دینا یوسفی:

تار روی احساساتم اثرگذارترین ساز است

در گفتگو با دینا یوسفی می‌خوانید: از علاقه به تار تا مشکلات نوازندگی این ساز روی صحنه

به گزارش پلاتو هنر، دینا یوسفی نوازنده تار از هشت سالگی فعالیت موسیقی خود را با نوازندگی تار آغاز کرده و به صورت جدی و پیوسته با همکاری ارکستر و گروه‌های موسیقی فعالیت هنری خود را ادامه داده است. اولین همکاری دینا یوسفی با ارکستر روی صحنه، ارکستر «نغمه باران» به رهبری محمدرضا صفوی بوده است.

به بهانه فعالیت و نوازندگی دینا یوسفی در گروه موسیقی پاپ «مشکی‌پوشان» رضا صادقی با این هنرمند موسیقی گفتگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

دینا یوسفی از علاقه‌مندی‌اش به ساز تار گفت: پیش از اینکه تصمیم بر این داشته باشم که در کلاس‌های موسیقی شرکت کنم، به صدای تار علاقه‌مند بودم که علاقه‌ام باعث شد همین ساز را برای نوازندگی انتخاب کنم.

برای بیان احساساتم از تار کمک می‌گیرم

یوسفی ادامه داد: من با ساز تار بزرگ شدم. همیشه این ساز در هر شرایطی کنار من و وسیله‌ای برای بیان احساس و احوال من بوده است. به همین خاطر تار در زندگی من یکی از اثرگذارترین موارد بوده است و همیشه روی احساس من اثرگذار بوده است. به صورتی که همیشه در نوازندگی سعی داشتم احساس، ناراحتی و خوشحالی خودم را در همان لحظه با تار به مخاطب منتقل کنم.

نقطعه عطف مسیر هنری‌ام همکاری با رضا صادقی است

این نوازنده درباره حضورش در گروه موسیقی رضا صادقی مطرح کرد: آشنایی و همکاری من با رضا صادقی (گروه پاپ «مشکی‌پوشان») نقطه عطف مسیر هنری‌ام در عرصه موسیقی محسوب می‌شود. در این گروه پیش از هر اجرایی در صحنه تمرینات فشرده داریم. رضا صادقی با وجود همه سخت‌گیری‌هایی که نسبت به نوازندگان دارند به افراد گروه همیشه انگیزه می‌دهند که این انگیزه باعث می‌شود بسیار با جدیت بیشتری مسیر هنری خود را در موسیقی پیش ببرم. همه‌ی نوازندگان در گروه «مشکی پوشان» مانند یک خانواده کنار هم هستیم که این موضوع هم از اهمیت و ارزش‌گذاشتن رضا صادقی به نوازندگان منشا می‌گیرد.

تار، دینا یوسفی
تار، دینا یوسفی

خانم‌ها همیشه درعرصه‌ی هنر حرفی برای گفتن دارند

یوسفی درباره حضور پررنگ خانم‌ها در عرصه موسیقی گفت: روز به روز تعداد دانش‌آموخته‌ی خانم در عرصه موسیقی رو به افزایش است که این موضوع خوشایندی است و نشان می‌دهد محدودیت‌ها سدی در برابر علاقه و عشق خانم‌ها در عرصه هنر نمی‌شود. خانم‌ها در هر زمینه‌ای به ویژه عرصه هنر ثابت کردند که می‌توانند خود را تمام و کمال ثابت کنند و در حیطه فعالیت خود حرفی برای گفتن داشته باشند.

این نوازنده درباره ویژگی‌های این ساز اظهار کرد: طنین صداهایی که از ساز تار تولید می‌شود، با احساس است. روی کاسه و نقاره این ساز پوست کشیده شده است، به همین خاطر ساز حساسی محسوب می‌شود دوام پوست در شرایط متفاوت آب و هوایی محدود است، به این خاطر که رطوب باعث می‌شود پوست ساز سست شود و با بهم‌خوردن ساختار ساز صدای ساز تغییر کند.

مشکلات نوازندگان تار روی صحنه

او درباره تفاوت‌های میان تار و سه‌تار تصریح کرد: تفاوت ساز تار و سه تار به غیر از پیچیدگی‌های نوازندگی که وجود دارد، در ساختار این دو ساز مشهود است، تار با 6 عدد سیم از پوست روی کاسه و نقاره و ساز سه تار با 4 عدد سیم از چوب ساخته شده است. ساز تار بیشتر به صورت سولونوازی در قطعات موسیقی خود را نشان می‌دهد و از نظر تنظیم در موسیقی پاپ در آثار خلوت‌تر جای می‌گیرد.

او ادامه داد: روی بدنه سازهای ایرانی پیک‌آپ تعبیه نشده است، به همین دلیل صداگرفتن از سازهای ایرانی مانند تار روی صحنه نسبت به دیگر سازها دشوار است که خوشبختانه سازندگان تار در حال رسیدگی به این مشکل هستند.

دینا یوسفی در پایان گفت: هیچوقت در مسیر هنری‌ام شخص خاصی را الگو قرار ندادم و پیوسته سعی دارم از هر شخصی یاد بگیرم. یک نوازنده در صورتی می‌تواند احساسات خود را روی ساز خود پیاده کند که با همه‌ی وجود روی صحنه حاضر شود و نوازندگی کند، به همین شکل مخاطب می‌تواند احساس نوازنده را دریافت می‌کند.

بیشتر بخوانید:

موسیقی «بخشش»؛ تصویری از احساسات انسان

 

https://didhonar.ir/?p=73899

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 19 =