کتاب «آموزش تنبک فولکلوریک لرستان» منتشر شد

به گزارش پلاتو هنر، کتاب «آموزش تنبک فولکلوریک لرستان» منتشر شد. بابک پیمانی نوازنده سازهای کوبه‌ای که سابقه‌ای طولانی در عرصه موسیقی کشورمان دارد، به تازگی کتاب «آموزش تنبک فولکلوریک لرستان» را منتشر کرده است. پیمانی درباره این کتاب اظهارداشت:

به گزارش پلاتو هنر، کتاب «آموزش تنبک فولکلوریک لرستان» منتشر شد.

بابک پیمانی نوازنده سازهای کوبه‌ای که سابقه‌ای طولانی در عرصه موسیقی کشورمان دارد، به تازگی کتاب «آموزش تنبک فولکلوریک لرستان» را منتشر کرده است.

پیمانی درباره این کتاب اظهارداشت: بخش زیادی از موسیقی و ریتم‌های فولکلوریک که در طول تاریخ نواخته شده نُت نگاری نشده است و من از همان ابتدای یادگیری این ساز دغدغه این موضوع را داشتم چرا که نبود سیستم آموزشی، نوازنده را با مشکل مواجه می‌کند.

او گفت: سال‌ها به صورت دست نویس ریتم‌هایی که به صورت گوشی یادگرفته بودم را می‌نوشتم و بعدها به هنرجویان ارائه می‌کردم. تا اینکه تصمیم گرفتم سیستم آموزشی طراحی کنم که به صورت تخصصی انتقال دهنده ریتم‌های فولکلوریک لرستان به نسل‌های بعدی باشد. فراموش نکنیم که این ریتم‌ها بسیار ارزشمند هستند و قدمت چندهزار ساله دارند.

این نوازنده سازهای کوبه‌ای افزود: آغازگر این کتاب تمرینات تخصصی برای نواختن ریتم‌های موسیقی لرستان است و پس از آن ریتم‌هایی مانند؛ سنگین سماع، سه‌پا، اوشاری(عشایری) و دوپا با نُت‌نگاری ارائه می‌شود. این ریتم‌ها در طول تاریخ چند هزارساله‌ای شکل گرفته‌اند که همراه با رقص و مراسم‌های آیینی اجرا شده‌اند.

پیمانی بیان کرد: ریشه تمام ریتم‌ها در تاریخ، ریتم‌های فولکلوریک هستند که نوع اجرای این ریتم‌ها کاملا متفاوت است؛ جنس ضربات، ناحیه تولید صدا روی ساز و تکنیک‌های نوازندگی بسیار متفاوت هستند؛ به عنوان مثال: تُم در موسیقی دستگاهی با دستِ بسته اما در موسیقی فولکلوریک با دستِ باز اجرا می‌شود، یا ضربه شلاقی (اسلپ) که در این کتاب برایش علامتی خاص در نظر گرفته شده است.

او درباره استفاده از خط حاملِ سه‌خطی برای نگارشِ نُت‌ها در کتاب «آموزش تنبک فولکلوریک لرستان» اظهارداشت: برای نگارش این کتاب با نظر استاد نوید افقه که مقدمه کتاب را هم نوشتند از خط حامل سه خطی استفاده شده است.

این نویسنده درباره اهمیت یادگیری این ریتم‌ها برای نوازندگان سازهای کوبه‌ای گفت: یادگیری این ریتم‌ها برای نوازندگانی که در موسیقی کلاسیک ایرانی فعالیت می‌کنند لازم و ضروری است؛ چرا که هم از نظر فنی به دلیل جابه‌جایی اَکسنت‌ها و فیگورهای رتیمیک بسیار حائز اهمیت هستند و هم از نظر ریشه‌ای و تاریخی و درک ریتم فولکلوریک، برای نوازندگان سازهای کوبه‌ای بسیار مفید خواهند بود.

در کتاب آموزش تنبک فولکلوریک لرستان، تمام مطالب به صورت انگلیسی هم درج شده تا هر کسی در هر نقطه دنیا بتواند با نواختن این ریتم‌ها آشنا شود. همچنین در این کتاب تصاویری درج شده که نشان دهنده قدمت چندهزارساله‌ موسیقی در منطقه لرستان است.

منبع: ایرنا

https://didhonar.ir/?p=36210