جشنواره تئاتر مقاومت در 15 استان ایران برگزار می‌شود

به گزارش پلاتوهنر، نشست رسانه‌ای نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، امروز راس ساعت ۱۱ با حضور محمد کاظم تبار دبیر این دوره از جشنواره و اصحاب رسانه برگزار شد.

در ابتدای این نشست؛ محمد کاظم تبار دبیر نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت عنوان کرد: تصمیم‌داشتیم تغییراتی در این جشنواره ایجاد کنیم، به واسطه لطف اشخاصی که این جشنواره را تا این دوره رسانده‌اند، طرح نوزدهمین جشنواره تئاتر بین‌المللی مقاومت را آغاز کردیم. این جشنواره چهار بخش دارد که شامل «صحنه‌ای»، «علمی پژوهشی»، «سردار آسمانی» و‌ «مسابقه نمایشنامه‌نویسی» است.

دبیر این جشنواره با اشاره به بخش صحنه‌ای نوزهمین جشنواره تئاتر مقاومت گفت: در بخش صحنه‌ای، جشنواره را از متمرکز بودن خارج کردیم و قرار نیست جشنواره در تعداد روزهای محدود فقط در یک شهر آغاز شود و به اتمام برسد. جشنواره تئاتر مقاومت از روز گذشته کار خود را آغاز کرده و‌ تا دی ماه ادامه خواهد داشت.

او‌ا ادامه داد: در بخش صحنه‌ای نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت ۴۲۹ اثر به جشنواره ارسال شده است که ۷۲ اثر حائز شرایط حضور در جشنواره شدند و با توجه به محورهای موضوعی اعلامی ۱۹ اثر در بخش رقابتی حضور دارند، از آنجایی که با نگاه و دغدغه حمایت از گروه‌های شهرستانی کارمان را آغاز کردیم با همین دید ۸ اثر از کارهای شهرستان‌ها هستند. 

او خاطر نشان کرد: در نوزدهمین دوره از جشنواره تئاتر مقاومت، تکمیل کننده دوره‌های قبل هستیم و جا دارد از آقای آستانه، حمید نیلی و همه کسانی که دبیر این رویداد بودند یاد کنم. 

کاظم‌تبار با اشاره به بخش نمایشنامه‌نویسی عنوان کرد: در بخش نمایشنامه‌نویسی ۳۱۹ طرح و ایده به دست ما رسید که برای انتخاب پایبند به همان محورهای موضوعی خودمان بودیم.‌ در بخش مسابقه نمایشنامه نویسی یکی از مسائل اصلی برای ما این بود که در تئاتر دفاع مقدس پیشرفت ایجاد کنیم برای همین به دو بخش موضوعی «اقتباس» و «پرتره و کودک و‌نوجوان» ارتقا پیدا کردیم. 

او‌ ادامه داد: یکی از معضلات و کمبودها در بخش کودک و‌ نوجوان است زیرا اثر کافی به دست ما نرسید، به همین دلیل نوزدهمین دوره به صورت محدود برگزار خواهد شد اما در همین دوره زمینه سازی دوره‌های بعدی را خواهیم‌ کرد.

کاظم‌تبار‌ با اشاره به بخش سردار آسمانی گفت: در بخش سردار آسمانی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت که با عنوان «سردار آسمانی (تئاتر خیابانی)» با نگاه موضوعی به رشادت‌های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار خواهد شد. برای این بخش دو بدنه «مسابقه تئاتر خیابانی» و «کارگاه‌های تئاتر خیابانی» در نظر گرفته شده است.

دبیر نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت با اشاره به بخش سمینار علمی و پژوهشی عنوان کرد: در بخش سمینار علمی و پژوهشی ۴۰ اثر به دست ما رسید که از این میان، ۱۶ اثر انتخاب شدند. برای این بخش تا امروز، ۱۰ موضوع در نظر گرفتیم که رفته رفته مسائل روز تئاتر بررسی می‌شوند و به این بخش اضافه خواهند شد.

او خاطر نشان کرد: اتفاقی که این دوره پیگیری کردیم و برایمان خیلی اهمیت داشت، مسائلی هستند که در ادوار قبل تاثیرگذاری زیادی داشتند. آماده همه انتقادها به تمامی مسائل این جشنواره هستیم و در تلاشیم تا این جشنواره را به دوران اوج خود برسانیم. اتفاق مثبت این جشنواره طولانی بودن زمان برگزاری آن است که به زعم آن در طول این جشنواره ۲۸ نمایش اجرا خواهند شد.

کاظم‌تبار در پاسخ به سوال خبرنگاران با اشاره به بودجه جشنواره و نهادهایی که در این دوره همکاری خواهند داشت، گفت: در نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت نهادهای زیادی چون حوزه هنری، مرکز هنرهای نمایشی، شهرداری تهران و… با ما همکاری می‌کنند همچنین بودجه فعلی ما ۵ میلیارد است اما برآورد ما با توجه به هزینه‌ها این است که قطعا بودجه این جشنواره بیشتر خواهد شد.

درمورد نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت بیشتر بخوانید:

معرفی آثار راه یافته به بخش مسابقه صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت

هیئت انتخاب بخش مسابقه صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت معرفی شدند

نگین ذکایی / عکاس: بهروز پادیاب
https://didhonar.ir/?p=74294

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 3 =