پلاتوهنر

گزارش روز اول جشنواره فیلم کوتاه؛

استقبال مخاطبان از فیلم‌ها و اضافه شدن دو سالن برای نمایش

به گزارش پلاتو هنر، امروز پنجشنبه ۲۷ مهرماه، چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران کار خود را آغاز کرد. این دوره از جشنواره هم مانند دوره پیشین در پردیس سینمایی ملت و به دبیری مهدی آذرپندار برگزار می‌شود.

آیین افتتاحیه چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از ساعت 13 در سالن مملو از حاضران شماره 9 پردیس سینمایی ملت با اجرای محمدرضا مقدسیان برگزار شد.

در بخشی از این مراسم یاد مهدی امامی مستندساز و فیلمبردار فقید گرامی داشته شد.

در این مراسم از یادبود ویژه جشنواره فیلم کوتاه تهران که به مناسبت چهلمین دوره این رویداد توسط امیرشهاب رضویان طراحی شده نیز رونمایی شد.

همچنین با تقدیر از وحید بیوته فیلمبردار باسابقه و از اعضای قدیمی انجمن سینمای جوانان ایران، آثار فیلمبرداری شده توسط او مرور و معرفی شد.

اهدای جوایز مسابقه عکس «ایران من» که نمایشگاهی از آثار منتخب آن نیز در ایام جشنواره برقرار خواهد بود، بخش دیگری از آیین افتتاح دوره چهلم جشنواره فیلم کوتاه تهران بود.

در بخش نشست‌های تخصصی اولین روز از جشنواره از ساعت ۱۰ تا ۱۱، نمایش فیلم‌های کوتاه ژانر (اردوی فیلمسازی بوشهر) و ژانرهای وحشت، کمدی، جنگی و دفاع مقدس در سالن شماره ۱۲ پردیس سینمایی ملت برگزار شد. دومین نشست تخصصی این روز از جشنواره به گفتگوی حسن حسینی با عادل تبریزی درباره فیلم‌های کوتاه ژانر مبتنی بر آموزه‌های اردوهای فیلمسازی بوشهر از ساعت ۱۱ تا ۱۳ اختصاص داشت. همچنین کمال تبریزی از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ در سالن ۱۲ پردیس ملت در نشست تخصصی گفتگوی کارگردان با فیلمنامه‌نویس با محمدرضا گوهری به صحبت نشست. در ادامه نیز پیرامون نشست‌های تخصصی گفتگوی کارگردان با عوامل در پیش تولید یک فیلم از ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ با حضور کمال تبریزی و محمدرضا تخت‌کشیان برگزار شد. و درنهایت فیلمسازی با هوش مصنوعی با حضور علیرضا ربیع‌مقدم و فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی با حضور کنان سوباشی عناوین دو نشست تخصصی بین‌المللی روز اول جشنواره چهلم بودند که از ساعت ۱۹ تا ۲۱ میزبان هنرجویان سینما بودند.

سالن شماره یک و دو در روز نخست به اکران فیلم‌های داستانی راه‌یافته به بخش مسابقه سینمای ایران اختصاص داده شدند.

در سانس اول و از ساعت 14 تا 15:30 فیلم‌های «آدلاید» به کارگردانی فرهاد غریبی، «ضلعی برای خروج» به کارگردانی احسان همتی، «یوفو» به کارگردانی سیدحمید حسینی و سیدمهدی حسینی، «ناظر» به کارگردانی ابوالفضل عزیزی و «داستان یک شب دزدی» به کارگردانی مهدی هادی‌زاده در سالن شماره یک روی پرده رفتند.

در سانس دوم سالن شماره یک از ساعت 16 تا 17:30 فیلم‌های کوتاه «کوچ» به کارگردانی امید یوسفی، «روزی روزگاری سینما» به کارگردانی علیرضا شمالی، «قوتار» به کارگردانی علی علیزاده، «تکان» به کارگردانی شاهین حق‌شعار و «جاذبه غیرنیوتونی» به کارگردانی علیرضا صادقی به نمایش درآمدند.

