حامد گارسچی:

ثبت رشته رهبری ارکستر در سیستم آموزشی ایران دغدغه‌ی من است…

حامد گارسچی از تجربیات رهبری ارکستر در ایران می‌گوید…

به گزارش پلاتو هنر، «سرزمین‌های سپید» جدیدترین اجرای ارکستر سمفونیک تهران است که به رهبری حامد گارسچی روزهای 18 و 19 دی ماه در تالار وحدت روی صحنه رفت.

قطعات «کاپریچیو آذربایجان» اثر آهنگساز معروف فکرت امیرف، قطعه «آداجیو» از باله اسپارتاکوس به آهنگسازی آرام خاچاطوریان را (با تنظیم دیوید استون برای ارکستر)، «چهارگاه» اثر حسن کسایی با بازآفرینی نیما فرهمند بافی، «ژان سيبليوس والس تريست» اثر شماره ۴۴، «ژان سيبليوس: فنلاندیا» اثر شماره ۶۲، «پیوتر ایلیج چايكوفسكی: رومئو و ژولیت فانتزی اورتور درسی مینور شماره ۲۴» شب گذشته در این کنسرت اجرا شدند.

ارکستر سمفونیک تهران، رهبری ارکستر
ارکستر سمفونیک تهران، رهبری ارکستر

به بهانه‌ی جدیدترین اجرای ارکستر سمفونیک تهران با حامد گارسچی گفتگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

حامد گارسچی؛ مدیر موسیقی اركستر سمفونيک جوانان شهر كلن آلمان

حامد گارسچی متولد ۱۳۶۴ فراگیری موسیقی را از کودکی و با نواختن ساز سنتور آغاز کرد و سپس به نوازندگی پیانو روی آورد. او تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی نوازندگی پیانو و کلارینت در ایران به اتمام رسانید و سپس برای تحصیل در رشته رهبری ارکستر به شهر کلن آلمان رفت. تحصيل او در کلن زير نظر اساتید مطرحی هم چون میشائیل لوبيك نيكلاس باسکه الکساندر ،رومپف فیلیپ آنتره مان و کورت مازور صورت گرفت. گارسچی در سال ۲۰۱۸ مدرک کارشناسی ارشد خود را با درجه ممتاز از آكادمى موسيقى كلن دریافت کرد.

عضویت در ارکستر سازهای بادی تهران و ارکستر ملی ایران، رهبر اركستر سمفونیک تهران به صورت مهمان، ارکستر فلارمونیک تهران و همکاری با ارکسترهای متعدد در آلمان، مجارستان و بلغارستان از جمله سمت‌های هنری اوست. او اخیرا به عنوان مدیر موسیقی اركستر سمفونيک جوانان شهر كلن آلمان نیز فعالیت می‌کند.

حامد گارسچی درباره موسیقی ارکسترال ایرانی گفت: طی سال‌های گذشته اتفاقات خوبی در زمینه موسیقی ارکسترال ایرانی برای پایتخت و شهرهای دیگر کشور ایران رقم خورده است که شروع به تاسیس ارکسترهای بیشتر (خصوصی، دولتی و نیمه دولتی) در هر شهر کرده‌اند. هدف تاسیس یک ارکستر رضایت‌بخش و کافی است اما نگرانی من بیشتر در بخش آموزش و تربیت موسیقی ارکسترال ایرانی است که دوستانی که علاقه‌مند هستند در بهترین ارکسترهای ایران بنوازند باید روند آموزش را به بهترین نحو طی کنند تا در ارکسترهای بزرگ بازدهی درستی داشته باشند.

آرزو دارم رشته هنری رهبری ارکستر در سیستم آموزشی ایران ثبت شود

گارسچی تصریح کرد: یکی از آرزوها و دغدغه‌های شخصی من این است که رشته هنری رهبری ارکستر در سیستم آموزشی ایران ثبت شود. آموزش این رشته در کارگاه‌های آموزشی و موسسه‌ها به تنهایی بازدهی کافی را ندارد و باید به صورت رشته و شاخه هنری شناخته و در وزارت علوم ثبت شود که هنردوستان موسیقی به صورت رسمی حرفه‌ای و دانشگاهی به این رشته بپردازند و آموزش ببینند.

او ادامه داد: با وجود افزایش تعداد ارکسترها در شهرهای گوناگون ایران نیاز به رشته رهبری ارکستر دیده می‌‌شود.

ارکستر سمفونیک تهران
ارکستر سمفونیک تهران

موسیقی چطور می‌تواند نقش خود را در جوامع مدرن حفظ کند؟

این رهبر ارکستر عنوان کرد: هنر تاج سر آفرینش است و جایگاه خود را در جهان هستی دارد. هنر نباید در تلاش باشد جایگاه خود را پیدا کند، انسان‌ها باید به سمت پیدایش هنر بروند و با هنر تعامل داشته باشند و در مسیر زندگی خود از آن استفاده کنند.

حامد گارسچی در پایان گفت: موسیقی ارکسترال ایرانی، استعدادهای بسیاری دارد، کسانی که سال‌ها در رشته‌های موسیقی تحصیل کردند تا بتوانند در ارکسترهای مهم بنوازند. در روزهایی که با ارکستر سمفونیک تهران تمرین داشتم متوجه شدم با وجود تمرین و پشتکار و حمایت‌های مسئولین، در زمینه موسیقی ارکسترال و کلاسیک ظرفیت و پتانسیل مطرح شدن در سطح جهانی را داریم اما خارج از بحث نوازندگان و رهبر ارکستر مسائل دیگر تکنیکی و امکانات مطرح است که باید به مرور با حمایت ارگان‌های ذی ربط حل شود.

بیشتر بخوانید:

شب سپید ارکستر سمفونیک تهران/ چوب رهبری در دستان حامد گارسچی

https://didhonar.ir/?p=80994

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =