پلاتوهنر

بازگشت ۲ اثر جیاکومتی به فضای عمومی موزه هنرهای معاصر

به گزارش پلاتو هنر به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، پس از حدود پنج سال، دو مجسمه معروف آلبرتو جیاکومتی به فضای عمومی موزه هنرهای معاصر تهران بازگشتند و برای نخستین بار مجسمه ای از ایلا هیلتونن

به گزارش پلاتو هنر به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، پس از حدود پنج سال، دو مجسمه معروف آلبرتو جیاکومتی به فضای عمومی موزه هنرهای معاصر تهران بازگشتند و برای نخستین بار مجسمه ای از ایلا هیلتونن همزمان با یکصد و یکمین سال تولد او در فضای خروجی گالری 9 جانمایی شد.

 اثر آلبرتو جیاکومتی با عنوان «مرد در حال قدم زدن 1» با اندازه 182/5 سانتی متر و «زن ایستاده1» با اندازه 267/5 سانتی متر برنز (1960)  در گالری یک و اثر ایلا هیلتونن با عنوان «آب زندگانی ( 6-1975 )» با اندازه 73در 63 در 214 سانتی متر، از مجموعه گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران در  فضای داخلی موزه جانمایی شدند.

آلبرتو جیاکومتی (1901 – 1966) طراح، نقاش و مجسمه ساز سوییسی فعالیت اش را با نقاشی و مجسمه سازی فیگوراتیو آغاز کرد. آثار او در ابتدا متاثر از کوبیسم و آثار مجسمه های غیر اروپایی بود. جیاکومتی در درجه نخست یک مجسمه ساز به شمار می آید و در مجسمه سازی او، ماده و جسمیت نقش اساسی دارد. آثار جیاکومتی به صورت سه بعدی و دو بعدی خلق شده است، به این صورت که مجسمه سازی در تعریف کلاسیک و اروپایی اش بیشتر در تکریم جسم و ستایش از جنبه های مادی و جسمانی آن است. دو اثر دیگر از جیاکومتی در گنجینه موزه نگهداری می شود.

ایلا هیلتونن (1922- 2003) اولین مجسمه ساز انتزاعی فنلاندی است که  در ابتدا به سبک طبیعت گرایانه سردیس و یادمان های جنگ می‌ساخت و در ساخت پیکره ها عمدتاً از برنز، مرمر، سنگ و گرانیت استفاده می کرد.

در اواخر دهه 1950 با اسلوب جوشکاری فولاد آشنا شد و به مجسمه سازی اتنزاعی روی آورد. یادمان سیبلیوس (آهنگساز فنلاندی)، مشهورترین اثر انتزاعی او، همچون آشیانه ای از لوله های فولادی شکل گرفته است (یادآور لوله های ارگ و تنه های درختان کاج در جنگل فنلاند). این بنا نماد آهنگسازی نابغه، ملتی قدرشناس و پیکرتراشی مصمم و خوش ذوق است. بعدها، او تکنولوژی جوش را نه تنها در فولاد، بلکه در مس، برنز و آلومینیوم نیز به کار برد. مجسمه ای دیگر از هیلتونن که شبیه نسخه کوچکتر بنای یادبود سیبلیوس است در محوطه مقر سازمان ملل شهر نیویورک قرار دارد. آثار این هنرمند در دیگر شهرهای جهان مانند نیویورک، مونترال، رم، برلین و تهران وجود دارد.

اثر مجسمه نخل طلایی این بانوی مجسمه ساز که در پارک ملت تهران نصب شده بود، بعدها بازسازی شد و دو اثر دیگر  از او در گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران  نگهداری می شود.

https://didhonar.ir/?p=12383