پلاتوهنر

بازنمایی درست از نقش زن و خانواده در جشنواره فیلم حوا

به گزارش پلاتو هنر، نشست رسانه‌ای نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم حوا سه‌شنبه ۱۳ تیرماه با حضور مهدیه سادات محور دبیر جشنواره، قادر آشنا معاون توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی، محمدرضا سوقندی مدیرکل حقوقی مجلس و استان‌های سازمان سینمایی در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست خبری دبیر جشنواره تصریح کرد: پیش‌تر مرحوم سیف الله داد جشنواره ای با این موضوع راه انداخته بودند اما‌ متاسفانه تداوم نداشت. به امید خدا سعی داریم این جشنواره به صورت مستمر برگزار شود. تا کنون در اولین دوره نیز ما شاهد دریافت آثار خوب و زیادی از فیلمسازان بودیم.

او ادامه داد: سیاست جشنواره مبتنی بر زن است و رویکرد اصلی ما حمایت از خانواده، لزوم شناساندن تصویر زن، بازنمایی زن مسلمان در ایران و جهان، پرداختن به زن عفیف در این رویداد مهم است.

دبیر جشنواره عنوان کرد: در این جشنواره جدای از بحث اکران فیلم‌‌ها، نشست‌های تخصصی نیز برگزار می‌شود و به صورت مفصل به موضوع زن و خانواده پرداخته خواهد شد.

محور تصریح کرد: در بخش ملی ۶۳۷ اثر دریافت کردیم که از این میان ۳۸ فیلم بلند، فیلم مستند ۱۳۷ و فیلم کوتاه ۴۵۹ اثر بوده است، آثار راه یافته ۱۲ فیلم بلند، ۱۲ مستند و ۱۵ فیلم کوتاه بوده است و اتفاق مبارک جشنواره این است که ۶ اثر اکران نشده داریم. همچنین تعداد ۳۵۰ اثر به بخش بین‌الملل جشنواره رسیده.

او تاکید کرد: ر بخش بین‌الملل ۱۹ اثر در جشنواره داریم که از کشورهایی نظیر تایوان، عراق و… بوده است. همچنین طول جشنواره ما شاهد اکران آثار در استان‌ها خواهیم بود. هفته‌های فیلم‌ها را نیز در کشورهای دیگر خواهیم داشت که از جمله در چین، روسیه، تونس و… به زبان مقصد کارهایی ارائه می‌شود که در این برنامه آثار کشور مقصد و ایران اکران ‌خواهد شد. قادر آشنا در ادامه این نشست خبری گفت: بحث زن و خانواده در فرهنگ ایرانی اسلامی ما نقش بی بدیلی دارد و وجه تمایز کشور ما با دیگران همین خانواده محوری است که همچنان در تار و پود ما نقش بسته است.

قادر آشنا در ادامه این نشست خبری گفت: بحث زن و خانواده در فرهنگ ایرانی اسلامی ما نقش بی بدیلی دارد و وجه تمایز کشور ما با دیگران همین خانواده محوری است که همچنان در تار و پود ما نقش بسته است.

او ادامه داد: این جشنواره به خانواده و زنان می‌پردازد. سازمان سینمایی به تحکیم خانواده اهمیت می‌دهد و این موضوع جزو اولویت‌های آن است. در معاونت توسعه هم تحکیم خانواده و نقش زن و مادر جزو اولویت‌های ما بود.

آشنا تصریح کرد: در این جشنواره ما ۶ نشست تخصصی خواهیم داشت. در این نشست ها از اندیشمندان داخل کشور و مهمانان ۶ کشور دیگر مانند بوسنی، ترکیه، لبنان، سوریه، عراق و تونس بهره خواهیم برد. محورهای ما ۳۰ شاخص هستند که به ۶ موضوع و عنوان رسیدیم.

