پلاتوهنر

معرفی برگزیدگان دومین جشنواره رسانه‌ای «صبح»

به گزارش پلاتو هنر، دومین جشنواره رسانه‌ای «صبح» از سی‌ام اردیبهشت تا یکم خرداد، با دبیری محسن یزدی برگزار شد. در این رویداد بین المللی بیش از سه هزار اثر داخلی و خارجی مورد بررسی و داوری قرار گرفت و

به گزارش پلاتو هنر، دومین جشنواره رسانه‌ای «صبح» از سی‌ام اردیبهشت تا یکم خرداد، با دبیری محسن یزدی برگزار شد.

در این رویداد بین المللی بیش از سه هزار اثر داخلی و خارجی مورد بررسی و داوری قرار گرفت و طی آن بیش از 33 مهمان از میان اندیشمندان، مستندسازان، خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای شاخص کشورهای مختلف در ایران حضور یافتند که با برگزاری سه نشست تخصصی در پردیس سینمایی ملت و کارگاه‌های متعدد در دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی-رسانه‌ای، تجارب هنری و رسانه‌ای‌شان را با برنامه‌سازان، فیلمسازان، هنرمندان، روزنامه‌نگاران و دانشجویان ایرانی به اشتراک گذاشتند.

برگزیدگان دومین جشنواره رسانه‌ای «صبح»
جوایز برندگان جشنواره بین المللی صبح به برگزیدگان هیئت‌های داوری در بخش اصلی با درونمایه «رسانه و نظم نوین جهانی» مبتنی‌بر: ارزشمندی هویت‌های محلی و منطقه‌ای، معنویت‌گرایی و اقتدار فرهنگی، اصالت خانواده، گفتمان مقاومت و استکبارستیزی و در بخش تولیدات رسانه‌ای معاونت برون مرزی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و در بخش ویژه‌ی فلسطین اهدا شد.

برندگان بخش اصلی
جایزه بهترین ولاگ به ریچارد مدهرست از کشور انگلستان برای مجموعه‌ی فعالیت‌هایش در این حوزه تعلق گرفت.
جایزه بهترین انیمیشن کوتاه به سیدمحسن پورمحسنی شکیب برای انیمیشن «پوتین» رسید.
جایزه بهترین مستند به علیرضا دهقان برای «ایساتیس» رسید.
جایزه بهترین موشن‌گرافیک به شبکه العالم رسید.
جایزه بهترین درام رادیویی را جواد پیشگر، کارگردان رادیو نمایش دریافت کرد.
جایزه بهترین برنامه رادیویی نیز به هانیه پیرامی رسید.
جایزه بهترین مستند رادیویی به فرشید زبوری اهدا شد.
جایزه بهترین گزارش خبری به گیتی محمدی تعلق گرفت.
جایزه بهترین برنامه تلویزیونی نیز به برنامه “عالمکم” از شبکه العالم سوریه تعلق گرفت که به باسل ابوشش، تهیه‌کننده این برنامه اهدا شد.

برندگان بخش معاونت برون مرزی
جایزه بهترین برنامه رادیویی به عبدالهادی فروغیان رسید.
همچنین جایزه بهترین گزارش خبری رادیویی به غلام‌ عباس حیدری اهدا شد.
جایزه بهترین نماهنگ به ضحی شهریاری رسید.
بهترین برنامه ترکیبی تلویزیونی، برنامه “EXPOSE” از شبکه پرس تی وی اعلام شد که خانم مروه عثمان تهیه‌کننده و مجری آن این جایزه را دریافت نمود و بهترین برنامه تلویزیونی گفت‌وگو محور این بخش نیز به «دردشة» از شبکه العالم سوریه رسید.
جایزه بهترین آنونس رادیویی به محدثه احمدی رسید.
جایزه بهترین مستند به رضوان مرتضی، مستندساز لبنانی برای مستند ایران و عراق رسید.
جایزه بهترین پوشش خبری تلویزیونی به شبکه پرس تی‌وی تعلق گرفت.
جایزه بهترین گزارش خبری تلویزیونی نیز به مارچلو علی سانچز از شبکه هیسپان تی وی رسید.
جایزه بهترین برنامه رادیویی را عاطفه عرفانی دریافت کرد.
تقدیر ویژه برای بهترین پادکست از فاطمه باقری انجام شد.
تقدیر ویژه بهترین مجله رادیویی نیز به ساناز احسانی اختصاص یافت.
بهترین وب‌سایت این بخش، سایت پرس تی وی اعلام شد که جایزه آن به سیدظفر مهدی، مدیر وب‌سایت اهدا شد.
جایزه بهترین شبکه اجتماعی نیز به صفحه شبکه پرس تی‌وی در شبکه اجتماعی X اهدا شد که جایزه آن را احسان فتاحی، مسئول بخش شبکه‌های اجتماعی وب‌سایت پرس ‌تی‌وی دریافت کرد.