اکران فیلم‌های داستانی بخش مسابقه ملی در سانس سوم سالن شماره یک، از ساعت 18:30 تا 20 با اکران «داستان اسباب‌بازی» به کارگردانی علیرضا استوار، «سربسته» به کارگردانی یاسر خیر، «دد چوپان» به کارگردانی سهیلا پورمحمدی، «اذان صبح به افق یزد» به کارگردانی «زهره صباغیان» و «زنان لجمن» به کارگردانی زیورحجتی دنبال شد و در سانس پایانی سالن شماره یک در روز اول جشنواره هم از ساعت 20:30 تا 22 فیلم‌های کوتاه «لاری» ساخته میثم مرادی، «دنیا منم فوعه» ساخته مصطفی آقامحمدلو، «کرم‌چاله» ساخته سید احسان طالقانی اصفهانی، «سردست» ساخته فاطمه سادات جوادی، «اوروبروس» ساخته فرهنگ عمرانی و «صونا» ساخته زهرا ترکمنلو روی پرده رفت.

در سالن شماره دو و در سانس اول از ساعت 14 تا 15:30 فیلم‌های کوتاه داستانی «تاخاریها» به کارگردانی محمد آریانیک، «گربه ماهی» به کارگردانی امیرحسین مهماندوست، «رویای نیمه‌جان» به کارگردانی آرمین اعتمادی، «مورچه» به کارگردانی فرهادی شنتیایی و «استیک» به کارگردانی کیارش دادگر اکران شدند.

در دومین سانس این سالن نیز از ساعت 16 تا 17:30 فیلم‌های کوتاه «پسر خورشید» ساخته راد پورجبار، «بی‌هوا» ساخته رویا پارسا، «آلفا» ساخته مسعود محمدی تاکامی و مهیار صیفوری، «خوانا بنویسید» ساخته مرتضی علیزاده و «کمپانی» ساخته ایل‌ناز خیرخواه روی پرده رفتند.

سالن شماره دو در سانس سوم از ساعت 18:30 تا 20 میزبان اکران فیلم‌های کوتاه «تاکسیدرمیست» به کارگردانی بهزاد علوی و سوسن سلامت، «شریف» به کارگردانی محمد علیزاده‌فرد، «زمرد»‌به کارگردانی مجتبی اسماعیل‌زاده بلوچ، «مدیر مدرسه» به کارگردانی میکائیل دیانی و «خیال آبی» به کارگردانی الناز قنبری بود و در آخرین سانس نمایش فیلم‌های داستانی در روز نخست جشنواره چهلم هم از ساعت 20:30 تا 22 فیلم‌های کوتاه «بازسازی»‌ ساخته علی توکلی، «آپولو» ساخته فرزاد رنجبر، «افسانه کوه ننوک» ساخته محمدرضا مرادی، «پیله»‌

ساخته مونا فرخنده و «صوراحیل» ساخته اسماعیل عظیمی در سالن شماره دو اکران شدند.

در روز اول جشنواره چهلم، سالن شماره 9 پردیس سینمایی ملت به اکران فیلم‌های راه‌یافته به بخش بین‌الملل اختصاص پیدا کرده بود.

در سانس اول و از ساعت 16 تا 17:30 فیلم‌های «از قصد»، «برلین کوچک»، «تکثیر»، «کفاش بهشت»، «مامان»، «از طرف ما» و «سرگشتگی» روی پرده رفتند و در سانس دوم و از ساعت 18:30 تا 20 هم فیلم‌های «جهان دورریختنی»، «طعم دریا»؛ «اکنون»، «سوروایکا»، «یک روز روشن آفتابی» ‌و «میا» اکران شدند. همچنین از ساعت 20:30 الی 22 و در آخرین سانس نمایش فیلم‌های بخش بین‌الملل در روز اول جشنواره چهلم فیلم‌های کوتاه «پستچی»، «وقتی جنگ تمام می‌شود»، «همه در‌آخر می‌روند»، «خدایان-1»، «مورچه»، «مارونی» و «پژواک» به نمایش درآمدند.

در بخش دیگری از جشنواره، در روز نخست، آثار پویانمایی در سانس اول سالن شماره 10 روی پرده رفتند. در این سانس از ساعت 14 تا 15:30 فیلم‌های پویانمایی «تبر» ساخته اسماعیل جباری، «حفره بعدی» ساخته فاطمه احمدی، «پیانو» ساخته مرجان کشانی و شهای شمسی، «جنگ و رنگ» ساخته عدنان زندی، «دژکاک» ساخته آزاد معروفی، «متورم» ساخته زهرا خورشیدی و «دنیای خاکستری خاکستری» ساخته سیدمحسن پورمحسنی شکیب، به نمایش گذاشته شدند.

