پلاتوهنر

آلبوم مشترک شجریان و پورناظری رونمایی شد/ آغاز کنسرت‌های ایران به زودی…

آیین رونمایی از آلبوم «ش م س» به آهنگسازی کیخسرو پورناظری و خوانندگی همایون شجریان شب گذشته 24 شهریور با حضور تعدادی از هنرمندان در تالار وحدت تهران برگزار شد.

به گزارش پلاتو هنر، آیین رونمایی از آلبوم «ش م س» به آهنگسازی کیخسرو پورناظری و خوانندگی همایون شجریان، شب گذشته 24 شهریور با حضور محمد جواد ظریف معاون راهبردی رییس جمهور و تعدادی از هنرمندان عرصه‌های مختلف در تالار وحدت تهران برگزار شد.

اجرای این مراسم بر عهده آوا مشکاتیان بود.

محسن سیفی مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: حلقه وصل همکاری بانک صادرات با همایون شجریان و استاد کیخسرو پورناظری حرکت به سمت مدرن شدن در عین وفاداری به اصالت‌ها است که تصمیم داریم به واسطه آلبوم «ش م س» پلتفرم جدیدی را راه اندازی کنیم که این آلبوم در این پلتفرم شنیدنی می‌شود. این گامی برای مدرن شدن است که امروز با حضور استاد کیخسرو پورناظری و جناب همایون شجریان گام اجرایی برداشته است. من از این ۲ عزیز ممنونم که پذیرفتند بانک صادرات در کنار آنها باشند و امیدوارم موضوع برگزاری کنسرت این آلبوم هم جنبه عملی پیدا کند و بانک صادرات ایران نیز در این مسیر همراه هنرمندان باشد.

نماهنگ «مردان خدا» یکی از آثار شناخته شده کیخسرو پورناظری با صدای همایون شجریان، یکی از آثار ماندگار موسیقی ایرانی است که در این مراسم پخش شد.

یاسر مرادی نماینده هیئت مدیره بانک صادرات ایران هم پس از این بخش گفت: ما به سراغ هنرمندانی اصیل رفتیم که می‌توانستند با هدف مد نظر ما بهترین اثر را خلق کنند. امروز آمدیم تا به واسطه این آلبوم پلی را میان اقتصاد و فرهنگ و هنر ایجاد کنیم. در این راه مخاطبان می‌توانند از هفته آینده از اپلیکیشنی که در این زمینه طراحی شده این آلبوم را به صورت کاملاً رایگان دریافت کنند.

رامین حیدری فاروقی، نویسنده و کارگردان، توضیح داد: هستی شگفت‌انگیز است. طبیعت شگفت‌انگیز است. طلوع و غروب شگفت‌انگیزند ولی بشر در بی رودربایستی‌ترین لحظات زندگیش متوجه شده که بشر شگفت‌انگیزترین نقطه هستی است؛ زیرا موفق شده با هست و نیست یک جریان مستمر از هست بودن به وجود بیاورد. در بین هنرها و حکایت‌ها، چیزی که امروز در آستانه آن هستیم و از آستانه آن خواهیم گذشت موسیقی است. حکایت‌ها گفتیم، فلسفه‌ها ساختیم و به شعر برگشتیم. سرزمین ما سرزمین شعر است. عجیب است وقتی بخواهیم چیزی را سرسری بگیریم می‌گوییم شعر است و وقتی بخواهیم بگوییم چیزی ناب و پرشکوه و بی‌مانند است، می‌گوییم شعر است و شعر ما را در آستانه جایی قرار داده است که شمس و مولانا نمایشگر آن‌ هستند.

او ادامه داد: این اثری که می‌شنویم ما را شگفت زده می‌کند. کسانی که در این آلبوم حضور دارند از نسل امروز آوایی سر می‌دهند که از آن جای، آن جا بیرون می‌آید. متأسفانه شنیدن در انسان در حال فراموشی است در حالی که اصیل‌ترین دیدن هستی شنیدن است.

پس از صحبت‌های حیدری فاروقی یک قطعه نمایشی بااستفاده از قطعات آلبوم «ش م س» برای مخاطبان اجرا شد.

سحر فروزان مدیربرنامه‌های همایون شجریان هم پس از این بخش متنی از محمدرضا درویشی مدرس، پژوهشگر و آهنگساز موسیقی ایرانی به مناسبت انتشار آلبوم «ش م س» را قرائت کرد.

