در نشست فعالان اکران سیار در موسسه سینماشهر عنوان شد؛

استقبال بیش از یک میلیون مخاطب از اکران‌ سیار 

نخستین نشست مشترک فعالان اکران سیار به میزبانی موسسه سینماشهر با حضور مدیران عامل، رؤسای انجمن‌ها و نمایندگان دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط با این حوزه برگزار شد.

به گزارش پلاتوهنر به نقل از روابط عمومی موسسه سینماشهر، نخستین نشست مشترک فعالان اکران سیار به میزبانی موسسه سینماشهر با حضور مدیران عامل، رؤسای انجمن‌ها و نمایندگان دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط با این حوزه برگزار شد. در ابتدای این نشست گزارشی از فرآیند دوازده ساله سینماسیار برای حاضرین ارائه شد.

در این گزارش با اشاره به آغاز اکران گسترده و سازمان‌دهی شده سینماسیار از سال 92 با اکران دو فیلم «شیار ۱۴۳» و «چ» یکی از عمده دلایل فعالیت سینما سیار را کمبود سالن‌های سینما در ایران با جمعیت  ۸۷ میلیون نفری برشمرده و علی رغم وجود ۸۰۲ سالن فعال در سراسر کشور سهم استانهایی چون کرمانشاه با ۲ میلیون جمعیت، قزوین، قم و اردبیل با حدود یک میلیون ۳۰۰ هزار نفر، زنجان و چهار محال بختیاری با ۱ میلیون و ایلام با ۵۸۰ هزار جمعیت را تنها یک شهر دارای سینما عنوان کرده و به همین دلیل مجموعه‌ها و مراکز مختلفی چون بهمن سبز، راوی فیلم، عمار، سینماسیار انجمن سینمای جوانان ایران و به تازگی دفتر پخش بنیاد روایت به عنوان بازیگران اصلی و تاثیرگذار حوزه اکران سیار در مناطق مختلف که دسترسی سینما برای مردم دشوار و سخت بوده، سینما را نزد خانواده ها بردند.

مطابق آمار ارائه شده در این گزارش طی سال گذشته از ده فیلم اکران شده در سینماسیارهای سراسر کشور  بیش از یک میلیون صد هزار مخاطب به تماشای فیلم‌های روز نشستند که این میزان مخاطب در حالی در اکران‌های سیار به تماشای آثار نشستند که علاوه بر فروشی معادل ۲۰ میلیارد تومان، سهم اکران آثار در مدارس و کانون های فرهنگی ۳۰ درصد، نهادهای مردمی ۱۵ درصد، سازمان‌ها و مساجد ۱۱ درصد و پادگان‌های نظامی ۳ درصد بوده است.

پس از ارائه گزارش حبیب ایل بیگی مدیرعامل موسسه سینماشهر با اشاره به بازنگری پیرامون آثار اکران شده و لزوم توجه بیشتر به تنوع فیلم‌های مورد استفاده در اکران سیار گفت: تنوع در سبد فیلم‌های اکران سیار موضوع مهمی است که امیدوارم برای سال جاری و سال‌های آتی نه تنها شاهد گونه‌های متعدد و مختلف فیلم‌ها باشیم، بلکه با همراهی صنوف سینمایی و دستگاه‌ها و نهاد‌های متولی امسال فیلم‌های بیشتری نسبت به آثار سال گذشته در اکران سیار به روی پرده بروند. البته که می‌بایست شرایط اکران به گونه‌ای برنامه ریزی و هدایت شود که صاحبان آثار و پخش‌کنندگان بتوانند فیلم‌ها را با اطمینان کامل در اختیار همکاران ما در بخش سینما سیار قرار دهند.

مدیرعامل موسسه سینماشهر همچنین پیرامون اهمیت سینماسیار در شهرهایی که توجیه اقتصادی برای ساخت سالن ندارند نیز خاطرنشان کرد: در این جلسه قرار است دغدغه‌های دست اندرکاران این حوزه و همچنین پخش کنندگان را در حوزه‌های مختلفی همچون مباحث مربوط به نظارت و زیرساخت بررسی کرده تا بتوانیم در یک همکاری مشترک، به سند اجرایی واحدی دست پیدا کنیم.

وی همچنین با اشاره به ماموریت ها و وظایف موسسه سینماشهر نیز عنوان کرد: یکی از بندهای اساسنامه موسسه سینما شهر به اکران و نمایش آثار در مناطق محروم اختصاص دارد. هدف ما در موسسه رسیدن به پاسخ این پرسش است که سینما سیارهای مناطق فاقد سینما به لحاظ پشتیبانی فنی دارای چه نیازهایی هستند. همانطور که این مجموعه پیگیر ساخت سالن‌ها و مجموعه‌های سینمایی در مناطق محروم و شهرهای بدون سینما است، باید این موضوع مورد تاکید قرار گیرد که در شهرهایی که جمعیت زیادی ندارند و ساخت سینما توجیه اقتصادی ندارد چگونه می‌توان پشتیبانی نرم‌افزاری و سخت افزاری مناسبی را صورت داد تا تمام کشور تحت پوشش اکران فیلم‌های سینمایی قرار بگیرد.

حمایت از اکران سیار

در ادامه ابراهیم عامریان ریس انجمن پخش‌کنندگان سینمای ایران نیز ضمن اشاره به استقبال مخاطبان از اکران‌های سیار سال گذشته گفت: قطعا با توجه به آمارهای ارائه شده من به عنوان پخش کننده و تهیه کننده این آمادگی را دارم که در کنار حمایت‌های مورد نیاز، آثار تولید شده و اکران های روز را در سینماهای سیار نیز اکران کنیم.

این تهیه کننده سینما همچنین پیرامون امنیت فیلم‌های اکران شده در سینما سیار نیز گفت: این امری طبیعی است که پخش کنندگان و صاحبین فیلم‌ها نسبت به تامین امنیت آثارشان در اکران سیار اطمینان خاطر داشته باشند به همین دلیل  این موضوع نیز باید در اکران لحاظ شده و این بخش از توقعات به جای تهیه کنندگان آثار در اکران های نیز باید دیده شود.

https://didhonar.ir/?p=89354

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + دوازده =