در نشست خبری مطرح شد؛

پاسخی به شایعات حول محور تغییر دبیر چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر

به گزارش پلاتوهنر، نشست رسانه‌ای چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر صبح امروز مورخ 15 دی ماه 1403 با حضور اصحاب رسانه در تالار وحدت برگزار شد.

در این نشست؛ اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، خیرالله تقیانی‌پور دبیر این جشنواره، سعید نجفیان مدیر اجرایی جشنواره، وحید لک روابط عمومی جشنواره، ایوب آقاخانی مدیر بخش نمایشنامه‌نویسی، جواد روشن مدیر انتشارات نمایش، مهدی آشنا مدیر بخش عکس، داوود نامور مدیر بخش بعلاوه فجر، مژگان وکیلی مدیر بخش بین‌الملل، مهدی دوایی مدیر هنری جشنواره، میثم جمالی مدیر بخش ارزشیابی جشنواره و… حضور داشتند.

در ابتدای این نشست؛ اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با اشاره به حضور خود در چهل و سومین دوره این جشنواره گفت: به تازگی به جمع دوستان پیوستم همیشه معتقد و آماده‌ام با شعار «همدلی و وفاق» جشنواره را هرچه باشکوه‌تر برگزار کنیم. کار اصلی را هنرمندان انجام می‌دهند و تمام تلاش ما این است که خانواده تئاتر را در جشنواره فجر ببینیم و آن رسالت اصلی را به سرانجام برسانیم.

دبیر جشنواره تئاتر فجر تغییر نمی‌کند

اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی در ادامه با اشاره به شایعاتی که درمورد تغییر دبیر این جشنواره پخش شده بود، عنوان کرد: گمان برخی بر این بود که چون دبیر جشنواره فیلم فجر تغییر کرده دبیر تئاتر فجر هم تغییر پیدا می‌کند؛ اما اینطور نیست و آقای تقیانی‌پور همچنان مسئولیت برگزاری این جشنواره را به عهده دارد.

او ادامه داد: این حواشی به گوش من هم رسید و با هرگونه حاشیه‌ برای جشنواره تئاتر فجر، مقابله می‌کنم.

سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی همچینین در خصوص شورای سیاست‌گذاری نیز این جشنواره گفت: خانم نادره رضایی تلاش داشت بر اساس آیین نامه جشنواره، سیاست‌گذاری‌ها انجام شود منتها تغییرات زمان بر هستند. انجمن هنرهای نمایشی استان‌ها ۱۳ هزار عضو دارد و براساس نگاه خانم رضایی، رایزنی‌هایی انجام شد. طبیعی است که در بدنه تغییر انجام شده، ما باید یکدیگر را پیدا کنیم تا به روال عادی، فعالیت داشته باشیم. با هرچیزی که تنش در جشنواره ایجاد کند، مقابله می‌کنیم. این جشن، جشن تئاتری‌هاست؛ اگر دلخور هم باشم، خانه‌ام را ترک نمی‌کنم.

34 میلیارد تومان بودجه چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر

او در خصوص بودجه جشنواره تئاتر فجر نیز گفت: چیزی که به عنوان دفترچه بودجه درخواست کردیم، ۳۴ میلیارد تومان است البته تلاش خواهیم کرد که در زمینه مالی صرفه‌جویی شود.

سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی در خصوص بدهی‌های جشنواره تئاتر فجر دوره‌های قبل گفت: طبق گزارش انجمن هنرهای نمایشی ۱۷ میلیارد بدهی سنوات داریم و ۹ میلیارد تعهد داریم. تخصیص بودجه با مساعدت ویژه آقای انتظامی انجام شد اما میزان بدهی‌های جشنواره سنگین هستند، روال تامین بودجه در حال پیگیری است اما تخصیص بعدی مشخصا مربوط به تئاتر فجر خواهد بود.

خیرالله تقیانی‌پور دبیر جشنواره چهل و سوم تئاتر فجر نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: افتخار داشتم که پیش از این در ساحت کارگردان، در تئاتر، سینما و تلویزیون حضور داشته باشم و حالا به عنوان یک خدمتگذار تئاتر در اینجا حضور دارم.

