به گزارش پلاتو هنر، یکی از کاربردهای NFT، ثبت مالکیت آثار هنری دیجیتال و محافظت از آنها در برابر سوء استفادههای احتمالی است. NFTها در بلاکچِینها ساخته میشوند و مالکیت آثار دیجیتالی نیز در آنها ثبت میشود زیرا بلاکچين يک دفتر كل ديجيتالی است كه اطلاعات را به صورت غيرمتمركز ذخيره میكند. با ثبت آثار ديجيتال بر روی بلاکچين، هنرمندان میتوانند مالكيت آثار خود را به طور قطعی ثابت كنند.
کاربرد دیگر NFTها، خریدوفروش آثار هنری است.
آنچه گفته شد، بخشی از اولین قسمت گفتوگویی که بود با فرهنگ پارسیکیا، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه هنر و تکنولوژی درباره NFTها داشتیم.
در بخش دوم گفتوگو به رمز ارزها پرداختیم. به گفته او بازار پلتفرمی خریدوفروش NFTها بر پایه رمزارزها است و جابهجایی مستقیم پول در آن صورت نمیگیرد. رمز ارزها، ارزهای ديجيتال هستند و NFTها اغلب با استفاده از آنها خريداری و فروخته میشوند.
در قسمت جدید گفتوگویمان، از این پژوهشگر درباره بلاکچینهای مناسب NFTها سوال کردیم و او اینگونه پاسخ داد: «اِتریوم» (ETH) اولین و مهمترین بلاکچینی است که سال 2014، وارد حوزه NFT شد. البته در سال 2017، «اِتریوم» تبدیل به پلتفرم شد. اکثر بلاکچینهای عمومی امکان اینکه NFT رویشان قرار بگیرد را دارند.
دیگر بلاکچینهای مهمی که او به آنها اشاره کرد به شرح زیر است:
_بايننس كوين (BNB)
_سولانا (Solana)
_کاردانو (Cardano)
_تِزوز (Tezos)
این پژوهشگر درباره توکِنایز کردن یا ایجاد NFT برای آثار هنری غیر دیجیتال عنوان کرد: آثاری که دیجیتال نیستند را هم میشود توکنایز کرد اما این اتفاق به ندرت در جهان پیش آمده است. برای این کار، یک چیپ یا تراشه ظریفی را کنار اثر یا داخل آن، بدون اینکه صدمهای به اثر وارد شود، میگذارند.
او یکی دیگر از راههای توکنایز کردن آثار هنری غیر دیجیتال را اسکن کردن آنها خواند و گفت: برای مثال، میشود یک نقاشی را اسکن کرد و سپس، فایل دیجیتالی آن را توکنایز کرد.
او در پایان تصریح کرد که امکان خرید همزمان نسخه دیجیتالی و نسخه فیزیکی اثر وجود دارد. اگر مجموعهای که در حوزه NFT فعالیت میکند، معتبر باشد، خریدار میتواند علاوهبر خرید نسخه دیجیتالی اثر، هزینه نسخه فیزیکی خود اثر را هم بپردازد تا آن را برایش ارسال کنند.
توضیحات کامل فرهنگ پارسیکیا را در ادامه میتوانید، ببینید.
بیشتر بخوانید: