به گزارش پلاتو هنر، هنرمندان زیادی از بدو تولدِ انقلاب صنعتی تاکنون به آن پرداختهاند و ما با تبعات آن بیگانه نیستیم. پیتر ویلیام هولد، یکی از آن هرمندانی است که به این انقلاب پرداخته است.
این هنرمند بریتانیایی متولد 1970 و فعال در حوزه هنر دیجیتال است و تاکنون اینستالیشنهای زیادی در فرانسه، آلمان، اتریش، اسپانیا و دیگر کشورها برگزار کرده است.
پیتر هولد در سال 2012 اینستالیشنی به نام «دایره شیطانی» در آلمان برگزار کرد و آن را بازتابی از جامعه ماشینی ما خواند. به عقیده این هنرمند، انقلاب صنعتی و تغیراتی که به واسطه آن پدید آمدند، بشریت را در وضعیتی متناقض قرار دادهاند؛ این انقلاب بشر را هم به بهشت راند و هم جهنم و او در این اینستالیشن سعی کرد با ساختن ماشینهایی ترسناک، این تناقض را نشان دهد.
اینستالیشن «دایره شیطانی» متشکل از 8 ربات بیسر با بدن سیمیشکل و دستان طبیعی است. این رباتها به صورت منظم و هماهنگ همراه با یک قطعه موسیقی میرقصند و دائم آغوش خود را برای مخاطب باز میکنند. او در بیانیه هنری خود در این مورد عنوان کرده است: «این ماشینها با اشتیاقی بیپایان نقش خود را برای همسانسازی ایفا میکنند و نسبت به نابودی خود و پیرامونشان بیتوجه هستند. نکند این ماشینها به ساز پیشرفت میرقصند؟… این ماشینها با آغوشی باز، مخاطب را به رستگاری دعوت میکنند و منتظر هستند کسی بیاید و زیبایی پنهان حرکاتشان را ببیند.»
در ادامه میتوانید ویدیو این اینستالیشن را تماشا کنید.