«پرونده باز است»، مسئله امروزی نوجوان
فیلم «پرونده باز است» | خلاصه داستان، اسامی بازیگران و اطلاعات فیلم
خلاصه داستان :
داستان فیلم «پرونده باز است» برگرفته از پروندهای جنایی و پرحاشیه در دهه ۸۰ است. در این فیلم که فضای جنایی و ملتهب دارد، یک نوجوان ۱۵ ساله مرتکب قتل شده و حالا در انتظار حکم دادگاه است.
بازیگران و سایر عوامل:
پژمان بازغی، محمدرضا غفاری، نسیم ادبی، حسین پاکدل، شادی مختاری، علی باقری، سام قریبیان، مهلقا باقری. بازیگران نوجوان پویا نجفی، راشین ربی، مهبد جهاننوش، محمدمتین ستاری.
نویسنده و کارگردان: کیومرث پوراحمد، تهیهکننده: علی قائم مقامی ، مدیر فیلمبرداری: اصغر رفیعیجم، موسیقی: حمیدرضا یراقچیان، تدوین : خشایار موحدیان و سعید سیاح.
درباره فیلم :
گفتنی است مرحوم کیومرث پوراحمد پس از آنکه فیلمش در بخش مسابقه جشنواره امسال حضور پیدا کرد در پستی اینستاگرامی اعلام کرد به دلیل خوب نبودن حال جامعه و غمگین بودنش از فضای جامعه از حضور در جشنواره انصراف میدهد.
علی قائممقامی تهیهکننده فیلم مرحوم پوراحمد، چندمین تجربه همکاری مشترکش را با این مرحوم پشت سر گذاشته است. «کفشهایم کو» و «شب یلدا» و «تیغ و ترمه» دیگر همکاریهای مشترک قائممقامی و پوراحمد است.
بخش عمدهای از فیلم در کانون اصلاح و تربیت و زندان قزلحصار فیلمبرداری شدهاست.
صحبتهای عوامل فیلم در نشست خبری جشنواره فیلم فجر:
علی قائم مقامی | تهیه کننده پرونده باز است:
دوست داشتم اقای پوراحمد حضور داشتند حتی امروز هم با ایشان صحبت کردند که تشریف بیاوردند و نیامدند. ایشان پیش کسوت سینماست و حق به گردن سینما دارند. من دیدم تمایل ندارند دیگر اصراری نکردم. همه می دانند چرا ایشان نیامده! می توانم بگویم ایشان کسالت داشته ولی من گفتم یک بار به ایشان گفتم تمایل نداشتند و نیامدند.
این قصه به لحاظ زمانی در سال ۱۳۹۰ روایت میشود. نظر برخی دوستان این است که دوره این فیلمهای اخلاقی گذشته است اما نظر ما اینگونه نیست. این فیلم ترکیبی از واقعیت و خیال نویسنده است. در کل اگر بخواهم بگویم ۵۰ درصد براساس واقعیت بوده است.
فیلمنامه این فیلم بارها توسط مرکز رسانهای قوه قضاییه خوانده و بررسی شده و به هیچ وجه ایرادات حقوقی و کیفری ندارد.
این که میگویید خبرنگار در فیلم «پرونده باز است» واقعی نیست به این دلیل است که شرایط خبری در ۱۱ سال اخیر تغییر پیدا کرده است. لوکیشن خبری در خبرگزاری ایلنا فیلمبرداری شده است.
تنها ۵۰ درصد این فیلم واقعیت دارد. باید بگویم که تایید نهایی قوه قضاییه را داریم.
این فیلم در بخش خصوصی تهیه شده است. سرمایه آن متعلق به بنده است و هیچ سازمانی در تهیه آن دخیل نیست. تنها کاری که قوه قضاییه کرد، امکاناتی مانند در اختیار گذاشتن زندان بود که ما توانستیم در آن فیلمبرداری کنیم.
شادی مختاری | بازیگر پرونده باز است:
کار کردن با آقای پوراحمد برایم افتخار بود و برایم مهم بود با ایشان کار کنم. بازی کردن در فیلم ایشان که پیشکسوت هستند چالشهای خاص خودش را داشت و با همکاری فیلمسازان جوان متفاوت است.
من حدود ۸ سال قبل خبرنگار بودم، ولی قبول این نقش برای بار دوم تعمدی نبود شاید اگر آقای پوراحمد کارگردان نبود، نقش خبرنگار را قبول نمیکردم تا در نقشی تکراری که پیش از آن در سریال جزیره تجربه کرده بودم ظاهر شوم؛ ولی سعی کردم متفاوت تا با نقش قبلی ام در کاراکتر خبرنگار شباهت نداشته باشد.
ادر ابتدا این را در نظر گرفتم که این دختر غم از دست دادن برادر دارد و باید توجه میکردم چقدر این کاراکتر میتواند انسانی باشد و نکات اخلاقی را رعایت کند. ایفای این نقش دشوار بود اما آقای پوراحمد به من کمک کرد که چطور با آن ارتباط بگیرم. ایشان بسیار شفاف به من درباره خواستههایشان از این نقش توضیح دادند و من هم تمام تلاشم را کردم.
پویا نجفی | بازیگر:
کار کردن با کیومرث پوراحمد حساسیتهایی دارد، اما یکی از قشنگترین کارهایی بود که در این چند سال انجام دادم.
از زمان پیش تولید تا زمان تولید با کارگردان جلسات بسیاری گذاشتیم و بارها و بارها با هم صحبت کردیم تا همه ما بازیگران بتوانیم به نقش نزدیک شویم.
حمیدرضا یراقچیان | آهنگساز پرونده باز است:
این دومین تجربه پس از «شب یلدا» بود که در کنار کیومرث پوراحمد بودم. این کارگردان به ما اعلام کرد که این فیلم بعد از ۴۸ سال کار کردن، آخرین فیلمی است که میسازد.
پیامهایی که فیلم داشت، بسیار جدی است. بخشیدن و بخشش از مهمترین اصول انسانی است و ما پس از تماشای فیلم هم این را متوجه میشویم. کیومرث پوراحمد میگفت ساخت این فیلم رساندن این پیام است.
«اگر قبل از قصاص آدم دارای یک غم است، پس از قصاص دو غم میشه.» این دیالوگی از فیلم است که بسیار دوستش دارم. فردی که قرار است کشته شود، هیچ آگاهیای ندارد اما کسی که قصاص میشود به شدت دچار فشار روحی و روانی میشود. این اثر تلنگری دارد و تلنگر می تواند هر یک از ما را روشن کند و ما هم حضور پیدا کردیم تا این پیام را برسانیم.
مهبد جهان نوش | بازیگر:
به شخصه کار کردن با آقای پوراحمد برایم بسیار نوستالژیک بود. کاراکتر قنبر از شخصیت من خیلی دور بود. حتی در خیابان یکی دو بار دعوا کردم تا این فضا را به دست بیاورم. سعی کردم تجربههای این چنینی را داشته باشم و این کارها خیلی برای نقش به من کمک کرد. ترجیح می دهم در هر فیلمی میروم آن را زندگی کنم.
محمدمتین ستاری | بازیگر:
کاراکتر من در فیلم بسیار آرام است و به شخصیت واقعی خودم هم نزدیک است. برای بازی در این فیلم، چندین بار تست دادم و در نهایت قبول شدم. کارگردان بسیار به من کمک کرد تا بتوانم به رضایت کنونی خودم از نقشم برسم.
بیشتر بخوانید: