گفت‌وگو با دبیر بخش تله‌تئاتر چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر؛

محتوای بخش تله‌تئاتر دارای رویکرد هویت ایرانی اسلامی است

به گزارش پلاتوهنر به نقل از ایلنا، بخش تله‌تئاتر چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران برگزار خواهد شد. جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از 27

به گزارش پلاتوهنر به نقل از ایلنا، بخش تله‌تئاتر چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران برگزار خواهد شد. جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از 27 تا 30 دی میزبان 11 اثر از سراسر کشور خواهد بود.

برای آگاهی از اهداف این بخش و چگونگی حضور آثار متقاضی در آن که یادآور نمایش‌های خاطره انگیز با حضور جذاب هنرمندان عرصه هنرهای نمایشی در سال هایی نه چندان دور هستند، با محسن سوهانی، دبیر بخش تله‌تئاتر چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به گفت‌و‌گو پرداختیم.

محسن سوهانی درباره اهداف و برنامه‌های این بخش از جشنواره تئاتر فجر گفت: بخش تله‌تئاتر، پیش از این هم در جشنواره تئاتر فجر حضور داشت، ولی در برهه‌ای از زمان شاید در حدود 3 سال، در جشنواره تئاتر فجر حضور نیافت و امسال تصمیم بر آن شد تا دوباره در جشنواره حضور یابد. دلیل آن هم این است که تله‌تئاتر یک ژانر میان‌رشته‌ای جذاب در میان هنرهای نمایشی، به‌ویژه تئاتر و تلویزیون است.

دبیر بخش تله‌تئاتر جشنواره 42 تئاتر فجر افزود: مدیریت سازمان صدا و سیما نیز توجه ویژه‌ای به این هنر دارد تا جایی که در مرکز سیمرغ، بخش و مأموریتی را برای تولید تله‌تئاتر در نظر گرفته‌است تا این هنر رونق یابد. این هنر، برای مخاطبان نیز قالب خاطره‌انگیز و جذابی است به‌ویژه آنکه یادآور دهه‌های 60 و 70 است که آثار بسیار فاخری در این قالب تولید شد و به نمایش درآمد.

رییس رادیونمایش درباره شیوه گزینش آثار راه‌یافته به جشنواره افزود: برای انتخاب آثار تله‌تئاتر، از همه مراکز صدا و سیما در سراسر کشور فراخوان‌هایی در این باره اعلام شدند. اگرچه وجود بیماری کرونا در سال‌های پیش، باعث استقبال کمی در این زمینه شده بود، ولی امسال با استقبال خیلی خوبی از سوی هنرمندان روبه‌رو شد و آثار زیادی به دبیرخانه ارسال شدند که هم شامل تولیدات مراکز صدا و سیما و هم تولیدات بخش خصوصی هستند. این آثار توسط هیئت داوران این بخش شامل آشا محرابی، بهرام ابراهیمی و مسعود فروتن مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت آثار مناسب، به جشنواره راه یافتند.

او در پاسخ به پرسشی درباره محدودیت محتوایی آثار راه‌یافته توضیح داد: برای محتوای آثار، ما محدودیت زیادی ایجاد نکردیم، اگرچه محتوا جایگاه ویژه خود را دارد، ولی فرم و ساختار هم حائز اهمیت است. تله‌تئاتر در ارزیابی از منظر کارگردانی، دارای دو بخش کارگردانی فنی و کارگردانی هنری است و در بخش محتوایی نیز با توجه به رویکردی که انقلاب اسلامی به هویت ایرانی اسلامی دارد، با در نظر گرفتن ابعاد چنین محتوایی، داوران آثار را برگزیدند.

سوهانی تأکید اصلی انتخاب آثار راهی‌افته را مهارت‌ها و توانایی‌های کارگردانی آثار عنوان کرد چرا که با توجه به بخش فنی تله‌تئاتر، هم کارگردانی تصویری و هم کارگردانی هنری آن‌ها دارای ارزش ارزیابی هستند.

دبیر بخش تله‌تئاتر جشنواره 42 تئاتر فجر درباره امکانات برگزاری این بخش جشنواره نیز افزود: با توجه به اینکه این گونه نمایشی، نیازمند امکانات اجرای صحنه‌ای نیست و امکانات آسان‌تری را می‌طلبد، در این موضوع مشکل خاصی وجود ندارد. همچنین امسال برای این بخش، امکان داوری و ارزیابی مردمی را نیز فراهم کرده‌ایم، بویژه آنکه یکی از آثار این بخش با موضوع انقلاب اسلامی و مبارزان انقلابی، در موزه عبرت اکران خواهد شد.

این مدیر فرهنگی در پاسخ به پرسشی درباره امکان نمایش آثار برگزیده جشنواره در رسانه‌های تصویری مانند تلویزیون هم گفت: البته این موضوع در قالب یک پیشنهاد به سازمان صدا و سیما ارائه شده‌ است که امیدواریم مورد قبول این سازمان قرار گیرد و از این ظرفیت‌ها نیز استفاده شود. تله‌تئاتر دارای جذابیت‌ها و زیبایی‌های بسیاری است که شاید هم از سوی صدا و سیما و هم از سوی اداره هنرهای نمایشی مورد غفلت قرار گرفته باشد، ولی بعد از مدت‌ها با توجه ویژه‌ای که هر دوی این سازمان‌ها از خود نشان دادند، این بخش دوباره به جشنواره تئاتر فجر افزوده شد.

چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران برگزار خواهد شد.

https://didhonar.ir/?p=40348