حوزهای که دارند در آن فعالیت میکنند داشته باشند تا بتوانند در مسیر کاری خود سرعت رشد بهتری را تجربه کنند. به عبارت دیگر کسانی که به صورت تجربی و تنها با آزمون و خطا و تکیه بر سلیقه خود شروع به کار نقاشی میکنند، ممکن است بعد از مدتی به نقطه کور جستوجو و ایدهیابی برسند. همچون معمار و ساختمانسازی که پس از طرحریزی اولیه و اسکلتبندی و ایمنسازی ابتدایی، تازه فرصت پیدا میکند که از سلیقه و ذوق خود برای نماسازی و تزئین آن ساختمان استفاده کند.
علاقهمندان برای تماشای آثار نمایشگاه انفرادی »یک قصهی طولانی» میتوانند تا تاریخ 22 تیر 1403 همه روزه بین ساعات 11 تا 19 به گالری هما واقع در خیابان کریمخانزند، خیابان سنایی، کوچه چهارم غربی، پلاک ۸، واحد یک مراجعه کنند.
بیشتر بخوانید: