به گزارش پلاتو هنر، فاطمه سادات جوادی کارگردان فیلم کوتاه «سردست» که در چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور دارد، درباره شکل گیری و پروسه تولید این فیلم کوتاه و کارهای آینده خود توضیح داد.
فاطمه سادات جوادی در گفتگو با پلاتو هنر درباره شکل گیری ایده این فیلم توضیح داد: ایده فیلم کوتاه «سردست» مثل اکثر ایدههای دیگر که فیلمساز تصویری میبیند و جرقهای زده میشود و روزها و مدتها به آن فکر میکند، نبود. ما پارسال با مدیر خانه فیلم خانواده عقیق آقای سلطانی تصمیم گرفتیم حتما یک فیلم برای امام حسین تولید کنیم.
وی ادامه داد: با بچههای عقیق کارگاهی تشکیل دادیم که آقای مهدی شریفی منتور این کارگاه بودند و طی چند جلسه به چند ایده یک خطی رسیدیم و و آنها را در جلسات بارش فکری بعد از کارگاه ادامه دادیم و ایده «سردست» از دل این جلسات بارش فکری بیرون آمد که همه این پروسه طی چند روز فشرده انجام شد.
این کارگردان درباره پروسه تولید و ساخت فیلم «سردست» بیان کرد: از زمان ایده تا ساخت حدودا دو هفته طول کشید که تقریبا شبانه روزی به نوشتن و بازنویسی فیلمنامه گذشت. در همین حین کارهای پیش تولید مثل انتخاب لوکیشن و بازیگر و … انجام میشد. چون تولید «سردست» بدون هیچ بودجهای و با هزینه خود عقیق جلو میرفت پس ما مجبور شدیم که کار را یک روزه، البته یک روز لانگ جمع کنیم. عوامل از 5 صبح آفیش شدند و فیلمبرداری تا حدود 3 شب طول کشید که بیشتر عوامل هم کاملا دلی پای کار بودند.
کارگردان «سردست» در ادامه درباره داستان این فیلم کوتاه مطرح کرد: فیلم «سردست» درباره حاج حبیب، آشپز با تجربه هیئتی است که متوجه میشود برای غذای نذری ظهر عاشورای هیئت مشکلی پیش آمده است و اکنون تصمیم حاج حبیب است که مهم است. تمام تلاش ما در فیلم این بود که داستان درست روایت شود و بتوانیم موقعیتی دراماتیک خلق کنیم و بدون شعار دادن چالش حاج حبیب را با آموزههای مکتب امام حسین حل کنیم.
وی افزود: فیلم کوتاه «سردست» ۷ دقیقه است که به تهیه کنندگی علی اصغر سلطانینژاد و اسماعیل عظیمی و نوشته عبدالحسین عبدی و فاطمه سادات جوادی از تولیدات خانه فیلم عقیق در سال ۱۴۰۱ و در شهر قم تولید شد.
جوادی درباره حضور در چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران توضیح داد: فکر میکنم جشنواره فیلم کوتاه تهران برای همه فیلمسازان کوتاه یک هدف محسوب میشود و من از سال 93 که هنرجوی انجمن سینمای جوان شدم، تقریبا سعی کردم هر ساله با حضور در جشنواره فیلمها را ببینم و خوشحالم که فیلمم امسال کنار بهترین فیلم کوتاههای تولید شده سال اخیر به نمایش درمیآید.
فاطمه سادات جوادی در پایان درباره کارهای آینده خود گفت: در حال حاضر مشغول نوشتن فیلمنامه جدیدم با محوریت خانواده هستم که نگارش این فیلمنامه با یکی از دوستانم انجام میشود و مراحل پایانی بازنویسی را طی میکند و انشالله قصد دارم که همین امسال ساخته شود.
عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از تهیهکننده: اسماعیل عظیمی، علی اصغر سلطانینژاد، کارگردان: فاطمه سادات جوادی، نویسندگان: عبدالحسین عبدی، فاطمه سادات جوادی، مشاور پروژه: علیاصغر سلطانینژاد، مشاور کارگردان: اسماعیل عظیمی، مدیر تولید و برنامهریز: مسعود محمدیان، عکاس: عبدالحسین عبدی، تصویر: جلال رحیمی، صدا: صادق مشهدی، تدوین و اصلاح رنگ: سید جواد موسوی، صداگذار: صادق محمدپور، صحنه: امیر اجلی، گریم: میلاد قرهداغی، بازیگران: سید عباس حسینی، احمد شریفیفرد، سبحان شجاعی، سید محسن افضلی، جانشین تولید: شهرام اجلی، منشی صحنه: حسین محلوجیان، مسئول هنروران: مصطفی کاظملو، دستیار کارگردان: محمدمهدی قاسمی، دستیاران تصویر: محمدمهدی هاشمنژاد، اکبر زندیه، مصطفی محمدی، دستیار صدا: ابوالفضل کوچکی، دستیار صحنه: امیرحسین نبیگل، پشتیبانی فنی: استودیو دید، تهیه شده در خانواده عقیق.
بیشتر بخوانید:
مریم جمالی: «مه لقا» از دردهای کاخ ناصرالدین شاه میگوید
محمدرضا مرادی: «افسانه کوه ننوک» برگرفته از یک افسانه ژاپنی
سهیلا پورمحمدی: روایت رابطه پدر و دختر چوپان در «دَدَ چوپان»
اسماعیل عظیمی: «صوراحیل» اتفاقی که منجر به کشفی بزرگ میشود
زهره صباغیان: «اذان صبح به افق یزد» قصه پیرمردی تنها که با همسرش قهر کرده است
کیارش دادگر: «استیک» تولدی که با یک اتفاق وحشتناک دگرگون میشود
سونیا فردیپور: «یادگاری» داستان پسری که شرایط واقعی زندگی خود را نمیپذیرد
محمد زکی زاده