میراث نازی در بازار هنر؛ اثر الکساندر کالدر با پیشینه‌ای تاریک در حراج کریستیز

اثری از کالدر با پیشینه‌ای مرتبط با خانواده گوبلز در حراجی کریستیز عرضه شده است. این ماجرا بار دیگر بحث‌هایی درباره مسئولیت اخلاقی وارثان ثروت‌های نازی برانگیخته است.

اثری از الکساندر کالدر با عنوان Big Horizontal Red (1956)، در حراجی کریستیز نیویورک به قیمت تخمینی ۵ تا ۷ میلیون دلار عرضه شده است. این مجسمه که نزدیک به ۳ متر قطر دارد، با تحسین به‌خاطر فرم متغیر و رنگ‌آمیزی خاصش معرفی شده است. اما آنچه در ظاهر دیده نمی‌شود، پیشینه‌ای تاریک و مرتبط با یکی از خانواده‌های آلمان نازی است.

مالک قبلی این اثر، پاتریشیا هالترمن، نوه مگدا گوبلز، همسر جوزف گوبلز – وزیر تبلیغات هیتلر – بود. پدر او، هارالد کواندت، فرزند مگدا از ازدواج اولش با صنعتگر نازی، گونتر کواندت بود که کارخانه‌هایش با نیروی کار اجباری در دوران جنگ جهانی دوم فعالیت می‌کردند.

اگرچه کالدر این اثر را پس از جنگ خلق کرده و هیچ مسئله‌ای از نظر مالکیت غیرقانونی یا مصادره مطرح نیست، اما ارتباط خانوادگی نسل‌های بعدی با چهره‌های کلیدی رژیم نازی بار دیگر توجه‌ها را به لزوم شفافیت در بازار هنر جلب کرده است.

اثر
سیاستمدار نازی آلمانی و وزیر تبلیغات، پاول یوزف گوبلز (۱۸۹۷–۱۹۴۵)، در کنار همسرش مادا و فرزندانشان، هلگا، هیلدگارد، هلموت، هدویگ، هولدینه و هایدرون، در سال ۱۹۴۲ دیده می‌شود. همچنین، هارالد کواندت (با یونیفرم نظامی)، پسر مادا گوبلز از ازدواج اولش نیز در تصویر حضور دارد. با سقوط رایش سوم، مادا و یوزف گوبلز شش فرزند خود را با سم مسموم کردند و سپس خودکشی کردند.
(عکس از کی‌استون / آرشیو هالتون / گتی ایمجز)

سخنگوی کریستیز اعلام کرد که بررسی‌های لازم درباره اصالت و تاریخچه اثر انجام شده و هیچ مانعی برای فروش وجود ندارد. اما منتقدان می‌پرسند آیا نوه‌های نسل چهارم باید همچنان بار مسئولیت اخلاقی گذشته خانواده را بر دوش بکشند؟

دیوید د‌یونگ، نویسنده کتاب میلیاردرهای نازی، معتقد است که نسل سوم خانواده کواندت با گذشته خود روبه‌رو شده‌اند تا نسل چهارم مجبور به پاسخ‌گویی نباشد. با این حال، بحث درباره ریشه‌های ثروت در بازار هنر، همچنان ادامه دارد.

https://didhonar.ir/?p=90293

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 4 =