به گزارش دید هنر به نقل از روابطعمومی بیستونهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، داوود کیانیان، رئیس بنیاد نمایش کودک به همراه برخی از اعضای هیات مدیره این مجموعه متشکل از منصور خلج، فائزه فیض شیخالاسلام و منوچهر اکبرلو در دیدار با امیر مشهدی عباس دبیر بیستونهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان ضمن حمایت از فعالیتهای انجام گرفته در دبیرخانه این رویداد، آمادگی خود را برای برنامه ریزی و اجرای برنامههای مشترک نمایشی و پژوهشی در ایام برگزاری این رویداد بین المللی اعلام کردند.
انتشار کتابهای پژوهشی و تاریخ شفاهی تئاتر کودک و نوجوان به بهانه برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با مشارکت بنیاد نمایش کودک و همراهی دبیرخانه جشنواره و انتشارات نمایش، نحوه برگزاری بخش رقابتی جشنواره، تولید پادکستهای آموزشی و پژوهشی در حوزه تئاتر کودک و نوجوان، پرسش درباره مدیریت اجرایی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، تاکید بر محتوای اجرایی رویداد با محوریت انتقال طراوات و نشاط به مخاطبان در گروههای سنی خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسال، اجرای برنامههای جنبی نشاط بخش برای مخاطبان و مهمانان جشنواره در ایام برگزاری این رویداد به مدیریت محتوایی بنیاد نمایش کودک، توجه ویژه به کارگاههای آموزشی جشنواره در حوزههای ملی و بین المللی، اکران فیلم آثار نمایشی قدیمی حوزه تئاتر کودک و نوجوان، برنامهریزی برای برگزاری کارگاههای آموزشی مجازی تئاتر، پیشنهاد اجرای ویژه برنامه «قصه نمایش» درایام برگزاری جشنواره، برنامهریزی برای برگزاری یک جشنواره حرفهای در عرصه تئاتر کودک و نوجوان، برنامهریزی برای حمایت از گروههای نمایشی توانیاب حوزه تئاتر کودک و نوجوان از جمله نکاتی بود که در این نشست پیرامون آنها بحث و تبادل نظر شد.
امیر مشهدی عباس دبیر بیستونهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان هم در این نشست مشترک ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت های ستاد برگزاری جشنواره در تهران و همدان توضیح داد: با وجود تمام مشکلاتی که در عرصههای اجرایی جشنوارهها وجود دارد اما به واسطه حمایتهای خوب مدیریت و همکاران اداره کل هنرهای نمایشی و ستاد برگزاری جشنواره در تهران و استان همدان تمام تلاش خود را انجام دادهایم که این دوره از جشنواره تبدیل به یکی از موثرترین و با کیفیتترین دورههای جشنواره تئاتر کودک و نوجوان شود. مسیری که بیتردید بدون حمایتهای فکری و معنوی هنرمندان پیشکسوت این عرصه شدنی نیست و دعوت امروز بنده از اعضای هیات مدیره بنیاد نمایش هم به همین علت انجام گرفته تا بتوانیم در یک فضای مشارکتی با مشورت از شما عزیزان در برگزاری هرچه بهتر جشنواره فعالیتهایی را انجام دهیم.
او با اشاره به پیشنهادهای مطرح شده در این نشست مشترک افزود: طبیعتا برای برنامهریزی و اجرای یک جشنواره موثر در عرصه تئاتر کودک و نوجوان ظرفیتها و محدودیتهای مالی زیادی داریم که کار را برای همه ما سخت می کند. اما بنده و همکارانم نهایت تلاش خود را انجام میدهیم تا آنچه شما بزرگواران در بنیاد نمایش کودک و دیگر مجموعهها به ما پیشنهاد میکنید در حد توان، اجرایی شود. ضمن اینکه بنده بسیار تاکید دارم که آنچه در این رویداد پیش روی مخاطبان قرار میگیرد اجرای یک جشنواره امیدبخش، شادیبخش و با طراوت باشد که هم مخاطبان و هم گروههای شرکت کننده از حضور در آن لذت ببرند. مسیری که با همکاری مجموعههایی چون بنیاد نمایش کودک میتواند بازوی حمایتی بسیار موثری برای تحقق آن باشد.
دبیر بیستونهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در بخش پایانی صحبتهای خود ضمن قدردانی از حمایتهای مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری همدان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در برگزاری هرچه بهتر این رویداد مهم بیان کرد: تلاش برای کوچکسازی و استانداردسازی جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان یکی از اهداف بلند مدت من است، مسیری که خوشبتختانه آقای نیلی (مدیرکل هنرهای نمایشی) هم روی آن تاکید دارد. بنابراین برای اجرای چنین رویکردی که لازمه برگزاری یک جشنواره حرفهای است نیازمند حمایتها و مشاورههای اعضای بنیاد نمایش کودک هستیم تا هم در حوزه جشنواره و هم در حوزههای دیگر تئاتر کودک و نوجوان از جمله گروههای توان یاب اقدامات خوبی را انجام دهیم.
بیستونهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت استانی شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران آبان سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفتوگوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهر تاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و ارتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثار نمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثرگذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
منبع: مهر