دردِ دل زیاد دارم ولی زمان محدود است…

کیخسرو پورناظری، هنرمند موسیقی ایرانی و آهنگساز آلبوم «ش م س» به عنوان خالق اثر نیز در بخش دیگری از این برنامه گفت: دردِ دل زیاد دارم ولی زمان محدود است. استاد ارجمندم می‌گوید: «نوا، آوای خداست که از زخمه‌ی ساز و آواز مردم خدایان به گوش پاکدلان سرای خاک می‌رسد». دانشمندان غرب با وسایلی که اختراع کرده‌اند، توانسته‌اند صدای کهکشان و کائنات را ضبط کنند. این موسیقی مانند صداهای کششی در هم و هارمونی شده است و به گوش ما آواز دشتی را می‌نمایاند. حضرت مولانا با بینش اشعارش را سروده است و ما وارث این لحن‌ها و آواها هستیم که انسان‌های اولیه و پیش از تاریخ تک‌خوانی و خورشیدخوانی می‌کردند. در کرمانشاه هنوز این خورشیدخوانی به نام «هوره» وجود دارد. حتی در منطقه اورامانات با موسیقی به نام سیاه‌چمانه رو به رو هستیم که مربوط به دوران کشاورزی انسان است. این آواها هنوز در کرمانشاه وجود دارد که در این روزگار به ریتم می‌رسیم و پس از آن به سازهای بادی می‌رسیم که این موسیقی را به تنبور می‌رساند. تنبور به شاهدی تندیس‌هایی که از دل این خاک رازآمیز بیرون آمده‌اند، قدمتی چند هزار ساله دارد که سینه به سینه نغمات آن منتقل شده است.

او ادامه داد: موسیقی دستگاهی و امثال آن در دوره بعد از اسلام قطع می‌شود تا اینکه در دوره تیموری دوباره به کار می‌آید و افرادی چون عبدالقادر مراغی روی این موضوعات تحقیقات فراوانی می‌کند. فرآیندی که دوستان بزرگواری چون محمدرضا درویشی آن را تدوین کرده است و همایون شجریان آن را به کیفیت هرچه تمام تر در آلبوم «شوق نامه» اجرا کرده است. گروه «شمس» هم افتخار دارد که ساز تنبور را به صورت آبرومندی معرفی کرد و شما با آهنگ‌های این گروه آشنا هستید که تلاش شده این آبرومندی حفظ شود. موسیقی گروه «شمس» موسیقی هنری است که تلاش شد با آثار بزرگان از درجه کیفی قابل توجهی برخوردار باشد. این موسیقی‌ها باید از رسانه‌ای مثل صدا و سیما شنیده شود ولی این سازمان اصلا حمایتی از موسیقی فاخر ندارد. چرا وزارت ارشاد در صدور مجوز به ترانه‌ها و برخی اشعار سخت گیری می‌کند؟ گلایه‌های ما فراوان است اما اتکای ما به مردم است. این مردم هستند که هنر و ما را در هر شرایطی حمایت می‌کنند.

این هنرمند تصریح کرد: من در خانواده‌ای فرهنگی بزرگ شدم. پدرم آزاد مرد بود و من هم مسیر او را در پیش گرفتم و به خودم تعهد دادم فقط کار فرهنگی کنم؛ چون به هر گروهی که بروی موجب محدودیت و انجماد فکر می‌شود و همین توصیه را هم به فرزندانم کردم. تا به حال کار نازل از ما نشنیده‌اید و همیشه کار با کیفیت تولید کرده‌ایم؛ چون سعی کردیم ارتباطمان را با مردم و موسیقی اصیل حفظ کنیم.

شروع کنسرت‌های شجریان در ایران 

همایون شجریان به عنوان خواننده آلبوم «ش م س» طی سخنانی کوتاه مطرح کرد: آغاز این آلبوم از ۶ سال پیش آغاز شد و پس از کنسرت‌هایی که در این زمینه برگزار کردیم کارهای فنی زیادی روی این آلبوم انجام شد. پس از طی مسیری که در حوزه فنی داشتیم به این فصل رسیدیم و امروز خیلی خوشحالم که بانک صادرات با یک نگاه دلی در کار حضور داشت و بی‌دریغ محبت خود را به این پروژه اضافه کرد.

او افزود: بانک صادرات ایران با نگاه دلسوز و هنری در کنار این مجموعه قرار گرفتند که در ابتدا برای من قابل باور نبود ولی در ادامه حمایت واقعی آنها را دیدم. آقای پورناظری هر قطعه را در این آلبوم به گونه‌ای ساختند که هر کدام با دیگری متفاوت است. خدا را شاکرم که توانستم این آلبوم را بخوانم. کنسرت‌های داخل ایران از سال آینده شروع می‌شوند و با افتخار خدمت شما خواهیم بود.

شجریان
شجریان

پس از صحبت‌های همایون شجریان یک قطعه از آثار تولید شده در آلبوم «ش م س» با نوازندگی کیخسرو پورناظری و خوانندگی همایون شجریان پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

در این مراسم رویا نونهالی، رامین حیدری فاروقی، حمید استیلی، بهداد سلیمی، بهرام دبیری، سهراب پورناظری، عادل فردوسی پور، علی ربیعی، بهنام ابوالقاسم، آرش گوران، حسین رضایی، آزاد میرزاپور، همایون نصیری، پیمان ابوالحسنی، سفیر عربستان و تعدادی دیگر از هنرمندان حضور داشتند.

بیشتر بخوانید:

https://didhonar.ir/?p=66193

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 10 =