آرش آصفی: به هیچ وجه نمی‌توان شخصیت‌پردازی شهدا را سیاه یا خاکستری دید

به گزارش پلاتو هنر، آرش آصفی، بازیگر فیلم سینمایی «پیشمرگ» در گفتگوی خود در جمع خبرنگارن چهل و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر گفت: من در این فیلم نقش توفیق الیاسی، که یک کاراکتر منفی در داستان فیلم بود که معادل یک شخصیت واقعی معاصر، از نفرات اصلی حزب کومله بود را ایفا کردم. این کاراکتر یک نقش خبیث و منفور داشت که البته در طول روند تولید از رذالت این کاراکتر بسیار کم شد.

او افزود: من اصولا چندان علاقه ندارم که نقش‌های ضدمیهن بازی کنم. ولی اگر قرار باشد که این اتفاق بیفتد، ترجیح می‌دهم که نقش و کاراکتر درست پرداخت شود چراکه از آن طرف نیز یک موازنه‌ای اتفاق می‌افتد که نقش‌های مثبت تاثیرگذاری‌شان نیز بیشتر شود.

این هنرمند درباره شخصیت‌پردازی کاراکتر شهدا در فیلم‌های دفاع مقدس می‌گوید: البته که جذابیت کاراکتر آدم‌ها به ترکیب بعد مثبت و منفی آن‌هاست و این موضوع در کاراکترهای مختلف از هر بعد می‌تواند کم و زیاد شود. در سینما ما شخصیت‌هایی داریم که ابعاد منفی آن‌ها بیشتر است و به موازات آن، کاراکترهایی نیز داریم که بعد مثبت آن‌ها نمایان‌تر دیده می‌شود. بنابراین پارامتر دراماتیک بودن یک کاراکتر اصلی که بر مبنای خاکستری بودن شخصیت آن است می‌تواند کاملا رد شود. چراکه هیچ چیز قطعیت ندارد و کاملا حسی و بسته به کاراکتر، فضا و قصه آدم‌ها این موضوع در شخصیت‌پردازی تغییر می‌کند.

آصفی در ادامه می‌گوید: ما دهه پنجاهی‌ها و نسل پیشین‌مان به خاطر تجربه و زیست دوران دفاع مقدس کاملا می‌توانیم با اطمینان بگوییم که شهدای دفاع مقدس، تماما بعد از خودگذشتگی محض را ایفا کردند. بنابراین، چطور می‌توان با بازنمایی آن‌ها در سینما، بعد منفی، سیاه یا خاکستری به آن‌ها اضافه کرد.

او در پایان درباره توجه مخاطبان جشنواره به فیلم سینمایی «پیشمرگ» اذعان داشت: سکانس‌هایی که من از این فیلم روی پرده می‌بینم بسیار پر پتانسیل هستند. حتی کوچک‌ترین سکانس‌های این فیلم پر از مفهوم است و مخاطب می‌تواند چیزی را از آن متوجه شود و همین باعث می‌شود وقتی تمام این‌ها در کنار هم قرار می‌گیرد شما فیلمی ببینید که تمام سکانس‌های آن به درستی با هم‌دیگر هماهنگ شده‌اند تا یک مفهوم کلی را به بیننده القا کنند.

انتهای گزارش / بیشتر بخوانید:

فوتوکال و نشست خبری فیلم سینمایی «پیشمرگ»

امین حیایی؛ ستاره‌ای که خاموش نمی‌شود

https://didhonar.ir/?p=84038

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × چهار =