به گزارش پلاتو هنر به نقل امور رسانهای پروژه، «اَدوار» عنوان یکی از جدیدترین پروژههای موسیقایی در حوزه موسیقی تلفیقی با استفاده از اشعار مولانا است که طی روزهای آینده با هنرمندی، طراحی و تنظیم زکریا یوسفی از موزیسینهای شناخته شده کشورمان در قالب یک آلبوم بینالمللی، متفاوت و کمتر تجربه شده در دو نسخه «فیزیکی» و «دیجیتال» پیش روی مخاطبان قرار خواهد گرفت.
عبارت «ادوار» اشاره به یکی از ابیات مولوی و حرکات سماوات دارد که چرخش سماع مولویه نیز برگرفته از آن بوده است و مولانا با الهام از اندیشههای نظریهپردازان باستان، «سماع» را چرخشی الهام گرفته از حرکت افلاک میدانست.
به گفته زکریا یوسفی این آلبوم که با تهیهکنندگی و حمایت مالی روزالین آریایی راد تولید شده است، ترکیبی از تجارب گذشته او درموسیقی و ادبیات عرفانی، تجربههایش در حوزه موسیقی الکترونیک و تلاش برای به کارگیری صداهای متنوعتر در خدمت این نوع موسیقی است.
محوریت صداها نیز با «سازهای کوبهای»، «ریتم»، «ملودیهای سازی و آوازی» برگرفته از موسیقی منطقه کردستان و شمالخراسان بوده است و در آن از سازهایی مانند تنبور، تار، فلوت، آلتو، کمانچه، دودوک، کاوال و عود به صورت تکنوازی یا همنوازی بهره گرفته شدهاند.
میلاد محمدی، شقایق صادقیان، نگار فرجی، فرزاد بازگیر، هومن مهدویان، بهنام بیات، یلدا خوانساری و زکریا یوسفی نیز از جمله هنرمندانی هستند که در این آلبوم به عنوان نوازنده و همخوان حضور دارند.
زکریایوسفی از جمله هنرمندان شناخته شده عرصه موسیقی در حوزههای پژوهش، تدریس و نوازندگی است که طی دو دهه فعالیت حرفهای خود، همکاری با هنرمندانی چون شهرام ناظری، کامکارها، علیرضا قربانی، کیهان کلهر، گروه شهنازی، همنوازان حصار و برگزاری کنسرت در بیش از ۴۰ کشور خارجی و حضور در بیش از ۳۰ فستیوال بینالمللی را در کارنامه فعالیتهای خود ثبت کرده است.
نوازندگی در حدود ۱۳۰ آلبوم موسیقی در ژانرهای مختلف از جمله «پیدای ناپیدا»، «یقین گمشده»، «شارو»، «در حلقه دف»، «روژیار»، «راوی»، «اورامان تا بادینان»،«سحرگاهان»، «فروغ»، «با من بخوان»،«سرسماع»، «بارگاه»، «سایههای خورشید»، «پاییز»، «عارفِ شیدا» و تعدادی دیگر از جمله فعالیتهای یوسفی محسوب میشود.
«جاران»، «کوردیا»، «گیانا»، «راژ»،«ژیا»، «درد»، «سرگشته»، «تاو»، «دهگذر» هم، عنوان برخی دیگر از پروژههای زکریا یوسفی است که طی سالهای اخیر در پلتفرمهای داخلی و بینالمللی از او منتشر شدهاند.
این هنرمند طی چند سال اخیر به صورت متمرکز با علیرضا قربانی، خواننده مطرح کشور در پروژههای اجرایی حضور داشته است و در کنار آن نیز به تنظیم و تولید آثاری در ژانر «موسیقی فیوژن»، «اینسترومنتال» و تصانیف کردی مشغول بوده است.
تالیف چندین کتاب در حوزه موسیقی از دیگر فعالیتهای یوسفی در عرصه پژوهش محسوب میشود که جدیدترین آن مربوط به انتشار کتابی با عنوان؛ «موسیقی در مولویه و قادریه» در کشورمان بوده است. این کتاب به گفته موِلف، تحقیق و پژوهشی در باب پیوند بین موسیقی و طریقتهای عرفانی قرن ششم و هفتم هجری است.
جزییات مربوط به نحوه انتشار و ارائه این آلبوم موسیقی طی روزهای آینده منتشر خواهد شد.