به گزارش پلاتو هنر، محمود گبرلو کارشناس، منتقد و مجری مطلبی درباره واگذاری امور شبکه نمایش خانگی نوشت.
در یادداشت این کارشناس و مجری آمده است:
«سالهاست که بحث نظارت بر فیلم و سریال به موضوع لاینحل و پیچیدهای در نظام جمهوری اسلامی بدل شده است. عمده دلیل آن، حاکمیت سلیقه، جناحی و عدم بهروزرسانی قانون است.
در هر دوره، حاکمان فرهنگی با تشکیل شوراهایی همسو با ایدئولوژی خود، نگاهی را اعمال کردند که شواهد ثابت کرده نه تنها برمبنای قانون مکتوب و مصوب نبوده، حتی براساس نگاه فقهی ولی فقیه هم نبوده است!
به همین دلیل، همیشه در یک دوره شاهد توقیف، سانسور و حذف فیلم و سریالی بودیم که در حاکمیت بعدی، رفع توقیف شده است! و همیشه هم این ادعا وجود دارد که نظارت براساس قانون یا بر اساس نظرات ولی فقیه بوده، اما گذشته نشان داده همه این حرفها بی اساس بوده است. نمونه آن، نظر مساعد امام خمینی درباره سریال «پاییز صحرا» که هیچ کس، حتی علمای فقهی هم، درباره آن حرفی نزدند و پرونده مسکوت ماند و یا نظر ولی فقیه زمان درباره فیلم «مارمولک» که بعد از حدود ۱۰ سال پنهان کاری و توقیف، معلوم شد که نظر واقعی ایشان، مثبت بوده است.
این واقعیتها، که کم هم نیستند، نشان میدهد نظر واحد و منسجم قانونی و فقهی درباره نظارت بر فیلم و سریال وجود ندارد.
نمونه جدیدش، واگذاری نظارت بر نمایش خانگی از وزارت ارشاد به صدا و سیما است که هنوز آغاز نشده پیرامونش بحث، جدل، گروکشی و اختلاف نظر به وجود آمده است!! و جالب اینکه همه بحث روی موضوعی است که نمیدانند پس از به دست آوردنش چگونه ادارهاش کنند که از بیرونقی تولید و کاهش مخاطب نجات پیدا کنند!
آقایان محترم شورای انقلاب فرهنگی! بدانند عقب افتادهاند و مبارزه در میدان را باختند!! راهش واگذاری به این و آن نیست. باید آسیبشناسی کرد، باید با روش نوین، سیستم نظارتی را تبیین و تنظیم کرد. باید مطابق با واقعیتها، نظریههای نوین فقهی را ارائه داد. قدرت تاثیر تکنولوژی تولید فیلم و سریال، روز به روز در حال گسترش است و ذائقه تماشاگر هم در حال تغییر است. سیستمهای نظارتی جزیرهای و شخصی و به دور از روشهای مدرن دیگر کاربردی ندارد.
راه علاج این است از سوی بالاترین مقام فرهنگی، شورایی از همه صاحب نظران متنوع تشکیل و نظام نامهای نوین و اصولی تنظیم شود و همه از آن تبعیت کنند.
درک و فهم تماشاگر امروز از مفاهیم فیلم و سریال فراتر از درک برخی افرادی است که شناخت درستی از وضعیت امروز فیلم و سریال، ماهواره و اینترنت ندارند، است. این حرف برای برخی تلخ است اما نباید مثل کبک سر خود را زیر برف کرد و اعمال شیوه نوین را لاابالیگری و کفرآمیز دانست!»