برندگان بخش ویژه فلسطین
جایزه بهترین نماهنگ به علی احمد دیاب از کشور کویت رسید.
بهترین فیلم کوتاه، اثر سعید ملتجی از کشور ایران بود که جایزه این بخش را دریافت کرد.
جایزه بهترین پوشش خبری نیز به شبکه «فلسطین الیوم» از کشور فلسطین رسید.
جایزه بهترین تصویرسازی کارتونی به کارلوس لاتوف از کشور برزیل رسید.
بهترین برنامه تلویزیونی PALESTINE DECLASSIFEID از شبکه پرس تی وی شد و جایزه ویژه جشنواره برای نوآوری در حمایت از فلسطین و مقابله با نفرت‌پراکنی صهیونیستی به STOP ZIONIST HATE تعلق گرفت.
جایزه شهروند‌خبرنگار به احمد ابوالروس از کشور فلسطین برای ثبت لحظه و جهانی‌سازی تصاویر شهادت و وداع با ریم، روح الروح رسید.
جایزه بهترین موشن‌گرافیک به شبکه پرس تی‌وی رسید.
جایزه بهترین گزارش خبری تلویزیونی به علی شعیب خبرنگار شبکه المنار اهدا شد.
جایزه بهترین پادکست در قالب دو اثر منتخب به عباس منتقم از ایالات متحده و فاطمه روشن رسید.
جایزه بهترین انیمیشن کوتاه به محمد لطفعلی از ایران اهدا شد.
همچنین، جایزه بهترین تصویرسازی گرافیکی را احمد وجدان‌نژاد از ایران دریافت کرد.
جایزه بهترین تصویرسازی؛ نقاشی و پوستر به میکاییل براتی از ایران رسید.
جایزه محتوای مکتوب به علی ابوجبرا از کشور لبنان رسید.
جایزه بهترین مستند نیز به احسان شادمانی از ایران برای “آن هفت روز” تعلق گرفت.

جوایز و تقدیرهای ویژه «صبح» از فعالان رسانه‌ای مستقل
تجلیل از مروه عثمان از جمله بخش‌های دیگر این مراسم بود. او با دریافت جایزه‌اش بیان کرد: این جایزه را به دختر ۶ ساله فلسطینی تقدیم می کنم که سمبلی است برای کسانیکه جان شان را در اراضی اشغالی در فلسطین از دست دادند.

احمد کابالو دیگر چهره این مراسم بود که «جایزه ویژه دبیر جشنواره» را برای نقش رسانه‌ای «افريقا استريم» در نشان ‌دادن هویت‌های محلی و منطقه‌ای از آفریقا دریافت کرد.
وی در سخنانی گفت: باید در مقابل کسانی‌که با مقاومت و ایستادگی از جان خود می‌گذرند، سر تعظیم فرود آورد؛ در برابر این افراد و مقاومتی که مردم فلسطین در این روزها از خود نشان دادند.
«جایزه ویژه بخش فلسطین» نیز به سهاد خطیب برای نقاشی‌های تاثیرگذارش برای نشان‌دادن مظلومیت مردم فلسطین و نسل‌کشی در غزه رسید.
همچنین تاد هیکی، فعال رسانه و طنزپرداز ایرلندی برای فعالیت اثرگذار در حوزه مجازی برای فلسطین تقدیر شد. وی در سخنانی بیان کرد: رسانه های غربی سعی دارند جو ایران‌هراسی را القا کنند؛ اما مردم ایران مردمی باوقارند و در وضعیت و شرایطی که امروز به وجود آمده است، مقاومت باید ادامه داشته باشد.

رونمایی از «فتح قریب» جدیدترین اثر حسن روح‌الامین از دیگر برنامه‌های این رویداد بود. در ادامه این مراسم از جدیدترین تابلو نقاشی حسن روح الامین رونمایی شد که با موضوع اقتدار مقاومت و مظلومیت مردم غزه ترسیم شده است. روح ‌الامین درباره تصویر نقاشی شده در این تابلو گفت: این تصویر از آیه نصر من الله و فتح قریب گرفته شده است.

غزه بیش از این‌ها به کمک ما نیاز دارد
رضوان مرتضی، ازجمله مهمانان غیرایرانی و برندگان جشنواره در دور دوم، در سخنانی بیان کرد: ما نسبت به غزه کوتاهی کرده‌ایم. واقعیت این است که غزه بیش از این‌ها به کمک ما نیاز دارد و من از جشنواره «صبح» که روزنامه‌نگاران و فیلمسازان را از سراسر کشورها دعوت کرد تا در این مراسم حضور داشته باشند و به غزه بپردازند، تشکر می‌کنم.

«صبح» دریچه امیدی برای آرمان‌خواهان فلسطین در دنیا
شان مورای، مستندساز و از داوران این مراسم نیز خطاب به مهمانان ایرانی مراسم گفت: شما دارای رهبران و مسئولانی هستید که محیطی آرام و انقلابی برای شما ساخته‌اند تا بتوانید به‌راحتی از آرمان فلسطین حمایت کنید.
او اضافه کرد: ما در کشورهای اروپایی در جوی زندگی می‌کنیم که سیاست مردم و افکار عمومی با سیاست مقامات مغایر است. ازاین‌رو امیدوارم این جمع و‌ حمایت از فلسطین ادامه یابد.
گفتن حقیقت تنها راه برای حمایت از یک حرکت
ایگور لوپاتونک، فیلمساز و دیگر داور این بخش نیز در سخنانی عنوان کرد: وقتی در حوزه مقاومت صحبت می‌کنیم، باید به تلاش‌ها و ‌کوشش‌هایی اشاره کنیم که همه خبرنگاران و ‌روزنامه‌نگاران برای کشف حقیقت دارند. سخن از واقعیت و حقیقت گاهی دشوار است، چراکه فشارها زیاد است. اما این نباید رسالت ما را در خبرنگاری زیر سؤال ببرد. گاهی گفتن حقیقت تنها راه برای حمایت از یک جنبش است.

https://didhonar.ir/?p=52279