به گزارش پلاتو هنر به نقل از ایندیوایر، از عکاسی دیجیتال در فیلم «زودیاک» گرفته تا استفاده از تکنولوژی جوانسازی در فیلم «مورد عجیب بنجامین باتن»، دیوید فینچر همیشه فورا به استقبال تکنولوژیهای جدید فیلمسازی رفته است ولی وقتی نوبت انقلاب هوش مصنوعی و تهدیدهایش میرسد که موجب اختلال در روند هالیوود میشوند، این کارگردان ترجیح میدهد تا بشیند و ببیند که چه اتفاقی میافتد.
فینچر طی مصاحبه جدیدی با British GQ، نظر خودش را درباره تواناییهای هنری هوش مصنوعی بیان کرد. او برخلاف بقیه همکارانش، کمتر نگران این تکنولوژی است و معتقد است که هنر نیازمند حضور انسان است تا بتواند واقعا هنر باشد.
کارگردان فیلم «آدمکش»(The Killers) که قرار است 10 نوامبر در آمریکا اکران شود، گفت: به نظرم هوش مصنوعی ابزاری قدرتمند است. اگر نظر من را بخواهید، من یک آهنگ «بیتلز»[ گروه راک] که با هوش مصنوعی ساخته شده است را نشنیدم که بشود با آهنگ اِلنور ریگبی مقایسهاش کرد. پس تا موقعی که کسی یک آهنگ هوش مصنوعی پخش نکند که من را تحت تاثیر قرار دهد…. شاید این فقط یک مقطع است که الان در آن هستیم و شاید من سال دیگر حرفم را پس بگیرم ولی در نهایت، من فکر میکنم چیزهایی که در شعر، نوشته، ترانه و عکاسی به آنها واکنش نشان میدهیم، گرایشهای شخصی است.
فینچر اعلام کرد که فیلمسازان مهمی در حال تجربه فیلمبرداری با هوش مصنوعی مصنوعی هستند ولی الگوریتمهایی که به دنبال تکرار کار فیلمبرداران برنده اسکار مانند راجر دیکنز هستند، کارشان به پای کار اصلی نمیرسد.
او به طور کامل احتمال ساخت آثار هنری جذاب با هوش مصنوعی را رد نکرد ولی در حال حاضر، کارگردان فیلم «هفت» معتقد است که کارآمدترین استفاده این تکنولوژی در پروژههایی است که سعی نمیکنند تا تصنعی بودن این مدیوم را پنهان کنند.
او در پایان تصریح کرد: ولی من فیلمهای کوتاه کسانی را هم دیدم که از ناکارآمدی و تصنعی بودن هوش مصنوعی استقبال میکند. آنها فیلمهایی ساختهاند که خیلی برانگیزنده، احساسی و جذاب هستند ولی هوش مصنوعی در آنها کاملا پیداست. تا موقعی که کسی نیاید و چیزی به من نشان ندهد که من بگویم :«اوه خدای من، قلبم را شکست» و بعد او بگوید :«خب، دست بر قضا، این یک نفر بود که داشت با یک میکروفون حرف میزد و این فیلم هم شد نتیجه کار»، من نگران هوش مصنوعی نیستم.
بیشتر بخوانید: