به گزارش پلاتو هنر، ایرج تنظیفی هنرمند پیشکسوت هنر نقاشی و مجسمه سازی معاصر ایران که بنیان گذار استفاده از فلز مس و مسگری ایرانی در هنر مجسمه سازی مدرن کشور به شمار می رود صبح امروز 20بهمن ماه در گذشت.
این هنرمند هفته گذشته به دلیل بیماری قلبی در بیمارستان خاتم الانبیا بستری شد و پزشکان پس از بررسی و معاینه انجام عمل قلب را برای بهبودی کامل وی ضروری تشخیص داده اند.
ایرج تنظیفی متولد 1317 شهر گرگان است و تحصیلات خود را در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به انجام رسانده است . این هنرمند از همان زمان تحصیل با شرکت در مسابقات هنری و کسب مقام اول توانست استعداد خود را به همگان نشان دهد.
تنظیفی در سال های دهه 50 با برپایی نمایشگاه های متعدد نقاشی به عنوان یکی از هنرمندان برجسته کشور نام خود را مطرح کرد. او در این سالها با شیوه نقاشی سورئالیستی و نوعی بیان تلخ اعتراضی اجتماعی یکی از هنرمندان شاخص متعهد کشور شد.
این هنرمند در سال های پایانی دهه 50 با فراگیری صنعت مسگری ایرانی و توجه به ارزش های نهان آن، اقدام به خلق مجسمه های مدرن با استفاده از فرم های رایج در ابزارهای عامیانه ایرانی مانند لگن ها و مجمع های مسی کرد.
تنظیفی همچنین در دهه 60 شمسی مروج نقاشی هایپر رئالیستی درایران شد.
نقاشی هایپر رئالیستی گونه ای از نقاشی است که به بازنمایی طبیعت به گونه ای دقیق تر از ثبت تصویر با دوربین عکاسی می پردازد. این گرایش هنری در تضاد کامل با هنر نقاشی آبستره قرار دارد که در دهه 60 و 70 شمسی گرایش رایج غالب هنرمندان کشور بود.
این هنرمند از دهه 70 تا کنون علاوه بر هنر مجسمه سازی به نقاشی مجموعه ای از آثار نقاشی با الهام از جنک تحمیلی و تاثیرات روانی آن کرد.
این مجموعه با نام انسان جنک، استخوان سنک خلق شده است و تابلوهایی با تکنیک رنک برجسته بر روی تخته هستند. این آثار از زبان سمبولیک ویژه و منحصر به فردی برخوردارند.
ایرج تنظیفی علاوه بر درخشش در عرصه نقاشی و مجسمه سازی در زمینه تدریس و انتقال دانش هنری خود به نسل های بعدی نیز فعال بوده است و سال ها به عنوان استاد مدعو در دانشگاه های هنر و صنعت ، دانشگاه آزاد اسلامی و آموزش ضمن خدمت معلمان نیز فعالیت کرده است.