به گزارش پلاتو، نمایش «خالکوب» به نویسندگی و کارگردانی مهرداد بخشی از شهر رشت، روز شنبه 6 در دو سانس 16 و 19 در چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه رفت.
مهرداد بخشی، نویسنده بازیگر و کارگردان این نمایش در رابطه با این اثر در گفتگو با خبرنگار پلاتو هنر میگوید: دغدغه این نمایش درباره کشتار زنان و کودکان فلسطینی غزه است و هدف من انتقال این موضوع بود که در هر صورت یا با کمک محور مقاومت یا گروههایی که در فلسطین در حال جنگ برای آزدی هستند، این روند شکسته میشود و آنها میتوانند بالاخره انتقام خودشان را بگیرند و موضوع مهم این است که در جهان به راحتی جای ظالم و مظلوم میتواند عوض شود. در این امر، عنصر رسانه نیز بسیار نقش مهمی دارد که متاسفانه رسانهها در جهان به دست کسانی اداره میشود که خودشان بانی این ظلم در جهان هستنند.
او ادامه میدهد: این نمایش به مدت پانزده شب در شهر رشت اجرا شد و برگزیده بخش غزه جشنواره مقاومت شد. متاسفانه به دلیل موضوع نمایش و تولید این اثر بر بستر جشنواره مقاومت، زمان اجرا در رشت، استقبالی که به طور معمول از دیگر نمایشها میشود صورت نگرفت.
بخشی درباره وضعیت تئاترها در شهر رشت میگوید: معمولا در شهرستانها، گروهها در مقوله امکانات درگیریهای بسیاری دارند. سالنها در شهرستانها یا تجهیزات نوری و صدای ضعیفی دارند، یا مشکل گرمایشی و سرمایشی. این معضلی است که به دلیل نبود حمایت مالی درست از گروهها وجود دارد. به عبارت دیگر چون چرخه درآمدی برای هنرمندان، سالنها و حتی نهادهای هنری وجود ندارد، تجهیز کردن سالنها نیز کار دشواری محسوب میشود. به نظر من تخصیص بودجه بخش هنری نهادها و ارگانها فرهنگی میتواند باعث پویایی تئاتر شود که در قبل آن بتوان در موضوعات گوناگون از تئاتر استفاده درستتری کرد.
این هنرمند در ادامه درباره کارایی جشنوارههای استانی و نقش آنها در تئاتر میگوید: متاسفانه همچون سالهای گذشته سهم استانها در جشنواره تئاتر فجر بسیار کم است. از طرف دیگر به دلیل مشکات متعدد دیگری وقتی یک نمایش حتی در جشنوارههای استانی برگزیده میشوند، آنطور که باید مورد استقبال قرار نمیگیرند.
او در ادامه میگوید: نکته دیگری که برای من بسیار جالب است این است که چرا همیشه داورانی که برای بخش استانی جشنواره قرار میگیرند باید از هنرمندان تهران باشند. خیلی از هنرمندانی که در بخش استانی حاضر میشوند از اساتید و کاربلدان استانهای ایران هستند، اما در چیدمان داوری همیشه ما شاهد استفاده از داوران حاضر در تهران هستیم. در بخش انتخاب آثار نیز ما به دلایلی شاهد هستیم که متاسفانه از یک سری استانها حتی دو اثر وارد جشنواره میشوند و از استانهای دیگر علی رقم کیفیت بالای آثار حتی یک اثر نیز انتخاب نمیشود.
بخشی از این مصاحبه را تماشا کنید:
انتهای گزارش / بیشتر بخوانید: