پلاتوهنر

مهاجمان «دختری با گوشواره مروارید»‌ زندانی نمی‌شوند

به گزارش پلاتو هنر، بر اساس حکم یک دادگاه در هلند، سه فعال محیط زیستی که در ماه اکتبر سال ۲۰۲۲ به نقاشی «دختری با گوشواره مروارید»‌ اثر «یوهانس ورمیر» حمله کرده بودند، دیگر محکوم به تحمل حبس نخواهند بود.

به گزارش پلاتو هنر، بر اساس حکم یک دادگاه در هلند، سه فعال محیط زیستی که در ماه اکتبر سال ۲۰۲۲ به نقاشی «دختری با گوشواره مروارید»‌ اثر «یوهانس ورمیر» حمله کرده بودند، دیگر محکوم به تحمل حبس نخواهند بود.

«آرت‌نت»‌ نوشت،‌ یکی از این سه معترض سر خود را به شاهکار مشهور «ورمیر» چسبانده بود و در ابتدا این سه نفر به تحمل دو ماه حبس محکوم شده بودند.

این سه معترض به نمایندگی از یک گروه محیط زیستی بلژیکی، نقاشی «دختری با گوشواره مروارید» در «موزه مائریتشویس» واقع در «لاهه» را در بیست و هفتم اکتبر سال ۲۰۲۲ هدف قرار دادند. در جریان این اعتراض یک نفر سر خود را با چسب به شیشه محافظ نقاشی چسباند، نفر دوم دست خود را با چسب به نقاشی چسباند و نفر سوم نیز از این رویداد فیلمبرداری کرد. با اینکه آسیبی به نقاشی وارد نشد، ولی شیشه محافظ آن به صورت جزئی آسیب دید.

«دختری با گوشواره مروارید» نقاشی که به عنوان «مونالیزای شمال» هم شناخته می‌شود، بهترین نوع هنر هلندی را به نمایش می‌گذارد. اگرچه دختری با گوشواره مروارید مملو از رمز و راز است (مثل همتای خلق‌شده توسط لئوناردو داوینچی) اما یکی از محبوب‌ترین نقاشی‌های تاریخ هنر محسوب می‌شود.

پلیس در نهایت این معترضان را از موزه خارج کرد و آن‌ها ۲۳ روز را در بازداشتگاه سپری کردند. این سه نفر بعدها به تخریب اموال و خشونت عمومی علیه این اثر هنری متهم شدند. تنها یک ماه پس از این حادثه، این افراد به دو ماه حبس محکوم شدند.

این پرونده بعدها به دادگاه استیناف لاهه منتقل شد که احکام را لغو کرد. دادگاه اعلام کرد که به دلیل حدود سه هفته بازداشتی که معترضان پیش از آغاز محاکمه گذرانده بودند، مجازات زندان اقدامی «بیش از حد شدید» خواهد بود. دادگاه همچنین نگران سرکوب شدید اعتراضات مسالمت آمیز بود.

این نوع از اعتراضات از اواخر سال ۲۰۲۲ و با حمله معترضان محیط زیستی به نقاشی «آفتاب‌گردان‌ها» اثر «ون‌گوگ» با سوپ گوجه‌فرنگی آغاز شد.

این گروه از افراد همچنین پیش‌تر به نقاشی «مرگ و زندگی» اثر «گوستاو کلیمت»‌ نقاش برجسته اتریشی حمله کردند و روی آن رنگ سیاه روغنی ریختند. دو معترض بر روی یکی از نقاشی‌های «امیلی کار» نقاش کانادایی که در «گالری هنر ونکوور»‌ نگهداری می‌شود، شیره درخت افرا ریختند و دست‌هایشان را با چسب دیوار چسباندند.

«جیغ» اثر «ادوارد مونک» که در «موزه ملی نروژ» واقع در «اسلو» نگهداری می‌شود، چندی پیش هدف حمله معترضان نیز قرار گرفته بود. مجموعه تابلوهای مشهور «قوطی‌های سوپ کمبل» اثر «اندی وارهول» هنرمند نامدار آمریکایی که در «گالری ملی استرالیا» نگهداری می‌شود نیز توسط معترضان محیط‌زیستی خط‌خطی شده بود. دو فعال حوزه محیط زیست دستانشان را به قاب دو تابلو نقاشی اثر «فرانسیس گویا» که در موزه «پرادو» نگهداری می‌شود، با چسب چسباندند. همچنین گروهی دیگر از فعالان روی شاهکار «ون‌گوگ» سوپ نخودفرنگی ریختند. نقاشی گران‌قیمت «کومه‌ها» اثر «کلود مونه» نیز هدف معترضان قرار گرفته بودند. حتی «آفتاب‌گردان‌ها»ی مشهور «ون‌گوگ» نیز در امان نماندند و دو زن با حمله به تابلوی گران‌قیمت «گل‌های آفتاب‌گردان» روی آن سوپ گوجه فرنگی ریختند.

تابلونقاشی «باغ هنرمند در ژیورنی» اثر «کلود مونه» که در موزه ملی سوئد نگهداری می‌شود، جدیدترین سوژه این گروه از معترضان بوده است. چندی پیش دو زن در استکهلم پس از پرتاب نوعی رنگ به نقاشی هنرمند فرانسوی «کلود مونه» و سپس چسباندن دستان خود به قاب آن دستگیر شدند.

البته علاوه بر مهاجمان نقاشی «دختری با گوشواره مروارید»‌ برخی دیگر از این معترضان با عواقب حمله به شاهکارهای هنری مواجه می‌شوند. چندی پیش معترضان محیط‌ زیستی که دست‌های خود را با چسب به تابلو نقاشی «رافائل» چسبانده بودند، به پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند. همچنین دو فعال محیط زیستی که گفته می‌شود در گالری ملی هنر واشنگتن دی‌سی روی محفظه شیشه‌ای مجسمه «رقصنده کوچک چهارده ساله» ساخته «ادگار دگا»، هنرمند فرانسوی قرن نوزدهم رنگ مالیده بودند، بازداشت و با اتهامات فدرال روبرو شدند.

دو معترض محیط‌زیستی که به تابلو نقاشی «گاری علوفه»‌ مشهورترین اثر هنری «جان کانستبل» در گالری ملی لندن حمله کرده بودند برای وارد کردن بیش از ۱,۰۰۰ پوند خسارت به این نقاشی به پرداخت جریمه محکوم شدند.

منبع: ایسنا

https://didhonar.ir/?p=45311