به گزارش پلاتو هنر، بهرام کلهرنیا، دبیر هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی در نشست خبری این جشنواره گفت: این جشنواره با ساختاری متفاوت از جشنوارههای پیشین برگزار میشود، چرا که با دیدگاه و با نوع تفکری متفاوت برنامهریزی شده است و تفاوتی آشکار با جشنوارههای پیشین خواهد داشت.
دوری از رقابت
کلهرنیا تغییرات اساسی این دوره را تمرکززدایی از جشنواره، حضور جشنواره در سراسر کشور و دوری از «جایزهبگیری» خواند و افزود: ایده این بود که جشنواره در یک مکان متمرکز نباشد. از این رو برنامههای استانی را مورد توجه قرار دادیم.
او با تاکید بر احترام به پیشگامان هنر تجسمی، تلاش ویژه هفدهمین دوره جشنواره را بر توجه به آثار هنرمندان جوان اعلام کرد و ادامه داد: تغییر جدی تغییر در محتوای فراخوان جشنواره است که از ایده «جایزهبگیری» فاصله گرفته است. رقابت برای پیروز شدن ایده خوبی در بین ورزشکاران است. هنرمند نمیتواند در کشمکش با دیگری قرار بگیرد.
برنامههای جشنواره هفدهم
امیر راد، دبیر هنری جشنواره نیز گفت: با توجه ویژه به تمرکززدایی، زنگ آغاز جشنوراه هفدهم تجسمی فجر در بخش «سرزمین من» که بخش استانی این جشنواره است، روز یکشنبه ۲۱ بهمن در شهر شیراز به دست خانم نادره رضایی، معاون امور هنری وزارت ارشاد به صدا درخواهد آمد.
او افزود: روز جمعه ۲۶ بهمن، آیین رسمی افتتاح جشنواره در تهران برگزار خواهد شد که بخش نمایشگاهی جشنواره با عنوان «درخت زرین» خواهد بود و ۲۹ بهمن در فرهنگسرای نیاوران نیز آیین دیگری به نام «یادداشتهای یک دوربین» برپا میشود که مجموعهای از عکسهای میشل ستبن، عکاس فرانسوی است.
دبیر هنری جشنواره ادامه داد: روز جمعه ۳ اسفند در موزه گرافیک، گشایش بخش «جشنها» را داریم که مجموعهای است از پوسترها با موضوع جشن؛ هفتم اسفند در باغ موزه نگارستان بخش دیگری به نام «هنر فاخر ملی» رونمایی خواهد شد و در نهایت جمعه دهم اسفندماه آیین اختتامیه جشنواره برگزار میشود.
بودجه
جعفر واحدی، دبیر اجرایی جشنواره نیز گفت: ۱۷ میلیارد بودجه داشتیم که ۷۵ درصد آن محقق شده، ولی هدفگذاری ما رقم بیشتری است. وی تاکید کرد بودجه ایده آل ما برای برگزاری جشنواره ۳۰ تا ۳۵ میلیارد تومان است.
در پایان نشست خبری جشنواره هفدهم فجر، از پوستر این جشنواره رونمایی شد.