محمدرضا سوقندی مدیرکل حقوقی مجلس و استان‌های سازمان سینمایی درباره برگزاری جشنواره حوا در استان‌ها گفت: دبیر جشنواره ابتکاری به خرج داد و برخلاف برخی جشنواره‌ها که بدون هماهنگی سازمان سینمایی و مدیران ارشاد استانی برگزار شده و محوریت ارشاد را نادیده می‌گیرند اما ما بر اساس درخواست دبیرخانه مرکزی جشنواره مبنی بر اینکه گستره جشنواره از تهران به سمت شهرستان‌ها برود این موضوع را با مدیران کل استان‌ها مطرح کردیم و با توجه به زمینه‌ای که وجود دارد و با توجه به موضوع جشنواره که متمرکز بر مقام زن و خانواده است، این جشنواره مورد استقبال قرار گرفت.

او تصریح کرد: اغلب جشنواره ها در نیمه دوم سال برگزار می‌شوند و در فصل تابستان جشنواره برگزار کردن مخصوصا در استان های گرمسیری واقعا کار سختی است لذا ما اولویت‌بندی کردیم که دوره اول جشنواره در ۱۴ استان همزمان با تهران برگزار شود. در این زمان تمام فیلم ها در اختیار استان ها قرار می‌گیرد. در کنار نمایش فیلم ها رویکرد جشنواره که فرهنگسازی است نیز مورد توجه قرار دارد.

او بیان کرد: رویکرد جشنواره جریان‌سازی فرهنگی و خاستگاه این جشنواره حرکت فرهنگی است. ما در حوزه سینما در ارشاد آنچه که امکانات و وظیفه داریم استفاده از ابزار خلاق و سینماست. خانواده در فرهنگ ما یک مزیت نسبی و رقابتی است اینکه نتوانیم از غنای فرهنگی خودمان به درستی استفاده کنیم، اشتباه است. غنای فرهنگی مثل یک معدن باید کشف شود. البته در سال اول جشنواره خیلی نمی‌شود حوزه تولید را بالا برد اما امیدوارم دبیرخانه جشنواره به سمت تولید برود

سوقندی در پایان بیان کرد: در افتتاحیه و اختتامیه استان ها از زنان و خانواده و هنرمندان موفق استان‌ها تجلیل می‌شود. همچنین نشست های تخصصی در استان ها برگزار می‌شود.

در ادامه این نشست جواهرساز جواهرساز مدیر بخش بین‌الملل نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم حوا در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران گفت: از کشورهای ایرلند، فرانسه و … آثاری داریم که از میان آنها ۱۹ فیلم بلند، ۱۲ فیلم مستند و…از این کشورها رسیده است.

سوقندی در پاسخ به پرسش خبرنگاری گفت: خود من ۱۶ سال مدیرکل فرهنگ و ارشاد در استان های مختلف بودم. بحث مجوز درست است اما منظور من مسیر اجرای جشنواره در استان ها بود. برخی مستقیما هماهنگی هایی انجام می‌دهند.

تو تصریح کرد: ما پنج فیلم را با حمایت جوانی جمعیت و…در سال گذشته تولید کردیم. جشنواره محل عرضه آثار است اما باید تولید را مدنظر قرار دهد و رویکردش به سمت تولیدات جدید برود. اینکه در دوره اول فیلم هایی گذشته اکران شود یک بخش است اما باید رویکرد جدیدی اتفاق بافتد و به سمت تولید فیلم‌هایی براساس واقعیات، حقایق و نیاز مخاطب برویم.

محور درباره برگزاری این جشنواره با توجه به حوادث سال گذشته عنوان کرد: موضوع زن و خانواده همیشه برای جامعه ایرانی موضوع مهمی بود و هست. مرحوم آقای داد هم چنین جشنواره‌‌ای داشتند جشنواره زنان هم در بسیاری از جاهای دنیا وجود دارد. اینکه تلاشی برای تداوم برگزاری جشنواره و تولیدات داریم دلیلی است که به این کار مبادرت کردیم. دغدغه جشنواره و سازمان‌ها این است که حوزه خانواده و زن در تولیدات بازنمایی شود و عدم بازنمایی تصویر درست از زن باعث می‌شود تصاویر سلبی پررنگ شود. اگر بازنمایی درست از نقش حمایتگر خانواده و زن کنش‌گر، فعال اجتماعی داشته باشیم آن تصویر نامطلوب در سینما کم‌رنگ می‌شود.

در پایان نشست خبری پوستر دو بخش ملی و بین‌المللی نخستین جشنواره فیلم حوا رونمایی شد.

https://didhonar.ir/?p=22870