معرفی صدرنشینان فروش در بیست‌ویکمین دوره حراج تهران

به گزارش پلاتو هنر، بیست‌ویکمین دوره حراج تهران که به معرفی آثار هنر معاصر ایران به صورت آنلاین اختصاص داشت با ارائه ۱۴۰ اثر طی روزهای ۱۸ تا ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۳ برگزار شد و توانست با فروش کلی ۱۲۰ میلیارد و ۳۱۸ میلیون تومان، دو برابر مجموع فروش حراج مشابه آنلاین در هجدهمین دوره رکورد قابل توجهی را در مارکت هنر ایران و تجارت الکترونیک هنر ثبت کند.

بررسی آمار بیست‌ویکمین دوره حراج تهران

در این دوره از حراج تهران ۱۴۰ اثر از ۱۳۶ هنرمند ارائه شد که مجموعه‌ای از چهره‌های تثبیت شده مارکت هنر، هنرمندان جوان و هنرمندان نوظهور کشور بودند که ۳۶ هنرمند برای اولین‌بار آثارشان در مارکت هنری ارائه می‌شد از میان آثار این هنرمندان ۱۳۲ اثر به فروش رسید و ۸ اثر به فروش نرسید تا در نهایت با فروش 94 درصد آثار ارائه شده رکورد ۱۲۰ میلیارد و ۳۱۸ میلیون تومانی برای تجارت الکترونیک هنر ایران ثبت شود.

در بیست‌ویکمین حراج تهران ۲۶ اثر با ارزش برآورد قیمت میلیاردی به مجموعه‌داران ایرانی پیشنهاد شدند، که ۲۴ اثر بین قیمت ۱ تا ۱۲ میلیارد تومان به فروش رسیدند.

صدرنشینان فروش

رکورد این دوره حراج به اثری از منیر (شاهرودی) فرمانفرماییان اختصاص پیدا کرد که به مبلغ ۱۱ میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان به فروش رسید. این اثر که از نمونه آثار کلاسیک این هنرمند فقید است تلفیقی از هنر آیینه‌کاری، نقاشی پشت شیشه و گچ روی چوب بود که براساس هندسه مقدس ایرانی اسلامی است.

حراج تهران

بدون عنوان/منیر (شاهرودی) فرمانفرماییان/قیمت‌نهایی فروش: 11.660.000.000 تومان

در رتبه دوم این دوره از حراج اثری با عنوان «تابستان، زمستان» از مجموعه «مغربی‌ها» آیدین آغداشلو قرار گرفت که به قیمت ۱۱ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان به فروش رسید.

حراج تهران

«تابستان، زمستان»/«مغربی‌ها»/آیدین آغداشلو/قیمت نهایی فروش: 11.220.000.000 تومان

جایگاه سوم رکوردداران این دوره از حراج هم به تابلو نقاشی رضا درخشانی با عنوان «روز و شب را می‌شمارم» اختصاص پیدا کرد که به مبلغ ۱۰ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان فروخته شد.

حراج تهران

«روز و شب را می‌شمارم»/رضا درخشانی/قیمت نهایی فروش: 10.120.000.000 تومان

در جایگاه بعدی گران‌ترین آثار این دوره از حراج تهران مجسمه‌ای سفالین از پرویز تناولی با عنوان «شاعر و مرغ» به مبلغ ۷ میلیارد و ۲۶ میلیون تومان از سوی مجموعه‌داران هنری خریداری شد و در جایگاه پنجم نیز نقاشی بدون عنوان از فریده لاشایی قرار گرفت که به مبلغ ۵ میلیارد و ۶۰ میلیون تومان فروخته شد.

حراج تهران

«شاعر و مرغ»/پرویز تناولی/ قیمت نهایی فروش: 7.026.000.000 تومان

حراج تهران

بدون عنوان/فریده لاشایی/قیمت نهایی فروش: 5.060.000.000 تومان

آمار فروش

در مجموع در بیست‌و‌یکمین حراج تهران که به شکل آنلاین برگزار شد، ۲۴ اثر بالای ۱ میلیارد تومان، ۱۸ اثر بین ۵۰۰ تا ۱ میلیارد تومان، ۷۴ اثر بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان و ۱۵ اثر زیر ۱۰۰ میلیون تومان فروش رفتند.

آثار بیست‌ویکمین حراج تهران که در مجموع شامل ۱۱۵ تابلو نقاشی، ۱۷ مجسمه و ۸ عکس می‌شد، طی ۳ روز در هتل پارسیان آزادی به نمایش درآمد که با استقبال مخاطبان روبرو شد. در طی این مدت خریداران می‌توانستند پیشنهادهای قیمتی خود را بر روی سایت حراج تهران ثبت کنند که با توجه به ثبت ۴۸۱ پیشنهاد، ۷۴ مجموعه‌دار موفق به خرید آثار این دوره شدند و در نهایت ۱۳۲ اثر با رکورد ۱۲۰ میلیارد و ۳۱۸ میلیون تومان به فروش رسیدند.

فروش ۱۲۰ میلیاردی هنر ایران در بستر تجارت الکترونیک و به صورت آنلاین در بیست‌و‌یکمین دوره حراج تهران نشان داد که این رویداد اقتصادی هنر به هدف خود در رونق مارکت هنر کشور و معرفی چهره‌های جدید دست پیدا کرده است. ضمن آنکه به ایجاد توازن میان قیمت آثار چهره‌های تثبیت شده هنر ایران در مارکت جهانی و داخلی نیز دست یافته است.

حراج تهران توانسته طی ۱۲ سال فعالیت ضمن ارتقاء جایگاه مجموعه‌داری در کشور و رونق اقتصاد هنر ایران، شرایطی را مهیا کند که در پی آن استقبال فروشندگان و خریداران آثار هنری در داخل کشور به طور چشمگیری افزایش یافته و علاقه‌مندان به آثار هنری مجبور به خروج ارز به منظور خریداری آثار از حراج‌های خارج از کشور نباشند.

https://didhonar.ir/?p=69416