از میان آثار تجربی راه‌یافته به چهلمین جشنواره فیلم‌کوتاه تهران هم در دومین سانس اکران سالن شماره 10 از ساعت 14 تا 17:30 فیلم‌های کوتاه «مکعب قرمز» ساخته فرهان بهپور، «آدمی» ساخته احسان میرزایی، «اشعه جاز» ساخته کیان زمانی، «اولریکا» ساخته حسن وحدانی، «آخرین برف» ساخته شایان نقیبی، «پاد بوره» ساخته محمد کچویی و «هبوب» ساخته شیوا بافهم روی پرده رفتند.

سانس چهارم اکران در سالن شماره 10 نیز به اکران فیلم‌های کوتاه مستند اختصاص پیدا کرد. در این سانس از ساعت 20:30 تا 22 فیلم‌های «سایه سلطان» به کارگردانی هادی شریعتی، «دارتاش» به کارگردانی خلیل صحراگرد، «من کدا هستم» به کارگردانی فرح زارع و «یک قایق روی دریا» ‌ساخته آرمان قلی‌پور دشتکی اکران شدند.

در روز نخست جشنواره و در قالب 5 سانس در سالن‌های شماره 8 و شماره 10 آثار مربوط به بخش اکران‌های جنبی به نمایش گذاشته شدند.

سالن شماره 8 پردیس ملت از ساعت 14 تا 15:30 در قالب اکران جنبی فیلم‌های بخش «بر بال خاطرات» میزبان اکران فیلم‌های «آقاپسری مثل من» به کارگردانی علی‌محمد قاسمی، «حیدربابا» به کارگردانی کریم عظیمی، «منطق مطلق اتفاق»‌ به کارگردانی بهرام توکلی، «مونولوگ» به کارگردانی کاوه قهرمان، «اتاقی در نیویورک»‌ به کارگردانی بنیامین هفت‌لنگ و «گورمردها» به کارگردانی علی مردمی بود.

در سانس دوم این سالن از ساعت 16 تا 17:30 از میان فیلم‌های بخش «کتاب و سینما» فیلم‌های «قوتار» به کارگردانی علی علیزاده، «دنیا منم فوعه» به کارگردانی مصطفی آقامحمدلو، «خودکشی به سبک نیچه» به کارگردانی پیام کردستانی، «صوراحیل»‌ به کارگردانی اسماعیل عظیمی و «ناسوخ» به کارگردانی اصغر عباسی روی پرده رفتند. در سومین سانس از اکران‌های جانبی در سالن شماره 8 از ساعت 18:30 تا 20 فیلم‌های «سون سوز» به کارگردانی کاظم قلی‌زاده، «فیل سفید» به کارگردانی مهدی برجیان، «باشه برای فردا» به کارگردانی علی رحیمی و «به توان پنج» به کارگردانی عبداله حیدری اکران شدند و آخرین سانس سالن شماره 8 هم در قالب اکران جنبی آثار بخش «بر بال خاطرات» از ساعت 20:30 تا 22 به اکران فیلم‌های «صیاد کوچولو» ساخته محمد عرب، «آقای س چگونه قاتل شد؟» ساخته علیرضا محمودی، «فستیوال» ساخته مهدی نادری، «دوخواهر» ساخته بیژن میرباقری، «این راه همیشه بود» ساخته مسعود امینی و «جوخه» ساخته آزاد محمدی اختصاص داشت.

سالن شماره 10 هم در سانس سوم نمایش خود در روز اول، از ساعت 18:30 تا 20 در قالب اکران جانبی فیلم‌های استعدادهای نو، میزبان اکران فیلم‌های کوتاه «رابرت» ساخته محمدجواد حقانی‌فرد، «یاشار» ساخته سینا چمنی، «لمس» ساخته بردیا دیانت، «ورزا» ساخته حمیدرضا خسروی، «پرنسس» ساخته محمدحسین عباسی و «جنگ جهانی چهارم» ساخته امیر شاملو بود.

یکی از نکات این دوره از جشنواره نسبت به دوره گذشته نبودن گیت در ورودی پردیس سینمایی ملت است.

نکته بسیار امیدبخش اولین روز از جشنواره استقبال مخاطبان از فیلم‌ها بود تا جایی که باتوجه به تکمیل شدن ظرفیت سالن‌های نمایش اصلی، سالن‌های پنج و سه نیز به جمع سالن‌های نمایش دهنده فیلم‌های داستانی اضافه شد و هر فیلمی که در سالن‌های یک و دو نمایش داده می‌شود همزمان در سالن‌های سه و پنج نیز روی پرده می‌روند.

https://didhonar.ir/?p=33413