پلاتوهنر

دو پیام به جشنواره ملی موسیقی جوان

در آستانه فرارسیدن هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، حمیدرضا اردلان و امیرحسین سمیعی، با انتشار متنی، پیامی به این دوره از جشنواره ارسال کردند.

به گزارش پلاتو هنر، در آستانه فرارسیدن هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، حمیدرضا اردلان دبیر این رویداد و امیرحسین سمیعی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با انتشار متنی، پیامی به این دوره از جشنواره ارسال کردند.

موسیقی، پیوستگی‌های فردی و اجتماعی را تقویت می‌کند

پیام امیرحسین سمیعی به شرح زیر است: «از آنجا که موسیقی می‌تواند در قامت گویاترین رسانه‌ی هنر انقلاب اسلامی و اندیشه‌ی ریشه‌مند ایران امروز جلوه‌گری کند؛ بی‌تردید نیازمند فرصت و فضایی است تا نقش بی‌بدیل خود را در عرصه‌های تأثیرگذار جامعه‌سازی، جامعه‌پردازی و ایجاد پیوستگی‌های فردی و اجتماعی ایفا کند.

فرصتی که به یُمن تعالیم ایمانی و پیام معنویّت‌ساز مردم شریف ایران اسلامی، بیش از چهار دهه در اختیار بازشناسی و با تولید مفاهیم حاضر در گفتمان هنری انقلابی قرار گرفت و نه‌تنها این کشور و جبهه‌ی درخشان مقاومت، بلکه اقصی نقاط جهان امروز را تحت تأثیر خود قرار داد.

بر این پایه، اگر این نفوذ و اقتدار فرهنگی‌ هنری در مسیر روشنی‌ بخشش، به رویش‌های مستمر نیازمند باشد تا هر روز جلوه‌ای تازه کند و مرز جدیدی را بگشاید؛ نیازمند چهره‌های تازه‌تری است که بایستی آن‌ها را در قامت جوانان نوجوی آینده‌نگر جستجو کرد و جشنواره‌های موسیقی جوان، دقیقاً در پس چنین نگاهی برآمده‌اند تا ضمن درک و شناسایی دقیق گذشته‌ی پربار و راه رفته‌ی پیشکسوتان این حوزه، افق‌های تازه‌تر را نیز با نگاهی گشایشگر، جستجو کنند و هر روز، مرزهای زیبایی و فرهنگ و اندیشه را با جوهره‌ی ارزشی و انقلابی خود گسترش دهند.

«هفدهمین جشنواره‌ی ملّی موسیقی جوان» هم برآمدِ این پیشینه و ضرورت و نگاه و نگرش است که در این نوبت برگزاری، با تغییرات کارشناسی‌شده، به روندی تکمیلی به منظور حصولِ رضایتمندیِ حداکثریِ فعّالان و مخاطبان این هنر، روی آورده است.

حرکت‌ها و تحولاتی تکمیل‌کننده، از جمله بهره‌مندی از نسل جوان موزیسین‌ها از سراسر کشور در گروه داوری آثار این دوره، بهره‌گیری از سامانه‌ی «بامک» برای گسترش جغرافیای مشارکتی جوانان کشور از مرکز تا اقصی نقاط مرزی و نیز رفع نیاز به ارسال فیزیکی مدارک و سایر اقداماتی که با این هدف انجام یافته است که این نوبت از جشنواره‌ی موسیقی جوان با ضریبی بالاتر از منظر تنوّع هنری و استحکام آراء، استعدادهای ناب و برتر، شایسته‌تر شناسایی شده و به جامعه‌ی هنری کشور معرفی گردند.

همه‌ی آنچه گفته شد؛ دستاوردها و تداوم تصمیمات و قدم‌های موثّری بوده است که برای بازدهی بالاتر و برگزاری روشمند این جشنواره، اعتلای کیفی رقابت‌ها و افزایش هم‌افزایی‌ها و البته نیز تأمین نظر صاحب‌نظران آگاه و متخصّص کشور، انجام شده است.

امید آن دارم که دفتر این جشنواره در نوبت‌های آتی، با بهره‌گیری از تجارت حاصل شده است و اِشراف تخصّصی بر موضوع، موضوعیتی مضاعف یافته و گستره‌های متفاوت‌تری را تجربه نماید.

تلاش همه‌ی دلسپردگان به اعتلای هنر انقلاب اسلامی و تعالی ارزش‌های ملّی‌ اسلامی در موسیقی امروز ایران عزیز را صمیمانه سپاسگزارم.

امیرحسین سمیعی/ مدیرکل دفتر موسیقی»

تلاش برای طرح مسائل نوین

در پیام حمیدرضا اردلان آمده است: «جشنواره ملی موسیقی جوان هفدهمین دوره برگزاری خود را سپری می‌کند. این تداوم برای یک جشنواره با موضوع و ماهیت محضِ موسیقی در نسبت با نسل جوان سبب ایجاد و تأسیس دستاوردهای کم‌نظیری شده است.

علاوه بر تجمع فرهنگ‌های نواحی ایران، جهت‌مندی در بروز مدام معرفت شنیداری که در پیوستگی میراث گذشتگان اهمیت بنیادین دارد و اتصال آن تا دوره حاضر را نشان می‌دهد. از دیگر سو، نگاه به موسیقی مغرب‌زمین ما را در هم‌سخنی با فرهنگ‌ها و تمدن‌های جهان یاری می‌رساند.

این‌ها سبب می‌شود تا برای غنای هرچه بیشتر صورت و محتوای جشنواره طرح مسائل نوین به‌ویژه در حوزه‌های آموزش، پژوهش و اشاعه کار موسیقی‌دانان نسل جوان اقدامات مؤثر شکل گیرد؛ از این رو، بررسی برپایی کارگاه‌های آموزشی قبل و بعد از جشنواره طی سال، چاپ و نشر متون در حال انجام است. همچنین تهیه مستند از اجراها در راستای نیازهای جامعه و دغدغه‌های موسیقی‌دانان که نسل جوان را نیازمند حمایت می‌دانند، موضوع قرار گرفته است.

شرکت موسیقی‌دانان جوان از ٣١ استان با حضور ۲ هزار و ۱۱۷ نفر و با حضور ٩٠ داور نشان می‌دهد که جشنواره از پایگاه اجتماعیِ حائز اهمیت برخوردار است، هرچه این مقبولیت بیشتر فراگیر می‌شود اندیشه به چگونگی و نحوه طراحی و اجرای جشنواره اهمیت مضاعف می‌یابد.

اکنون جشنواره ساختاری منسجم و قابل اتکا دارد، چرا که مفاهیم و روندهای موسیقایی اعم از یافت ترم واژگانی، انتخاب قطعات و رپرتوارها، ترکیب داوران، نحوه داوری، اشکال رقابت و تبادلات فرهنگی‌ـ‌موسیقایی و فعالیت گروه اجرایی، روشمند و دلگرم‌کننده است و این مدیون تلاش‌های همه هنرمندان و مسئولان طی هفده دوره جشنواره بوده است.

اکنون می‌توان به این افق اندیشید و باور داشت که جشنواره ملی موسیقی جوان در حال تبدیل شدن به رسانه‌ای نیرومند است که حضور بخش مهمی از جامعه موسیقی کشور به همراه دستاوردهای هفده دوره حافظ تداوم، پیشرفت و ماندگاری آن خواهد بود.»

 

https://didhonar.ir/?p=66294

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 1 =