به گزارش پلاتو هنر، هنرمندان با ایجاد NFT برای آثارشان میتوانند آنها را به اسم خودشان ثبت کنند و در صورت تمایل آنها را بفروشند.
ایجاد NFT تنها مختص آثار دیجیتال نیست و آثار غیر دیجیتال را هم میتوان توکِنایز کرد؛ برای مثال میشود یک نقاشی را اسکن و سپس فایل دیجیتالی آن را توکنایز کرد اما هنرمندان چگونه میتوانند وارد دنیای NFT شوند؟
تاکنون طی سلسله گفتوگوهایی که با فرهنگ پارسیکیا، مدرس و استاد دانشگاه داشتیم، با NFT و بازار آن آشنا شدیم. در ادامه این سری گفتوگوها از او درباره نحوه ورود هنرمندان به این حوزه سوال پرسیدیم.
پارسیکیا در این باره گفت: هنرمند ابتدا باید آثارش را تقسیمبندی کند. پیشنهاد من این است که این تقسیمبندی براساس موضوع باشد. پس از انتخاب اسم، هنرمند باید بلاک چینی که تمایل دارد در آن فعالیت کند را انتخاب کند.
او درباره نحوه انتخاب بلاک چین توضیح داد: برای این کار، باید گردش مالی در هر یک از این بلاک چینها را سنجید. علاوهبر این، قیمتی که هنرمند برای آثارش در نظر دارد هم در انتخاب بلاک چین مناسب مهم است. برای مثال، معمولا آثاری که قیمیت پایینتری دارند در بلاک چین «تِزوز» و آثاری که قیمت بالاتری دارند در بلاک چین «اِتِریوم» گذاشته میشوند. پس از انتخاب بلاک چین، هنرمند باید یک کیف پول برای خودش بسازد که قابل اتصال به پلتفرمها باشد.
این پژوهشگر انتخاب پلتفرمها را مهم دانست و عنوان کرد: پس از انتخاب پلتفرم، نوبت اتصال کیف پول به پلتفرم و ساخت یک پروفایل است. سپس، هنرمند باید اولین مجموعه خود را بسازد.
این پژوهشگر با بیان اینکه حفظ امنیت و بازایابی در حوزه NFT، کمی پیچیده است، افزود: پس از ساخت مجموعه، هنرمند باید آثارش را ضرب و قیمتگذاری کند.
پارسیکیا به هنرمندانی که در ایران زندگی میکنند و قصد ورود به این حوزه را دارند، پیشنهاد داد از ویپیانهای مناسب و پایدار استفاده کنند زیرا ویپیان بد، امنیت کیف پولشان را به خطر میاندازد.
مصاحبه کامل پلاتو هنر با فرهنگ پارسیکیا را در ویدیو زیر ببینید.
فاطمه زهرا معصومی
بیشتر بخوانید: