هم‌آوایی زمان و اصالت؛ روایتی تازه از موسیقی کلاسیک ایرانی

به گزارش پلاتو هنر، موسیقی روایتگر روح یک سرزمین است، در این گزارش با آثاری از موسیقی کلاسیک ایرانی مواجه هستیم که مرزهای زمان را درمی‌نوردد. این قطعه‌ های تازه تلفیقی‌ است از اصالت نغمه‌های کهن و ظرافت نگاه معاصر.

این اثر، تلاش دارد تا در دل سکوتِ پرهیاهوی امروز، فضایی بیافریند برای تامل، حس، و بازگشت به ریشه‌ها. نه تنها برای علاقه‌مندان موسیقی سنتی، بلکه برای آن‌ها که به دنبال صدایی متفاوت، عمیق و زنده هستند؛ صدایی که در آن می‌توان ردپای خاک، آفتاب، و قصه‌های ناگفته‌ی یک ملت را شنید. در ادامه شنونده آلبوم های موسیقی تازه منتشر شده به سبک کلاسیک باشید.

«Lost In Dreams»؛ روایت فضایی عاشقانه

آلبوم موسیقی کلاسیک ایرانی «Lost In Dreams» اثری از علیرضا مهدیلو در سبک کلاسیکال و شامل ۷ عدد قطعه موسیقی به تازگی منتشر شده است. این مجموعه موسیقی بی‌کلام در سبک نئوکلاسیک در اسفند ۱۴۰۲ منتشر شده است. این آلبوم شامل هفت قطعه با محوریت پیانو است و فضایی احساسی، غم‌انگیز و عاشقانه را به تصویر می‌کشد.

قطعاتی مانند «Rainy Nights»، «Silent Cry» و «Last Memory» با ملودی‌های آرام و نواهای ملایم پیانو، حس دلتنگی و خاطرات گذشته را زنده می‌کنند. در مقابل، قطعاتی مانند «Passion of Love» و «Endless Story» با ریتم‌های پویاتر، احساسات عمیق‌تری از عشق و اشتیاق را منتقل می‌کنند.

در ادامه شنونده این آلبوم موسیقی باشید:

Rainy Nights

Wish To Return

Endless Story

Silent Cry

موسیقی کلاسیک ایرانی
موسیقی کلاسیک ایرانی

«پرواز خیال»؛ پیانونوازی در وصف خیال

مركز موسیقی حوزه هنری به تازگی از آلبوم موسیقی کلاسیک ایرانی «پرواز خیال» كه به صورت تكنوازی پیانو اجرا شده است، رونمایی و منتشر كرد.

این آلبوم شامل ۱۰ قطعه داستان موسیقایی است كه در زمان‌های مختلف خلق شده و با نواختن پیانو به تصویر كشیده شده است. قطعات این آلبوم، با وجود تنوع تم‌ها، از نظر مایگی به هم پیوسته و هماهنگ هستند.

عباس ابوحمزه، پیانیست و آهنگساز متولد ۱۳۴۸ در تهران، نواختن پیانو را تحت نظر استادان برجسته‌ای مانند مرحوم كوروش حدادی و تورج خدابخش آموخته و تئوری و آهنگسازی را زیر نظر استادانی چون مرحوم پرویز منصوری، ارسلان كامكار و مهران روحانی فرا گرفته است.

از جمله فعالیت‌های این هنرمند می‌توان به برگزاری كنسرت‌های داخلی به‌صورت تكنوازی، دو نوازی و اركستری، ریاست واحد موسیقی فرهنگسرای امیركبیر و تأسیس استودیو ضبط موسیقی با نام ۱۰۰۱ اشاره كرد.

آثار منتشر شده از عباس ابوحمزه شامل كتاب «مبانی موسیقی ایران و جهان» و چندین آلبوم با عناوینی همچون «پایان پریشانی»، «باغ و باران»، «خمس عشر» و دیگر آثار با صدای هنرمندان مختلف است.

قطعه موسیقی «پرواز»

موسیقی کلاسیک ایرانی

«ابریشم»/ سفر به دوره های زمانی

آلبوم موسیقی کلاسیک ایرانی «ابریشم» اولین آلبوم آنسامبل موتیف است که اولین بار در سال ۱۴۰۰ توسط شرکت رها منتشر شد.

مهشید گل‌زرد (ویولن)، کیانا فاطمی (فلوت)، سارنگ جابری (گیتار) و مرتضی مدرسی (گیتار) اعضای آنسامبل موتیف را تشکیل می‌دهند.

در توضیحات این آلبوم آمده است:

«موتیف کوچکترین واحد معنادار موسیقی آنسامبل موتیف فعالیت خود را از سال ۹۷ آغاز کرد. هدف این گروه اجرای رپرتوار موسیقی کلاسیک از دوره‌های مختلف است. در انتخاب رپرتوار تاریخ موسیقی را ورق زدیم و در زمان سفر کردیم. قطعه «اوه ماريا» اثر جولیوکاچینی، مربوط به اواخر رنسانس و اوایل باروک است. سپس به دوره رمانتیک و عصر شوبرت می‌رویم و مومنت موزیکال شماره ۳ را خواهیم شنید.

به زمان حال سفر می‌کنیم و با آهنگساز جوانی آشنا می‌شویم از ایسلند به نام اولافور آرنالدز. سپس با آهنگساز بزرگ مجارستان بلا بارتوک همراه می‌شویم و رقص‌های محلی رومانیایی او را می‌شنویم. در انتها نیز یک دوئت زیبا از انریکو گرانادوس را خواهیم شنید؛ رقص اسپانیایی شماره ۲.

در راه رسیدن به این مسیر از تجربیات اساتید گرانقدری استفاده کردیم که بسیار از آنها آموختیم و خواهیم آموخت.

تشکر ویژه‌ای داریم از استاد بزرگوارمان جناب آقای دکتر هوشیار خیام که از اولین مراحل ضبط آلبوم در کنار ما بودند و با دانش بالای خود ما را در هرچه بهتر پیش بردن ضبط این آلبوم یاری کردند.

همچنین تشکر میکنیم از استاد گرانقدر جناب آقای بابک کوهستانی که تجربیات ارزنده خود را در اختیار ما قرار دادند و همچنین از استودیو شهر صدای پارسیان و جناب آقای رضا اسدپور که با دانش و تجربه تمام، صدابرداری، میکس و مسترینگ را به صورت بسیار حرفه‌ای انجام دادند، کمال تشکر را داریم.»

رنگ صوتی و فضایی متفاوت از خصوصیات بارز این آلبوم موسیقی است. در ادامه شنونده یکی از قطعات این آلبوم موسیقی باشید:

Ave Maria/ مهشید گل زرد

 

موسیقی کلاسیک ایرانی
موسیقی کلاسیک ایرانی

بیشتر بخوانید:

تاثیرگذارترین آهنگ‌ های اعتراضی جهان/ 5 ترانه برای بشریت

https://didhonar.ir/?p=90242

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 2 =