مراسم نخستین سالگرد تولد مدرسه فيلم پدرام صدرایی برگزار شد

به گزارش خبرنگار پلاتوهنر، نخستین سالگرد تولد مدرسه فيلم پدرام صدرایی كه به منظور حمايت و پيشرفت فيلمسازان جوان در عرصه سينما تاسیس شده است، جمعه ۱۱ آبان ماه در شهر کتاب الهیه باحضور علاقه‌مندان سینما برگزار شد.

این گروه آموزشی فیلمسازی تازه تاسیس با مدیریت دکتر پدرام صدرایی با هدف آموزش حرفه‌ای و عملی هنر فیلم‌سازی، تجربیاتی نو برای دانشجویان سینما فراهم می‌سازد.

در ابتدای مراسم نخستین سالگرد تولد مدرسه فيلم پدرام صدرايي، از میان 13 فیلم تولید شده در مدرسه فیلم، 4 اثر «خالده» به کارگردانی مهدی عطاران، «کوهنشین» به کارگردانی کوشیار غیبی، «ریسه عروس» به کارگردانی مهدی تبریزیان و «بازتاب» به کارگردانی محمد حسین شاه مرادی برای حاضران اکران شد.

همچنین در ادامه تیزر 9 فیلم کوتاه «ساندویچ»، «دستان گرم خدا» و «ماهی‌‌ها» به کارگردانی علی طهرانی‌پور، ‌«ترومافون» به کارگردانی بهار ایروانی، «ایزوله» به کارگردانی علی کثیری، «تنگنا» به کارگردانی صالح پریان، «مهر مادری»به کارگردانی مسعود منصوری، «شب، تاریکی و دوباره شب» به کارگردانی نیکو اسلامیان و «چرخ شادی» به کارگردانی شاهین کتابی نیز در این برنامه پخش شدند.

دکتر پدرام صدرایی مدیر مدرسه فیلم ضمن قدردانی از اعضای مدرسه فیلم عنوان کردند: غیرقابل باور است اما یک سال از افتتاح این مجموعه گذشته و ما توانستیم ایده ایجاد مدرسه فیلم را پیش ببریم. فیلم‌هایی که اکران شد، با تلاش و همکاری اعضای مدرسه فیلم ساخته شده‌اند و نه با تزریق بودجه. شاید تنها در یک مجموعه دولتی تعداد فیلم‌های تولیدی بیشتر از تولیدات ما در بازه زمانی یک سال گذشته باشد. خوشحالم که این فرصت ما به ثمر نشست و این آثار تولید شدند تا امروز در نخستین سالگرد تولد مدرسه فيلم دور هم جمع شویم.

وی اظهار داشت: در مدرسه فیلم، هزار نفر عضو حضور دارند که در طول یک سال گذشته، ۲۰۰ نفر از این عزیزان با همت و همکاری خود، به یکدیگر در مسیر تحقق رویاهایشان کمک‌کرده و فعالانه کوشیده‌اند. امید دارم که در سال پیش‌رو شاهد افزایش این تعداد باشیم و دیگران نیز از این فرصت بهره مند شوند.

فیلمسازی در شرایط سخت و کمبود امکانات

در ادامه دکتر صدرایی به کیفیت فیلم‌ها اشاره کردند که دانشجویان معمولاً در فیلم اول خود کیفیت متوسط به پایینی دارند اما تولیدات این مجموعه واقعا از سطح کیفی بالایی برخوردارند. ایشان همچنین، به زحمات شبانه‌روزی تیم‌های تولید اشاره کردند و افزودند که برخی از اعضا حتی در شرایط سخت و با کمبود امکانات به کار خود ادامه می‌دادند.

دکتر صدرایی در پایان سخنانشان، از حضور مهمانان از شهرهای مختلف مانند یزد، مشهد، اصفهان و ارومیه تشکر کردند و ابراز امیدواری کردند که گردهمایی نخستین سالگرد تولد مدرسه فيلم فرصتی برای تبادل نظر و همکاری بیشتر باشد.

نخستین سالگرد تولد مدرسه فيلم
نخستین سالگرد تولد مدرسه فيلم

در ادامه این مراسم دکتر احمد الستی پژوهشگر سینما و مترجم با اشاره به نخستين جشن سالگرد تولد مدرسه فيلم پدرام صدرايي عنوان کردند: برگزاری جشن نخستین سالگرد تولد مدرسه فيلم برای من حیرت‌آور است زیرا این مراسم رسمی است که معمولا دانشکده‌های سینمایی آمریکا آخر ترم‌ها با حضور خانواده و دوستان دانشجویانشان، فیلم‌هایشان را اکران می‌کنند و این اتفاق به ندرت در ایران اتفاق می‌افتد.

این پژوهشگر سینما با بیان اینکه چندین روش برای امتیاز دادن به یک فیلم وجود دارد، عنوان کردند: تعداد کسانی که جلوی دوربین می‌روند، افرادی که در پشت دوربین مشغول فعالیت هستند، تعدد لوکیشن، نور، صدا، گریم و… ازجمله مسائلی هستند که در فیلمسازی شامل امتیاز هستند، زیرا هرکدام از این موارد به نحوی گروه فیلمبرداری را به زحمت می‌اندازد. بنابراین فارغ از اینکه فیلم‌ها چه کیفیتی دارند باید در درجه اول به زحماتی که پشت فیلم‌ها هست توجه داشته باشیم. باید بگویم که از دیدن فیلم‌ها خیلی خوشحالم و واقعا آرزو می‌کنم فرصت‌های دیگری پیش بیاید و باقی فیلم‌ها را هم تماشا کنم.

نحوه مخاطب‌سازی درست با فیلم کوتاه

وی همچنین افزود: باوجود اینکه کارگردان‌های این 13 فیلم، همه فیلم اولی هستند اما اشکالات سینمایی در این آثار بسیار کم بود. امیدورام این راه ادامه داشته باشد زیرا قطعا این جلسات باعث مخاطب‌سازی می‌‌شوند. در سینمای ایران اصلا مخاطب‌سازی رعایت نمی‌شود و هنرمندان این کار را بلد نیستند.

دکتر الستی همچنین به مشکلاتی که در فیلم‌های کوتاه ایرانی وجود دارد، مانند عدم خلاقیت و تکیه بر داستان‌های واقعی، اشاره کردند و خواستار توجه بیشتر به ایده‌پردازی و نوآوری در سینما شدند.

ایشان در ادامه، به تحلیل برخی از فیلم‌های اکران شده پرداختند و آن‌ها را بررسی کردند. دکتر الستی به کاراکترها و نحوه معرفی آن‌ها در فیلم‌ها، استفاده از موسیقی و افکت‌های صوتی، و تأثیر آن‌ها بر داستان اشاره کردند، همچنین از تلاش‌های گروه‌های تولید در مدرسه سینما و اهمیت همکاری بین دانشجویان و اساتید سخن گفتند.

در نهایت، به معرفی ۱۳ فیلم تولید شده در مدرسه فیلم پدرام صدرایی در یک سال اخیر پرداختند و از دانشجویان دعوت کردند تا در پروژه‌های آینده مشارکت داشته باشند. دکتر الستی در پایان سخنانشان با ابراز امیدواری برای ادامه این رویدادها، از همه شرکت‌کنندگان تشکر کردند.

بیشتر بخوانید:

در دومین روز جشنواره تئاتر کودک و نوجوان چه خبر است؟

رضا بابک و شیرین اسماعیلی به نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» پیوستند

https://didhonar.ir/?p=72409