به گزارش پلاتو هنر به نقل از روابط عمومی موزه سینما، جلسه نقد و بررسی «شقایق سوزان» با تشکر از فیلمخانه ملی ایران که نسخه با کیفیتی را برای نمایش در اختیار موزه سینما قرار داده بود، آغاز شد.
در ادامه عطارپور به برجستهشدن قابلیتهای فنی فیلم در این نسخه اشاره کرد که باعث دیدهشدن کار شفتی و فیلمبردار اثر، پطروس پالیان شد.
همایون امامی نیز از موفقیت فیلم «شقایق سوزان» در جشنوارههای مختلف از جمله جشنواره برلین در سال ۱۹۶۳ اشاره کرد و آن را یکی از اولین موفقیت هابرلی ورود به سینمای مستند در عرصه بینالمللی دانست و گفت: این موفقیت همراه با موفقیت فیلمهای یک آتش ابراهیم گلستان و خانه سیاه است فروغ و طلوع جدی فاروقی قاجار توانست فضای مناسبی برای سینمای مستند به فضاهای جدیتر بینالمللی فراهم کند.
با این وجود امامی معتقد است فیلم علیرغم تصاویر و سکانسهای زیبا انسجام لازم را ندارد و پراکنده است.
ارد عطارپور نیز ضمن تاکید بر ارزش ثبتی این اثر و تصاویر زیبای فیلم به توجه فیلمساز به شیوه زیست و ندادن اطلاعات لازم به مخاطب در خط روایی فیلم اشاره کرد و گفت: متن فیلم از وجه بصری فیلم جدا افتادهاست و متن احساسی و رومانتیک است. بنابراین نمیتوان آن را یک فیلم مردم نگارانه قلمداد کرد. چون دچار عدم توجه فیلمساز در بیان جزییات است.
امامی معتقد است فیلم «شقایق سوزان» در نسخه انگلیساش، متن بسیار بهتری نسبت به نسخه فارسی دارد. هر چقدر متن روایی نسخه فارسی بیارتباط با کوچ و زندگی مردم است، متن انگلیسی به این شیوه زندگی اهمیت داد و آن را برجسته کردهاست و علت موفقیت فیلم در جشنوارههای خارجی هم همین تفاوت در متن فارسی و انگلیسی است.
عطارپور معتقد است علاقه شفتی به ثبت طبیعت ایران در فیلم نمود بارزی دارد تا حدی که موضوع کوچ هم تحتالشعاع این شیفتگی قراردارد اما در هر حال این فیلم ثبت برگی از شیوه زندگی عشایر بختیاری است که اجرای پرتلاشی داشته است.
همایون امامی، شفتی را فردی صادق وبا استعداد و از پایهگذاران سینمای مستند ایران دانست.
در این نشست افرادی همچون سعید رشتیان، محمد شکیبانیا، فخرالدین سیدی، ارد زند، بابک بهداد و… حضور داشتند.