دبیر جشنواره تئاتر فجر با تاکید بر اینکه در مدیریت کلان باید اتفاقی برای تئاتر بیافتد، گفت: قبل از اینکه دبیر جشنواره تئاتر شوم، مدعی بودم که اگر دبیر شوم کارهای بسیاری خواهم کرد اما وقتی دبیر شدم فقط بخشی از آن را توانستم انجام بدهم. وقتی بودجه جشنواره تئاتر فجر به اندازه بودجه ساخت یک فیلم با بودجه پایین جشنواره فیلم فجر است بنابراین نیاز است در مدیریت کلان اتفاقی برای تئاتر بیافتد.

تقیانی‌پور در خصوص حواشی مربوط به واکنش حسین کیانی (نمایشنامه نویس) به رد شدن اثرش از جشنواره و ماجرای طرح برکناری‌اش در جلسه معاون امور هنری ارشاد در جلسه با کانون کارگردانان تئاتر، گفت: همیشه اخبار درباره تغییر جشنواره به گوشم می‌رسید اما من به حواشی توجهی ندارم. شورای سیاست‌گذاری را مدیرکل انتخاب می‌کند و من در این شورا دخیل نیستم اما با یکی از اعضا در ارتباطم و به وی پاسخگو هستم. در دو دوره حضور نداشتم زیرا ایران نبودم.

او ادامه داد: اینکه در شورا چه نکاتی بررسی شده در جریان نیستم؛ وقت‌هایی که خودم شرکت کننده جشنواره بودم این اعتراضات بوده و سعی می‌کردم قواعد بازی را قبول کنم حتی اگر کارم رد می‌شد. اعتراض حق هر هنرمندی است؛ ما ظرفیتی در جشنواره داریم و اگر کسی راه پیدا نکرد دلیل بر ضعیف بودن اثر نیست.

تقیانی‌پور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پیشنهاد رقم‌های کلان به برخی هنرمندان داده تا در جشنواره حضور پیدا کنند، بیان کرد: رقم آنچنانی وجود ندارد و پیشنهادات در قالب عرف جشنواره بوده است. همچنین باید بگویم شفاف سازی درباره این جشنواره در حال انجام است و امیدوارم بخش مالی جشنواره را حل کنیم.

سپس ایوب آقاخانی مدیر بخش نمایشنامه‌نویسی چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر گفت: تا پایان مهلت فراخوان ۳۵۰ نمایشنامه از استان‌های کشور به دست ما رسید. تلاش شد تا برخلاف دو دوره گذشته فرآیند را به گونه‌ای مدیریت کنیم تا روند اخذ مجوزهای لازم آثار برگزیده به چاپ برسد و در ایام جشنواره در اختیار هنرمندان قرار گیرد.

۶ نمایش صحنه‌ای در بخش بین‌المل حضور خواهد داشت

مژگان وکیلی مدیر بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر نیز در این نشست بیان کرد: ۲۳۱ اثر از ۴۵ کشور متقاضی حضور در جشنوارهبودند. بر اساس کیفیت آثار و قابلیت اجرایی تعداد ۲۰ اثر در اولویت انتخاب قرار گرفت. از این میان ۶ اثر صحنه ای حضور خواهند داشت و یک اثر به صورت آنلاین اجرا می‌شوند.

وی ادامه داد: در بخش برگزاری ورکشاپ‌هایی با حضور اساتید بین‌الملل باید بگویم ۱۵ استاد برای برگزاری ورکشاپ در چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر را از کشورهایی مانند کانادا، فرانسه، افریقا، تونس، هند و… درخواست‌های خود را ثبت کردند درنهایت با بررسی کیفیت موضوعات اعلام شده، یک ورکشاپ با عنوان «کاوش در تئاتر معاصر» و با حضور استادی از کشور هند به مدت سه روز در زمان جشنواره برگزار می‌شود.

چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر سوم تا ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ به دبیری خیرالله تقیانی‌پور در تهران برگزار می‌شود.

درمورد جشنواره تئاتر فجر بیشتر بخوانید:

معرفی هیات انتخاب و اعلام اسامی آثار نهایی بخش مسابقه تئاتر خیابانی

اعلام اسامی نمایش‌های منتخب جشنواره‌های استانی تئاتر فجر

نگین ذکایی / عکاس: بهروز پادیاب
https://didhonar.ir/?p=80074

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =