اختتامیه هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر برگزار شد

به گزارش پلاتوهنر، اختتامیه هفدهمین جشنواره تجسمی فجر  با اجرای محمد سلوکی، چهارم اسفند ماه ساعت ۱۹ با حضور اهالی هنر ایران، کشور‌های همسایه، زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ، نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد.

هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر

هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر  از ۲۱ بهمن در شیراز آغاز شد و شامل بخش‌های «سرزمین من»، «گنجینه‌ها»، «درخت زرین»، «یادداشت‌های یک دوربین» ، «جشن ها» و  «هنر فاخر ملی» بود.

مراسم اختتامیه با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی آغاز شد. سپس بهاره جهان‌دوست به اجرای نقالی و پرده‌خوانی پرداخت.

بهرام کلهرنیا دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، در سخنرانی خود اظهار داشت: این جشن بزرگ تجسمی ملی است. گام‌های من از سختی راه و جادوها و معجزه‌ها خسته شد؛ این خستگی به دلیل پیرسالی‌ام بود اما موفقیت آمیز بود. جشن امسال جای پای بزرگ مهر و شادی و محبت را به خود اختصاص داد.

وی افزود: کوشیدیم جشنواره امسال را به جشن دوستی، محبت عدالت و برابری و پراکنده سازی اندیشه و فکر تبدیل کنیم. ما هم‌پیمان و نه رقیب یکدیگریم. اگر خطایی بوده متعلق به من است و همه فرزانگی‌ها و ارزش‌ها متعلق به هنرمندان است. جشن فجر تعهدات جدیدی را روی دوش خود گذاشته است. فجر باید بتواند آکادمی هنرهای تجسمی و ملی را به مثابه یک جشن در میان مردم محقق کند.

هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر
این هنرمند تصریح کرد: در این جشن از تهران به تمام استان‌های ایران رفت و هریک از استان‌ها چیزهایی را عرضه کردند. تبدیل کردن فعالیت هنری به هنر اجتماعی جزو وظایف جشنواره فجر تجسمی است.

کلهرنیا ادامه داد: کوشش شد در دوره هفدهم بین صنوف اتفاق و اتحاد ایجاد شود. صنوف رنجیده خاطر هستند و این یک واقعیت است. ما آرزوی نگهبانی و پیشتازی و تحول داریم. حق داریم روزگار را دگرگون کنیم و سرو کهن ایرانی را ببینیم.
جوایز زنان برتر بخش «سرزمین من» با حضور فریبا متخصص، عشرت فیروز و زهرا بهروزآذر اهدا شد

امیر راد، دبیر هنری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ، که سخنران دیگر آیین اختتامیه بود گفت: تلاش شد تا هفدهمین دوره جشنواره جشنی برای همه فعالان عرصه تجسمی باشد.
زیرا برای بخش بزرگی از فعالان نظیر گالری‌داران و ناشران جایی در این رویداد پیش‌بینی نشده بود. بنابراین گروهی از پژوهشگران در بخش خصوصی در این دوره به کار گرفته شدند تا با پژوهش علمی به معیارهای قابل سنجش برسند و فهرستی از شاخص‌ها را در اختیار دبیرخانه قرار دهند که برای اولین بار در این رویداد رخ داده است.

وی افزود: ابعاد وسیع این پژوهش که توسط دبیرخانه جشنواره سفارش داده شده برای ادامه کار نیز موثر خواهد بود. این تحقیق برای قدردانی از نهادهای مستقل و احترام به کار آن‌هاست.

برگزیدگان بخش نقاشی هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر:

  • فاطمه رحمانیان از استان فارس _ برنده جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره
  • مریم کاشی از استان خراسان جنوبی – برنده جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره
  • طیبه زاهدی از استان ایلام – برنده جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره
  • فرزانه نصیری از استان زنجان – برنده جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره

    جایزه مدیران هنری برتر بخش «سرزمین من» هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور هادی حیدری، جمشید حقیقت‌شناس، نیکنام حسین‌پور، جعفر واحدی، علی خورشیدپور و ابوالفضل صادقی‌نژاد نماینده وزیر و دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان اهدا شد.

    برگزیدگان بخش مدیران هنری برتر:

    • ابوذر نوروزی‌نژاد از استان هرمزگان
    • فاطمه پری‌نژاد از استان مازندران
    • محمدجواد زارع از استان فارس
    • روزبه حبیبیان از استان کرمانشاه
    • فاطمه ابراهیمی از استان بوشهر
    • بهداد نجفی اسداللهی از استان تهران
    • حمید بهجت از استان آذربایجان غربی
    • مهدی جعفری از استان کرمان
    • علی سلطانی از استان قم

    در بخش «نماینده استان برتر»، اسما حجازی از فارس و مهدی جعفری از کرمان به عنوان برگزیده و وحید سلیمانی از قم و بهارک زرگروفا از البرز شایسته تقدیر شدند.

    در ادامه بها عبدالحسین مجید، هنرمند عراقی روی صحنه حضور یافت و گفت: من از هیات اجرایی جشنواره تجسمی فجر تشکر می‌کنم و من به نمایندگی از هفت کشور اینجا حضور دارم. ما ‌می‌توانیم سفیر فرهنگی ایران در کشورهای دیگر باشیم و تجارب هنرمندان جوان و پیشکسوت ایران را منتقل کنیم…

    بزرگداشت مفاخر هنرهای تجسمی

    این بخش از هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور نادره رضایی، بهرام کلهرنیا و محمدمهدی احمدی، اکبر زنجان‌پور و عبدالکریم حسین‌زاده از چهره‌های برجسته‌ای همچون محمدرضا ذبیح‌اله‌زاده، مسعود زنده‌روح کرمانی، احمد وکیلی، علی رضاییان و فتح‌الله‌زیارتی تقدیر شد.

    در این مراسم ویدیوی «روزهای انقلاب» شامل مجموعه عکس‌های «میشل ستبون»، عکاس فرانسوی از انقلاب اسلامی ایران و روزهای سال ۵۷ نیز پخش شد. اجرای چند قطعه از علی زند وکیلی و گروه همراه از دیگر بخش‌های آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر  بود که مورد استقبال حضار قرار گرفت.

    اعلام برنامه‌های هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر

https://didhonar.ir/?p=85209

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =