نبرد پلتفرم های نمایش خانگی/ «وحشی» یا «کنکل»؟! تصویری عمیق از جامعه‌ای‌ بی‌رحم

به گزارش پلاتو هنر، این روزها رقابت سریال های نمایش خانگی به سمت و سویی می‌رود که هرکدام با رویکردی متفاوت تلاش کرده‌اند مخاطب را با خود همراه کنند. سریال های جدید نمایش خانگی «وحشی» و «کنکل» که هر کدام از پلتفرم های جداگانه منتشر می‌شوند و با وجود نقاط ضعف و قوتی که دارند، از این سیاست پیروی کرده اند.

در سریال «وحشی» به کارگردانی هومن سیدی و بازی درخشان جواد عزتی، با شخصیتی به‌نام داوود اشرف مواجه‌ هستیم. مردی خاموش با زخمی از گذشته و در تلاش برای خوب بودن در دل دنیایی که مدام او را به خشونت وا می‌دارد.

در مقابل، سریال «کنکل» با بازی درخشان صابر ابر، داستان شخصی را روایت می‌کند؛ انسانی معمولی که قربانی قضاوت‌های جمعی، فضای مجازی و ترس از آبرو می‌شود. او نه محکوم قضایی‌ است، نه متهم رسمی؛ فقط در دادگاه افکار عمومی حذف می‌شود. هردو روایت، تصویری عمیق از جامعه‌ای‌ است که گاهی پیش از فهمیدن، قضاوت می‌کند؛ پیش از شنیدن، حذف می‌کند.

در ادامه به نقاط قوت و ضعف هر سریال نگاهی می‌اندازیم.

نبرد پلتفرم های نمایش خانگی/ «وحشی»؛ روایت خشونتی خاموش

سریال «وحشی» محصول نمایش خانگی به نویسندگی و کارگردانی هومن سیدی و تهیه‌کنندگی محمدرضا صابری هر دوشنبه به صورت اختصاصی از فیلم‌نت منتشر می‌شود.

جواد عزتی، نگار جواهریان، احسان امانی، علیرضا ثانی فر، مهدی صباغی و محمد صابری از جمله بازیگران «وحشی» هستند. خلاصه داستان: این دست اراذل اوباشه یا کارگره؟!

این سریال با هنرمندی جواد عزتی در نقش داوود اشرف بر اساس شخصیت واقعی علی اشرف پروانه (زندانی مشهور زندان رجایی شهر)، کارگر معدنی ساخته شده است که درگیر ماجرایی پیچیده می‌شود، دلسوزی‌اش او را وارد مرحله تاریکی از زندگی می‌کند.

هومن سیدی همواره در پرداخت شخصیت های خاکستری و ضد قهرمان مهارت ویژه ای دارد. داوود اشرف هم در این داستان نه قهرمان است نه ضد قهرمان، که همین مورد این شخصیت را برای مخاطب باورپذیر می‌کند. شخصیت داوود اشرف پر از زخم گذشته و خشم پنهانی است که جواد عزتی با کنترل دقیق بر احساسات، لرزش صدا و انقباض ماهیچه بر این شخصیت تسلط کافی دارد.

داوود اشرف بین دو قطب خشونت و آرامش، شخصیت انسان دوست و دلسوز و مجرم خشن از جامعه طرد شده دائم در نوسان است. او از گذشته ای پر از شکست، فقر و ظلم می‌آید که به نوعی قربانی ناعدالتی جامعه شده است. خشم درونی او نتیجه زخم‌های او از گذشته است که او را به کشمکشی درونی وادار می‌کند و منجر به کنترل حالت وحشی درون خود می‌شود.

داوود اشرف با تضادهای درونی، شخصیت پیچیده و درونگرایی دارد. او می‌خواهد آدم خوبی باشد اما بلد نیست.

نبرد پلتفرم های نمایش خانگی/وحشی
نبرد پلتفرم های نمایش خانگی/وحشی

نگار جواهریان در نقش رها جهانشاهی، وکیل داوود اشرف است. رها زنی است که در عین همدلی، نگاه انتقادی‌اش را با احساس شکاکی حفظ می‌کند و برخلاف دیگران که داوود اشرف را خطرناک می‌دانند، او سعی می‌کند با زوایه ی انسانی به قضیه، حقیقت را پیدا کند.

حضور رها جهانشاهی به داستان جنایی «وحشی» بعد عاطفی نیز می‌دهد. چرا که این شخصیت نسبت به داوود اشرفدچار احساساتی شده است که سعی دارد آن را مخفی کند اما در زبان و نگاهش به وضوح احساساتی همراه با ترس و کنجکاوی دیده می‌شود.

نبرد پلتفرم های نمایش خانگی/وحشی

نبرد پلتفرم های نمایش خانگی/ «کنکل»؛ نقش شبکه های اجتماعی در محاکمه شدن

سریال نمایش خانگی «کنکل» به نویسندگی و کارگردانی رامتین لوافی و تهیه‌کنندگی محمد مسعود از پلتفرم نمایش خانگی استارنت هر 5شنبه منتشر می‌شود. «کنکل» یک سریال درام پلیسی ۱۵ قسمتی است که پنجشنبه هر هفته در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.

در خلاصه داستان این سریال آمده است: «دزدی مواد اولیه گران‌قیمت در کارخانه تکرار می‌شود، اما برای حفظ آبرو به بیرون کارخانه درز نمی‌کند، تا اینکه بالاخره پای پلیس به ماجرا باز می‌شود. شایعات در اطراف یکی از کارگران شدت می‌گیرد و بازداشت آن کارگر آغازگر ماجراهای دیگری است؛ اتفاقاتی که فراتر از انتظار ماست.»

صابر ابر، هانیه توسلی، مهدی پاکدل، پدرام شریفی، ستاره پسیانی، حسین امیدی، محمد صدیقی مهر، مرجان اتفاقیان، محمدرضا صولتی، فرید قبادی و فرزین محدث، بهرام ابراهیمی، مائده طهماسبی بازیگران سریال «کنکل» هستند.

نبرد پلتفرم های نمایش خانگی/ کنکل

«کنکل» به فرهنگ قضاوت اجتماعی، حذف شدن آدم ها (کنکل شدن)، محاکمه و نقش شبکه های اجتماعی در شکل دادن حقیقت می‌پردازد. شخصیت اصلی داستان (صابر ابر) درگیر یک بحران اخلاقی و اجتماعی می‌شود و توسط جامعه و شبکه های اجتماعی حذف می‌شود.

این شخصیت اصلی به ظاهر موفق اما در حقیقت آسیب‌پذیر است و تحت فشار تفکر اطرافیان و ناتوانی در دفاع از خود، از نظر روانی فرو می‌ریزد که صابر ابر این فروپاشی روانی را با کم حرفی، تحرک زیاد، زبان بدن و جزییات نگاه به تصویر می‌کشد.

بیشتر بخوانید:

پربیننده‌ترین سریال های نمایش خانگی/ نبرد پلتفرم‌های آنلاین

https://didhonar.ir/?p=90399

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + یازده =